Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Nisan 2012 Çarşamba - 11:09

Yeraltı izleyici ile buluşuyor

Yönetmen Demirkubuz’un son filmi “Yeraltı”, vizyona giriyor. Çekimleri Ankara’da yapılan ve başrollerinde Engin Günaydın, Nergis Öztürk gibi isimlerin olduğu filmin özel gösterimi BüyülüFener sinemasında yapıldı. Gösterime, yönetmen Demirkubuz ve oyuncu Engin Günaydın da katıldı.

Yeraltı izleyici ile buluşuyor

CUMA günü vizyona girecek olan “Yeraltı” filminin özel gösterimi Ankara’da yapıldı. Gösterime, filmin yönetmeni Zeki Demirkubuz ve oyuncu Engin Günaydın da katıldı.Filmin yönetmeni Zeki Demirkubuz, İstanbul’da gala yapmadıklarını, bunun yerine Ankaralıların gösterdiği sevgiye karşılık minnet duygusuyla özel gösterimi burada düzenlediklerini dile getirdi. Demirkubuz, filmle ilgili şunları söyledi: “İstanbul’da gala gelenek haline geldi ve biz de yapma girişimde bulunduk. Sonra vazgeçtik. Ankara’nın samimiyeti, sıcaklığı ve bazı işlerin kolaylaştırıcı şekilde olması nedeniyle özel gösterimi Ankara’da yaptık. Türkiye’de film yapmak giderek zorlaşıyor. Bir yere giderken belirli korkularla gidiyoruz. Burada büyük bir misafirperverlik gördük. Bunlar da duygu peşinde olan biri için çok önemli şeyler. Burada olmaktan çok mutluyuz. Özel gösterimi Ankara’da yapmamızın bir nedeni de, filmi çekerken gösterdikleri sevginin minneti.

Öykü neredeyse yok

Yer altı, şekil olarak önceki filmlerimden farklı. Ancak özel olarak farklılıklar yok. Ben bütün filmlerinde bir duygunun peşinden giden, sorgulayan, arayış içinde biriyim. Bu nedenle öz itibariyle bütün filmlerim birbirine benziyor. İnsanın karanlığına, muğlak yönlerine, anlaşılmazlığına ilgi duyan filmler. Ama şekil olarak farklılıklar var. Bu filmde öykü neredeyse yok. Sadece bir karakterin iç dünyasına yoğunlaşmayı hedeflemiş bir film. Ben aynı filmleri çekip duran bir adamım. Film bittikten sonra kafamdakinden daha iyi bir şey ortaya çıktığını gördüm. Sette çıkan doğaçlama fırsatları daha iyi değerlendirebildiğimi düşünüyorum. 
Film, Dostoyevski’nin Yer altı’ndan Notlar romanında esinlendi. Ben, Dostoyevski romanlarını okumadan önce de insanları tanımlamaya çalışıyordum. Bana gösterilenin değil de benden gizlenenin peşindeydim. Dostoyevski’nin romanları, bunu daha iyi anlamlandırmama ve ifade edebilmeme olanak sağladı. Bir anlamda işimi kolaylaştırdı. Düşündüğüm mesele ettiğim şeyleri bulmak böyle bir bağ kurmama neden oldu. Bir insan neyse, nasıl bir kişiliği, şahsiyeti varsa ilişkilerini böyle kurar.”

“Hayatımdaki en zor roldü”

Filmde Muharrem karakterini canlandıran Engin Günaydın, filmin Ankara’da çekilmesinin her anlamda kendileri için iyi olduğunu söyledi. Günaydın, şöyle konuştu: “Ankara’da olması hem film açısından hem de kendi açımdan iyi oldu. Çünkü filmin hikayesi ve ruhu Ankara’ya çok yakışıyordu. Benim psikolojimi değiştirmem açısından da Ankara bizim için iyi oldu. Dostoyevski’nin romanından esinlendi ama çok bağımsız bir film. Ben senaryoyu okuduğumda ‘Bu Yeraltından Notlar’ın aynısı olmuş demedim. Kendi hikayesini tamamlayan, kendi ruh dünyası olan bir film. Yalnızlık evrensel ve yüzyıllardır hatırlanan bir konu. Bu da bir yalnızlık hikayesi olduğu için romanla yakın tutuluyor.”

Filmin hikayesi

Muharrem, nefret ettiği ve edildiği halde eski arkadaşlarının yemeğine kendisini zorla davet ettirir. Masum didişmeler, ufak kişilik gösterileri ile başlayan yemek, giderek dumanlanan kafaların etkisiyle utanç dolu geçmişe doğru yol almaya başlar. Defterler açılır, hesaplar ortaya dökülür. Gece pişmanlık, gözyaşları ve öfkeyle dolarken, rezillik karanlık sokaklara,fuhuş kokan otel odalarına taşar.Onlar hep birlikte, Muharrem tek başına olsa da kararlıdır. Pislik ya o gece temizlenecek, ya da geberip gidecektir. Yoksa sonsuza kadar kurtulamayacaktır bu utançtan.

 
İki milyon insana inşaat sektöründe istihdam
 
Gökçe, Anatolium’da hayranlarıyla buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
50. kez temsil ediliyor
Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin opera ve bale sanatını tanıtmak ve sevdirmek ...
İsveçli şeften özel lezzetler
Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de düzenlenen “Bocuse D’or” yemek yarışmasında ...
Müzik şöleni bugün başlıyor
Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 29.’su bugün başlıyor.
 
Ömür Gedik ve Cem Özer Ankaralılarla buluşuyor
Sokak hayvanlarına destek amacıyla yapılan HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlik ...
Ankara’da Flamenko rüzgarı esecek
İSPANYA’nın son dönem en başarılı flamenko topluluklarından biri Rojas ...
Mavi Sahne’de Nisan’da 18 temsil
Çayyolu’nda bulunan Mavi Sahne, Nisan’da altı farklı oyunla 18 temsil sunacak.
 
En iyi film: Entelköy Efeköy’e Karşı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla, Dünya ...
Mcferrin’le Ankara havası
Dünyaca ünlü ses virtüözü Bobby McFerrin, Congresium Ankara’da müzikseverlerle ...
Bir Yaz Gecesi perde diyor
Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından sahneye ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri