Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SPOR
3 Nisan 2021 Cumartesi - 11:34

Yörüklerin izinde, dört mevsimi yaşatan yarış

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2021 takviminde yer alan; 3 Nisan 2021 Cumartesi günü “Dağların Arslanı” Ahmet Arslan ve Argeus Travel & Events tarafından, ilk kez Merrell’ın isim sponsorluğunda düzenlenecek olan Merrell Alanya Ultra Trail için geri sayım sürüyor.

Yörüklerin izinde, dört mevsimi yaşatan yarış

Patika koşusu dünyasında büyük ilgi gören ve 24 ülkeden 544 sporcunun katılacağı organizasyonun son basın toplantısı ise Alanya’da gerçekleştirildi.

“İlerleyen yıllarda daha da yüksek katılım sayılarına ulaşılacağına eminiz”

Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı, organizasyon öncesindeki düşüncelerini şu şekilde paylaştı:“Öncelikle organizasyon için Alanya’ya gelen tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyoruz. Bu önemli yarış öncesinde büyük heyecan içerisindeyiz. Mevcut şartlara rağmen 24 farklı ülkeden toplamda 544 sporcunun Merrell Alanya Ultra Trail’e kayıt olması bizi çok mutlu ediyor. Bu organizasyonun ilerleyen yıllarda daha da yüksek katılım sayılarına ulaşacağına eminiz. 

Bu organizasyonun hayata geçmesindeki katkıları için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’na, Antalya Valiliğimize, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Alanya Kaymakamlığımıza, Alanya Belediye Başkanlığımıza; emekleri için de Ahmet Arslan’a, Argeus Travel & Events’e ve isim sponsoru Merrell Türkiye ailesine çok teşekkür ediyoruz.”  

“Tüm sporculara başarılar diliyoruz”

Alanya Belediye Başkanı Zir. Müh. Adem Murat Yücel adına basın toplantısına katılan Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü Temsilcisi Naim Namal ise şu açıklamaları yaptı:“Alanya Belediyesi olarak yıllardır spor organizasyonları ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Merrell Alanya Ultra Trail’e de tüm olanaklarımızla destek veriyoruz. Belediye Başkanımız adına tüm sporculara ve organizasyon görevlilerine başarılar diliyorum.” 

“Geldiğimiz noktadan çok memnunuz”

Merrell Alanya Ultra Trail Yarış Direktörü Ahmet Arslan ise düzenlenen etkinlikte medya mensupları ile şu bilgileri paylaştı:

“Öncelikle bu önemli organizasyonun hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Covid-19 salgınının sürmesine rağmen geldiğimiz noktadan çok memnun ve gururluyum. Özellikle sporcu katılımı noktasında 500’den fazla sporcunun kayıt olması, bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Bu durum Merrell Alanya Ultra Trail’in önceki yıllarda sporculara sunduğu yarış deneyiminin kalitesini bir kez daha gösteriyor. 2021 yılından önceki yarışlarda parkurdan ve gördükleri kaliteden çok memnun olan yarışçılar, bir kez daha bu organizasyonun parçası olmak istediler.

Bu yıl da organizasyonumuzda sporculara farklı yarış seçenekleri sunacağız. 76 km parkur uzunluğuna sahip Merrell Alanya Ultra Trail ve 48 km mesafeli Taurus Mountain Marathon’un yanı sıra daha kısa mesafeli yarışları tercih eden katılımcılar için de 28 km’lik Keykubat Mountain Run ve 17 km’lik Alaiye Short Trail yarışlarımız olacak. Tüm yarışlarımız 3 Nisan Cumartesi günü start alacak ve aynı gün sona erecek.

Organizasyonumuzun bu kadar nitelikli hale gelmesindeki destekleri için de T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığ’na, T.C. Antalya Valiliği’ne, T.C. Alanya Kaymakamlığı’na, T.C. Alanya Belediyesi’ne ve Türkiye Atletizm Federasyonu’na şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca ülkemizin en köklü spor organizasyonu firması Argeus Travel & Events’e ve yarışımıza isim sponsorluğu desteği veren patika koşusu branşının lider markalarından Merrell’a çok teşekkür ederim.  

Önümüzdeki yıllarda, Merrell Türkiye ailesinin ve şehrimizin desteği, Argeus Travel & Events’in deneyim ve birikimi ile birlikte ilk günden bu yana hedeflediğimiz uluslararası önemli bir organizasyon olma hedefine ulaşacağımızdan eminim.”

“Seyahat kısıtlamalarına rağmen kayıt sayısında önemli bir başarı elde ettik”

Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney ise Merrell Alanya Ultra Trail 2021’in katılımcı profiliyle ilgili şu yorumları yaptı:  

“Merrell Alanya Ultra Trail’e ülkeler arasındaki seyahat kısıtlamalarına rağmen 24 ülkeden 544 sporcunun kayıt olması, bizi çok mutlu eden bir nokta oldu. Eğer mevcut kısıtlamalar olmasaydı katılımcı sayımızın çok daha yüksek olacağına inanıyoruz.Merrell Alanya Ultra Trail, geçmişi ve parkur kalitesi sayesinde çok uzak coğrafyalardan sporculara hitap eden bir yarış. Bu yıl Rusya’dan Polonya’ya, Almanya’dan İran’a, Amerika Birleşik Devletleri’nden Litvanya’ya, Tunus’tan Arjantin’e, İngiltere’den Uganda’ya kadar farklı profildeki ülkelerden sporcuların kayıt olması da bunun bir göstergesi.

Organizasyon Komitesi olarak katılımcıların, görevlilerin ve gönüllülerin herhangi bir sağlık sorunu yaşamamaları adına gerekli tüm tedbirleri de almış durumdayız. Sosyal mesafe, temizlik, yarış dışında maske zorunluluğu, kişisel yiyecek ve içecek temini, kayıt ve kit alımlarının temassız hale getirilmesi gibi tüm uygulamalar titizlikle takip edilecek. Bu yıl ‘Sea, Sun, Run’ (Deniz, Güneş, Koşu) temasıyla gerçekleştireceğimiz yarışların sorunsuz geçmesi ve yarışçılara çok memnun kalacakları bir yarış deneyimi sunma konusunda kendimize güveniyoruz.”  

“Merrell’ın elit atletleri de Alanya’da olacak”

Merrel Türkiye ve Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı ise Alanya Ultra Trail ile ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“En zorlu araziler için ekstra konfor isteyenlerin markası ve patika koşusu sektörünün lideri Merrell olarak 2021 yılında 40. yılımızı kutluyoruz ve herkese bu yılın ‘dışarı çıkma ve doğada koşma dönemi’ olduğunu söylüyoruz. Bu stratejimiz çerçevesinde Merrell Alanya Ultra Trail, yıl içerisinde en çok önem verdiğimiz organizasyonların başında geliyor. 

Neredeyse bulutlara yakın yüksek irtifada koşulan ‘Skyrunner World Series’e sponsorluk desteği veren Merrell’ın bu alandaki deneyimlerini de Alanya’ya taşıyoruz. Biz de Merrell Alanya Ultra Trail’in ulaştığı katılımcı sayısından ve katılımcıların geldikleri ülkelerin çeşitliliğinden çok memnunuz. Büyük Britanyalı Hector Haines, Oihana Azkobebeitia, Rumen Denisa Dragomir, Alman Vanessa Gebhardt, İsveç’ten Lina El Kott ve Sanna El Kott gibi elit Merrell atletleri de Türk sporcularla birlikte Merrell Alanya Ultra Trail parkurunda olacak. Merrell Türkiye olarak gelecek yıllarda da Alanya Ultra Trail’e tüm gücümüzle destek vererek bu organizasyonun büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” 

“Merrell Alanya Ultra Trail için büyük heyecan içerisindeyiz”

Merrell Almanya ve Benelux Ülkeleri Pazarlama Müdürü Franziska Freer ise Skyrunner World Series’e sponsor olan Merrell markasının Alanya Ultra Trail’e sponsor olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını, yarış öncesinde çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Alanya’da hafta sonu boyunca atletizm heyecanı yaşanmasını sağlayacak Merrell Alanya Ultra Trail’in tüm parkurlarının start ve finiş noktası ise Kızılkule olacak. Parkurların start saatleri ise şu şekilde:  

06.30: Merrell Alanya Ultra Trail (76 kilometre)

06.30: Taurus Mountain Marathon (48 kilometre)

09.00: Keykubat Mountain Run (28 kilometre)

09.00: Alaiye Short Trail (17 kilometre)

Merrell Türkiye’nin isim sponsorluğu, Touristica’nın ise co-sponsorluk desteği vereceği Merrell Alanya Ultra Trail’in sponsorları ise şu şekilde olacak: Alanya Teleferik, Pınar Go, Pınar Protein, PT Academy, Züber, Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Powerade ve Damla. 

Hibya Haber Ajansı

 
Bağışıklığınızı güçlü tutmak için C vitamini takviyesi alın
 
Midilli Adası Bölgesinde 231 düzensiz göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'de Erol Bulut dönemi sona erdi
Fenerbahçe'de Erol Bulut dönemi bitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımını kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla görüştüğü Türkiye A Milli ...
UEFA'dan Beşiktaş'a borç uyarısı
Beşiktaş'ın borçlarını ödemediği takdirde UEFA gelirlerinin yüzde 15'ine el konulacağı bildirildi.
 
Devler Ligi finali yolunda son virajda
Avrupa’nın en büyük kupasını 4 kez müzesine götüren VakıfBank Kadın Voleybol ...
Galatasaray, Muslera'nın sözleşmesini uzattı
Galatasaray, kalecisi Nestor Fernando Muslera'nın sözleşmesini uzattı.
Galatasaray, Younes Belhanda'nın sözleşmesini feshetti
Galatasaray, oyuncusu Younes Belhanda'nın sözleşmesini feshetti.
 
VakıfBank, yedinci kez Kupa Voley şampiyonu
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Axa Sigorta Kupa Voley finalinde Eczacıbaşı ...
VakıfBank, Kupa Voley'de finalde
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Axa Sigorta Kupa Voley yarı finalinde ...
VakıfBank olarak her zaman zirvedeyiz
CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste dokuzuncu kez yarı finale yükselen VakıfBank ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri