Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
13 Temmuz 2021 Salı - 14:46

Çataklı'dan düzensiz göçmen geçiş iddialarıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, düzensiz göçmen geçiş iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çataklı dan düzensiz göçmen geçiş iddialarıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, düzensiz göçmen geçiş iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Çataklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan’daki gelişmeler sonucu Afgan uyruklu kişilerin İran üzerinden kontrolsüz biçimde ve geniş kitleler halinde ülkemize giriş yaptığı yorumlarıyla son günlerde çekim yerleri ve tarihlerine ilişkin herhangi bir bilgi verilmeyen çeşitli videoların dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Öyle ki, bu videoların bir kısmının İran içlerinden, bir kısmının İran – Afganistan sınırından, hatta bir kısmının Afganistan – Tacikistan sınırından olduğu bile görülmektedir. Bu videolarla, sınır güvenliğinin olmadığına ve düzensiz göçmenlerin ülkemiz içerisinde istedikleri şekilde dolaşabildiklerine dair kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığı aşikârdır.
 

Bilinmelidir ki düzensiz göçü kaynağında önlemeye yönelik uluslararası mekanizmalarının güçlendirilmesinden, sınır güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına, düzensiz göçün etkin ve kapsamlı politikalarla yönetilmesinden, sınır dışı ve geri gönderme kapasitelerimizin yükseltilmesine kadar ilgili tüm kurumlarla işbirliği doğrultusunda çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde yürütülmektedir.
Bu kapsamda;
İran ve Irak sınırlarımızda; 54 km’lik Iğdır-İran sınırının tamamı, 84 km’lik Ağrı-İran sınırının 82 km’si ve 121 km’lik Hakkari-İran sınırının 13 km’sinde olmak üzere toplam 149 km’lik kısımda güvenlik duvarı ve devriye yolu çalışmaları tamamlanmıştır.
Hakkari-İran sınır hattının 30 km’lik kısmında güvenlik duvarı ve devriye yolu inşa çalışmaları ise halen  devam etmektedir.
Van-İran sınır hattının ilk etabı olarak 63 km’lik kısımda güvenlik duvarı ve devriye yolu yapım çalışmalarına 2021 yılında başlanılmıştır.
Iğdır-İran sınırının tamamında ve Ağrı-İran sınırının 25 km’lik kısmında sınır aydınlatma çalışmaları tamamlanmıştır.

Ülkemizin doğu sınırlarında 141 gözetleme ve 109 haberleşme kulesi, 85 komuta kontrol merkezi ve 329 adet kablosuz sensör seti kurulması öngörülen 108 milyon Avro bütçeli Elektro-Optik Kule Projesi kapsamında 560 km’lik İran sınırında kurulacak gözetleme ve haberleşme kuleleri ile komuta kontrol merkezleri sayesinde kesintisiz ve etkin gözetleme imkânı elde edilecektir. Bu çerçevede İran ve Irak sınırımızdaki hudut birliklerinin istifade edeceği Elektro-Optik Kulelerinin örülümü %90 oranında tamamlanmıştır. Proje tamamlandığında terör, yasadışı geçiş, kaçakçılık vb. sınır aşan suçların önüne geçilecektir.
Son dönemde göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yaptırımları artıran yeni hukuki düzenlemeler uygulamaya konulmuştur.
Güvenlik duvarı, aydınlatma, gözetleme ve algılayıcı gibi tüm sınır fiziki güvenlik tedbirlerinin tamamı bitene kadar hudut birliklerinin talepleri doğrultusunda Valiliklerimizin koordinasyonunda her türlü geçici tedbirin (kanal/hendek kazılması, tel çit çekilmesi vb.) alınması sağlanmıştır/sağlanacaktır.
Kolluk birimlerimizce yapılan yol kontrolleri arttırılmıştır.
Sınır hattı gerisinde gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Van iline 35 özel harekat timi (750 PÖH ) görevlendirilmiştir. İhtiyaç duyulan illere göç idaremizce personel takviyesi yapılmıştır.
Van-İran sınırında devam eden sınır fiziki güvenlik tedbirlerinin güvenliğinin tesisi ile terör ve düzensiz göçle mücadele amacıyla Van Valiliğince 500 güvenlik korucusu sınır hattına sevk edilmektedir.
Jandarma ve emniyet personeli tarafından sınır hattı gerisindeki devriye faaliyetlerine ağırlık verilecek ve bu amaçla İHA’lar başta olmak üzere havadan keşif/gözetleme çalışmaları da sürdürülmektedir.
2015 yılında 1.740 olan geri gönderme merkezi kapasitesi, yeni geri gönderme merkezlerinin açılması ile 16.000’e yükselmiştir. Bununla birlikte; 6 ilimizde daha geri gönderme merkezinin yapımı tamamlanmak üzere olup yıl içinde hizmete sunulacaktır.
Van Gölünde konuşlandırılması kararlaştırılan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca bölgede kuruluş çalışmalarının bir an evvel tamamlanarak, tekne, bot vb. yüzer unsurlarla yapılabilecek insan/göçmen kaçakçılığı da dahil her türlü yasa dışı faaliyete karşı etkin tedbirler hayata geçirilecektir.
Başta Sayın Bakanımız olmak Bakan Yardımcılarımız ve Bakanlığımız Birim Amirleri sınır illerimize çeşitli saha ziyaretleri gerçekleştirilerek alınan tedbirleri yerinde incelemiş, Valilerimiz ve kolluk birimlerince gerekli koordinasyonların sağlanması adına istişare toplantıları gerçekleştirmiştir ve çalışmalar yıl boyunca sürdürülmektedir.
 Bu kapsamda son dönemde Sayın Bakanımız Başkanlığında 1 Mayıs’ta Ağrı ilimizde, 24 Haziran’da Muş ve 4 Temmuz’da Bitlis ilimizde Güvenlik Toplantısı yapılmış ve 27 Haziran’da Van ilimiz İran sınırında inceleme yapılmıştır.
Başta Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Çevre Şehircilik Bakanlığı (TOKİ), Tarım Orman Bakanlığı (DSİ) ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla tam bir işbirliği içerisinde çalışmalar yürütülmektedir.
Tekraren ifade etmek isteriz ki; düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız sürmektedir. Sınırlarımızda yakalamalar da olmaktadır. Nitekim 2016 yılında 174.466, 2017 yılında 175.752, 2018 yılında 268.003, 2019 yılında 454.662, 2020 yılında 122.302 ve 2021 yılında bu güne kadar 62.687 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Ancak son dönemde Afganistan’da yaşanan gelişmeler üzerinden düzensiz göçmenlerin kalabalık gruplar halinde kontrolsüz biçimde sınırlarımızdan girdiği iddiasına yönelik görüntüler ülkemiz sınırlarından olmayıp gerçeği yansıtmamaktadır.
Bir takım çevrelerce kasıtlı olarak provokasyon içerikli videolar yoluyla kamuoyunda oluşturulmak istenen algının aksine bütün birimlerimiz tarafından düzensiz göçün önlenmesi amacıyla tüm imkan ve kabiliyetler kullanılmak suretiyle gerekli tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır."
Hibya Haber Ajansı

 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Galatasaray’a yapılan kötü muamele hakkında açıklama
 
Kocaeli ile İzmir’in teknolojik entegrasyonu için yeni adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi.
2 terörist etkisiz hale getirildi
Gara'da, 2 terörist etkisiz hale getirildi.
4 ilde uyuşturucu operasyonu
Mardin, Batman, Diyarbakır ve Hatay'daki operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
 
4 terörist etkisiz hale getirildi
Barış Pınarı bölgesinde, 4 terörist etkisiz hale getirildi.
İran'a geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı
Yasa dışı yollardan İran'a geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı.
PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon
Muş merkezli 4 ilde gerçekleştirilen PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda 17 kişi yakalandı.
 
5 terörist etkisiz hale getirildi
Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 5 terörist etkisiz hale getirildi.
Yunanistan'a geçmeye çalışan 4'ü FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı
Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 4'ü FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı.
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Jandarma ekiplerinin 4 ilde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok miktarda ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri