Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
14 Kasım 2021 Pazar - 12:31

Yüz yüze eğitimde ilk 3 ay nasıl geçti?

6 Eylül’de öğrenciler okullarına ilk başladıklarında dikkat çeken en önemli şey arkadaşlarını, okullarını, okulda oynadıkları oyunları ve paylaşımlarını ne kadar özlemiş olduklarıydı.

Yüz yüze eğitimde ilk 3 ay nasıl geçti?

Öğrenciler 12 Kasım’da ara tatile girdi. Pandemi süreciyle birlikte tekrar yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin ilk zamanlar adaptasyon zorluğu çektiğini ancak zamanla eski düzenlerine girmeye başladıklarını belirten Bilfen İlköğretim Okulları Rehberlik Bölüm Başkanı Tuğçe Kılıç şu görüşlerde bulundu:

Öğrencilerin pandemi sürecinde geçirdikleri uzaktan eğitimin ardından yüz yüze başlayan 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılında kesintisiz olarak süren ilk 2,5 aylık dönem 12 Kasım Cuma günü tamamlandı. Her yeni dönem mutlaka bir oryantasyon sürecini beraberinde getirse de bu yıl uzaktan eğitimin etkileriyle başlayan bir dönem oldu. Okullar, öğretmenler hem de aileler hem yüz yüze eğitimin başlamasının sevincini hem de kaygısını bir arada yaşadılar. Öğretmenler öğrencilerin okullara  nasıl geleceklerini merak ederken veliler de eksiğin kapanması ve hala devam eden pandeminin riskine dair endişeyle yıla başladılar. 

6 Eylül’de öğrenciler okullarına ilk başladıklarında dikkat çeken en önemli şey arkadaşlarını, okullarını, okulda oynadıkları oyunları ve paylaşımlarını ne kadar özlemiş olduklarıydı. Sürekli olarak arkadaşlarıyla vakit geçirmek istemekle beraber maalesef yaklaşık 1,5 yıl süren online eğitimin öğrencilerin daha bireysel bakmasına sebep olduğu ve ortak bir alanı paylaşmak, ortak hareket etmek, kurallar ve diğer kişilerin duygu düşüncelerini fark etmek ve önemsemek noktasında ki öğrenmelerini ise unutmalarına sebep olduğu görüldü. Öğrencilerin okulların açıldığı ilk ay pandemi öncesi döneme göre yönerge almakta zorlandıkları, okul kurallarını daha fazla sorguladıkları, itiraz ettikleri, tepkisel davrandıkları, toplu yönergelerin dışında bireysel olarak daha fazla yönergeye ihtiyaç duydukları gözlemlendi. Geçen bu 2,5 ayık süreçte okulların kesintisiz olarak devam etmesi büyük oranda bu olumsuzlukların azalmasına ve öğrencilerin yeniden okulun gerçekleriyle yüzleşerek yavaş da olsa uyum sağlamasına katkıda bulundu. Hem öğrencilerle yapılan bireysel görüşmeler, yönlendirmeler, rehberlik çalışmaları hem kuralların hatırlatılması hem de özellikle ilkokul grubunda biraz daha oyun ağırlıklı, yavaş bir tempoda başlayan dersler süreci kolaylaştıran ve olumlu ilerlemesine destek veren uygulamalar oldu.

Okul kuralları, toplu bir alanda bulunmak ve bir takımın parçası olmak gibi yeniden uyum sağlamalarını gerektiren durumlar dışında pandemi sürecinin etkileri öğrencilerin bireysel olarak, online eğitim alışkanlığını sürdürmeleri ve becerilerinin gerilemesi şeklinde de okul yaşantısına olumsuz olarak yansıdı. Ders sırasında, tıpkı online derslerde olduğu gibi, öğretmenler tarafından sınırlı bir görüş alanı olması ve mikrofonu kapatınca sesinin duyulmaması gibi dezavantajlı sürecin yarattığı alışkanlıklarıyla, yüz yüze yapılan derslerde de ses çıkarma, istediği zaman ayağa kalkma, ayağını uzatarak oturma, dersten kopup resim vb. yapma gibi davranışlarını sürdürdükleri ve önceki yıllara göre daha fazla öğrencide bu alışkanlığın var olduğu görüldü. Bununla beraber eşyalarını toparlama, gerekli materyali okula getirme, derse hazırlanma, tekrar çalışmaları, not tutma, zaman yönetimi, ödevlerin/ev çalışmalarının takibi gibi becerilerinde ise pandemi öncesine göre gerileme olduğu gözlemlenebilen net diğer bir durumdu. Yüz yüze eğitime tekrar alışmaları, davranışsal boyutta görece daha kolay olsa da not tutma, zaman yönetimi, tekrar çalışmaları gibi normal süreçte de öğrenciler için kolay olmayan durumlarda ise gerekli noktaya gelmeleri biraz daha zaman alacak gibi duruyor. 

Tüm bunlarla beraber 6 Eylül’den bugüne kadarki süreç genel olarak değerlendirdiğinde çok uzun olmasa dahi öğrencilerin uyumu üzerinde çok büyük etkisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Her şeyden önce öğrenciler artık olmaları gereken yerde yani okullarındalar. Bundan sonra okulların açık olduğu her gün onların hem akademik hem de sosyal ve duygusal anlamda pozitif bir gelişme göstermeleri demek.    

Hibya Haber Ajansı

 
Horlama erkekler de ve kilolu kişiler de daha sık görülüyor
 
Ekim ayında Pençe-Yıldırım Harekatı'nda 27 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilfenli Öğrencilerden iki büyük derece
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nın ...
YKS 2. Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2. Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı.
Beykoz Üniversitesi’nde 2021 güz dönemi yüksek lisans kayıtları devam ediyor
Beykoz Üniversitesi, 2021 güz dönemi yüksek lisans kayıtları 15 Ekim’e kadar devam ediyor.
 
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Mini Konservatuvar’da kayıtlar devam ediyor
Anne karnındayken duyduğu kalp atışları sayesinde ritim duygusu ile tanışan ...
İşte ek tercih döneminin avantajlı bölümleri
20 Eylül’de başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek tercih dönemi 23 ...
MEB ve YÖK arasında eğitimde iş birliği protokolü
Millî Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.
 
Anadolu Vakfı’nın burs programına başvurular 30 Eylül’de sona eriyor
Gençlere 40 yılı aşkın süredir eğitim desteği veren Anadolu Vakfı’nın ...
Türkiye’nin en kapsamlı ve gelişmiş otizm merkezi Üsküdar’da açıldı
Her yaştan ve her kesimden insanın yaşantısına dokunan proje ve hizmetleriyle ...
Üniversite tercihlerini son güne bırakanlar dikkat
Üniversite tercihleri 20 Ağustos’ta sona eriyor. Hangi üniversiteyi ve ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri