Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>ASAYİŞ
20 Mart 2018 Salı - 11:54

Yumurtalık kisti için girdiği ameliyatta bağırsağı delindi

Çocuk sahibi olmak için yumurtalıklarındaki kistin alınması gereken genç kadın, Esenyurt’ta özel bir hastaneye gitti. Ancak ameliyatta iddiaya göre doktor bağırsaklarını deldi. Yoğun bakıma alınan genç kadın, hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

Yumurtalık kisti için girdiği ameliyatta bağırsağı delindi

Hüsamettin ve Hafize Osrak çifti 1.5 yıl önce dünya evine girdi. Çift evlendikten sonra bir çocuklarının olmasını çok istiyordu. Hafize Osrak’ın yumurtalıklarında kist olduğunu ve bu nedenle tedavi olması gerektiği anlaşıldı. Bir kurumda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüsamettin Osrak, eşinin özel bir hastanede tedavi olması için para biriktirdi. Osrak çifti Esenyurt’ta bulunan özel hastaneye tedavi amaçlı gitti. Geçtiğimiz Perşembe günü isminin A.E. olduğu öğrenilen bir doktor genç kadını ameliyat etti. Ameliyattan sonra eve gönderilen kadının ağrıları bir türlü dinmedi.

Yanlışlıkla bağırsağı delindi iddiası 

Eşi Hüsamettin Osrak eşinin durumu karşısında yeniden doktoru arama kararı aldı. İddiaya göre Doktor A.E. ise birkaç ilaç ismi söyleyerek Osrak’ın içmesi gerektiğini söyledi. İlaçları içen genç kadının ağrıları geçmeyince ve artınca eşi tarafından tekrar hastaneye kaldırıldı. Ameliyat olduğu özel hastanede Küçükçekmece de bulunan bir devlet hastanesine sevk edilen kadının karnı ise iyice şişmeye başladı. Yapılan incelemelerin ardından kadının yumurtalık kisti için gittiği ameliyat esnasında bağırsağının delindiği ve dışkısının vücuda sızdığı öğrenildi. Acilen ameliyata alınan genç kadın, ardından yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle tekrar ilk ameliyat edildiği özel hastaneye sevk edildi. Genç kadın yoğun bakımda yaşam savaşı verirken, eşi ise hastane ve ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İddialarla ilgili İHA muhabirinin görüştüğü hastane yetkilileri ise yorum yapmaktan kaçındı. Ameliyatı gerçekleştiren doktor A.E.'ye ise o günden beri ulaşılamadığı, telefonlara çıkmadığı öğrenildi. 

Yaşadıklarını anlatan genç kadının eşi Hüsamettin Osrak, "Eşimle ilgili heyet kararı ile alınması gerekirken doktor tek başına karar vererek bir yumurtalığı almış. Bize de bilgi vermediler. Eşimin yumurtalığının şiştiğini içerisinde iltihap olduğunu biliyorlardı. Bunu bize ameliyattan önce söylemedi doktor ameliyattan sonra söyledi. Şimdi ne olacağını bilmiyoruz çocuk sahibi olabilir miyiz olamaz mıyız o da meçhul. Cuma günü orada kaldı eşim. Ben hastanede olamadım işe gitmek zorunda kaldım. Taburcu oldu eşim. Doktor Cuma günü sabah geldi 1 kez hastasının yanına ondan sonra bir daha gelip ilgileneceğini söyledi ama gelmedi tekrar hiç ilgilenmedi ve bizi taburcu etti. Akşam rahatsızlığı başladı. Ben de doktoru arayıp konuştum bir iki tane ilaç verdi onları aldım geldim kullandık. Onları kullandıktan sonra eşimin rahatsızlığı daha çok arttı” dedi.

“Sabah doktoru aradılar kimse ulaşamadı” 

Eşinin ağrıları şiddetlenince tekrar hastaneye geldiklerini ve eşine serumla ağrı kesici tedavisi uygulandığını kaydeden Osrak, “Eşimin ağrısı sabah kadar sürdü. Gittikçe eşimin karnı şişti. Eşim 60-65 kilo iken 8-9 aylık hamile kadın gibi duruyordu karnı o derece şişti. Sabaha kadar sürdü bu durum doktorun geleceğini söylediler. Doktor gelmeden de gerekli müdahaleleri yapamayacaklarını söylediler. Çünkü ameliyat eden doktorun olması gerektiğini söylediler. Sabah doktoru aradılar kimse ulaşamadı. Biz hastamızı başka bir hastaneye sevk edeceğimizi söyledik. Bize dedikler ki ‘biz hastaya ilaç verdik, hasta bizim sorumluluğumuzda şu an sevk edemeyiz’. Sorumluluğu aldılar doktor gelmedi. Akşama kadar bu acılar içerisinde yaşadı. Sürekli ağrı kesici falan yaptılar. Baktılar ki ağrı kesici fayda etmiyor sakinleştirici verip bir süre uyuttular eşimi. Akşam olunca bir çare bulamadılar ve eşimi başka bir hastaneye sevk ettiler” diye konuştu.

"6 saat ameliyat edildi, bağırsağının delindiğini söylediler" 

Sevk edildiği devlet hastanede acil olarak ameliyat edildiğini ve saatlerce ameliyatta kaldığını ifade eden Osrok, “Eşimi götürdüğümüz devlet hastanesinde acile aldılar. Gece 1’e kadar müdahale ettiler 1’de de ameliyata aldılar sabahın 7’sine kadar eşim ameliyattaydı. 6 saat ameliyatta kaldı eşim. Sabah bilgi aldık dediler ki 'bağırsağında patlak var bunca yaptıkları ilaç ve tedavinin sonuç vermemesinin sebebi dışkısının içeri akması. Gazı da karnında birikmiş'. Rahatsızlığı bu yüzdenmiş. Doktorlar ayağa kaldırın yürütün diyorlar biz onu ayağa kaldırıp yürütmeye çalıştığımız sürece kadın bayılıyor. Sürekli baygınlık kalkamıyor. Eşim bizzat kendisini ‘beni başka hastaneye götürün ben bunu hissediyorum’ dedi. Doktorlar ise ‘hayır hiçbir şeyin yok sadece gazın var’ dedi" ifadelerini kullandı. 

Devlet hastanesindeki ameliyatın ardından yoğun bakımda yer olmadığı için eşini tekrar ilk ameliyatın yapıldığı özel hastaneye sevk ettiklerini anlatan Osrok, "Eşim hastaneye ilk ameliyat için geldiğinde çok neşeli ve makyajlıydı. Şu anda biz eşimi gördüğümde tanıyamıyoruz. Şu anda durum bu. Durumu çok ciddi kaç gün yoğun bakımda kalacağını kimsede bilmiyor. Bağırsağı delindiği için kesildiği için bağırsağını dışarı vermişler torbaya. Eşim 3 ile 6 ay arası bu şekilde kalacakmış. Tekrar iyileşirse kendine gelirse ameliyat edeceklermiş” dedi.  

 
Başbakanlık'tan şehit ve gazi yakınlarına özel genelge
 
Temizlik işçilerinden alkışlanacak hareket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliam yaptı, 21 yıl sonra Adana polisi yakaladı
Şanlıurfa'da 21 yıl önce köy korucusu olarak görev yaparken 4 kişiyi öldürüp ...
Gecekondu kumarhanesi
Yenimahalle’de kumarhane olarak işletildiği belirlenen iki gecekondu, ...
Okul etkinliğinde dehşet! Öğrenciler silahların ortasında kaldı...
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir okulun etkinliğinde karşılaşan husumetli ...
 
Çiftlik Bank’ta FETÖ izleri
FETÖ zanlısı iş adamının, 80 bin kişiyi dolandırıp 511 milyon vurgun yaparak ...
Ortalık savaş alanına döndü
Erzurum’da kalabalık iki genç grubu arasında meydana gelen tekme tokat kavga kameralara yansıdı.
3 bin 812 silah ele geçirildi
Ankara polisi, son bir yılda yaptığı denetimlerde bin 825’i ruhsatsız ...
 
Hırsızlık için girmişti kasayı açınca neye uğradığını şaşırdı
Esenlerde giyim mağazasına gelen 2 şüpheliden biri iş yeri sahibini oyalarken, ...
Son bir hafta içinde 27 terörist etkisiz hale getirildi
TSK, yurtiçinde ve Kuzey Irak bölgesinde gerçekleştirilen terörle mücadele ...
Kaza yapan ticari taksiden uyuşturucu çıktı
İstanbul Beylikdüzü’nde maddi hasarlı kazaya karışan bir ticari takside esrar ele geçirildi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri