Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı
HABERLER>SİYASET
18 Kasım 2019 Pazartesi - 19:55

Yaşar Kırkpınar’dan Dış Politika mesajları

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar Dışişleri Bakanlığı Bütçesini değerlendirerek, “ Geçmişte Ermeni terörüne şehit verdiğimiz diplomatlarımızı da bu vesileyle rahmetle anmak istiyorum. Ermenistan ve bazı Batı ülkeleri buna rağmen maalesef 1915 olaylarını istismar etmeyi sürdürüyorlar” dedi.

Yaşar Kırkpınar’dan Dış Politika mesajları

Yaşar Kırkpınar'ın değerlendirmelerinin tamamı çok net mesajlar veriyor ve bütünüyle şurları söylüyor: "Sayın Bakanım, sunumunuzu dikkatli bir şekilde takip ettik. Gerçekten 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuza bire bir uyan fevkalade bir sunumdu. Ben konuşmalarımın başında sizlere ve ekibinize özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Diğer taraftan, kadim bir coğrafyada yaşıyoruz. Özellikle medeniyetlerin ittifak etmesi gereken bir coğrafyada yaşıyoruz. Yine, en eski tarihî

birikimlerin olduğu bir zemini paylaşıyoruz. Beşeri sermayenin ve enerjinin en etkin ve hareketli olduğu bir alanda yaşıyoruz. Belki de dünyada ilk defa bir terör devletinin kurulmak istendiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Dolayısıyla, diğer taraftan, hepimizin yakından takip ettiği gibi, vekalet ve ticaret savaşlarının en etkin sahnelendiği bir alanda yaşıyoruz.

Tabii, daha birçok tespit yapmamız gerekiyor bu anlamda. Bu tespitlerden hareketle Türkiye’nin mevcut durumuna da baktığımızda, gerçekten Türkiye artık eski Türkiye değil. Başka bir ülkenin değil, kendi ulusal ve uluslararası çıkarları için artık tribünde olan Türkiye değil, sahada olan Türkiye; artık yedek kulübesinde değil, tam da sahanın ortasında oynayan ve oyun kuran bir Türkiye. İşte bu yüzden “Bir gece ansızın geliyoruz.” deyip gidebiliyoruz. İşte bu yüzden “S-400’leri alıyoruz.” dediğimizde alabiliyoruz.

Özellikle Barış Pınarı Harekâtı’nda sahada ve masada muhteşem kazanımlar yüce Türk milleti tarafından takdirler karşılanmıştır. Bu vesileyle de 2 süper güç bir hafta arayla masaya oturmak zorunda kalmıştır ve Avrupa bu kapsamda randevu dilenmiştir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere siz Değerli Dışişleri Bakanımıza, güvenlik güçlerimize bize bu mutluluğu yaşattığınız, bu gururu yaşattığınız için ben teşekkür ediyorum.

Diğer taraftan, uluslararası sistem hızlı ve köklü bir dönüşümden geçmekte, yükselen güçlerin nüfuz kazanmalarıyla uluslararası güç dengeleri yeniden şekillenmektedir. Bu hızlı değişimin etkileri en ağır ve kuvvetli bir biçimde yakın coğrafyamızda görülmektedir. Yakın çevremiz terör, radikalleşme, yasa dışı göç, insani krizler, çevre sorunları gibi ciddi sınamalarda çevrilidir. Türkiye etrafındaki ateş çemberinin içinde bölgesel barış ve istikrarı tesis için çaba göstermektedir. Bu kapsamda hayata geçirilen girişimci ve insani dış politikayı memnuniyetle takip ediyoruz. Bu yaklaşım bir taraftan ulusal çıkarlarımızı korumayı, barış, istikrar ve refahın güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflerken insana öncelik veren, mazlumun ve mağdurun yanında bir bakış açısını da yansıtmaktadır.

Ülkemizin başlıca dış politika önceliklerinden olan terörle mücadele içeride ve dışarıda azimli bir şekilde sürdürülmektedir. Bu mücadeleyi önümüzdeki dönemde de kararlılıkla yürüteceğiz. Terörizm ulusal ve uluslararası barış, güvenlik ve istikrara yönelik en önemli tehditlerin başında gelmektedir. Küresel nitelik kazanan terörle mücadelenin başarılı olması yine küresel eşgüdüm ve uluslararası aktörler arasındaki dayanışmaya bağlıdır.

Millî egemenliğimize, ülkemizin birlik ve bekasına yönelik en önemli tehditlerden biri olan FETÖ’ yle mücadele 2019 yılında da Dışişleri Bakanlığımızın önceliklerinden biri olmayı sürdürmektedir. Ülkemiz bir yandan FETÖ’nün terör ve suç örgütü niteliğini ortaya koyarak uluslararası kamuoyu nezdinde farkındalık yaratmaya yönelik faaliyetlerini sürdürmekte, diğer taraftan yurt dışında FETÖ bağlantılı okulların kapatılması ya da devredilmesi, örgütler iltisaklı şahısların üçüncü ülkelerde hareket alanı bulmalarının ve adaletten kaçmalarının engellenmesi ve Türkiye’ye iade edilmelerine yönelik çalışmalar koordine edilmektedir.

FETÖ’yle mücadelemizin önemli bir boyutu yurt dışındaki FETÖ okullarıyla mücadelemizdir. Okulların kapatılması, FETÖ unsurlarından arındırılması ve devri süreçlerinde Türkiye Maarif Vakfının çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir.

PKK, YPG, PYD ülkemizi hedef alan eylemlerine ilaveten yurt dışında propaganda, lobicilik, haraç toplama gibi faaliyetleriyle mücadelede de Dışişleri Bakanlığımızın yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz.

Diğer taraftan, dinimizi istismar eden DEAŞ’a karşı mücadelede de ülkemiz uluslararası platformlarda etkin ve öncü rol oynamaya devam etmektedir. FETÖ’yle kapsamlı mücadelemize de kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Yurt dışındaki örgüt mensuplarının Türk adaletine hesap vermeleri için canla başla çalışıyoruz.

 Geçmişte Ermeni terörüne şehit verdiğimiz diplomatlarımızı da bu vesileyle rahmetle anmak istiyorum. Ermenistan ve bazı Batı ülkeleri buna rağmen maalesef 1915 olaylarını istismar etmeyi ve siyasi emelleri için kullanmayı sürdürmektedirler. Bu kabul edilemez bir durumdur.

ABD Temsilciler Meclisince son olarak kabul edilen Ermeni soykırımı konusunda ABD’nin tutumunu teyit başlıklı Temsilciler Meclisinin hissiyatını yansıtan 296 sayılı Karar’ı reddediyoruz. İç politika saikleriyle alınmış olan bu kararın tarihî ve hukuki hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Bu, Barış Pınarı Harekâtı’mızı engelleyemeyerek hüsrana uğrayanlar ülkemizden bu yolla intikam alacaklarını sanıyorlarsa yanılmaktadırlar.

Bu kararın Türk Hükûmeti ve halkı nezdinde hiçbir geçerliliği ve hükmü bulunmamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’nin girişimci ve insani dış politikasının yürütülmesinde kilit rol oynayan Dışişleri Bakanlığımızın 2020 yılı Bütçesi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

 
AK Partili Cora sert çıktı
 
Aydoğdu’nun duygu yüklü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Cora sert çıktı
Nasıl bir ahlak, ne biçim bir kin bu!
AK PARTİ Milletvekili Çamlı İmamoğlu’na yüklendi
Biz10TV YouTube kanalına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet ...
Kuşoğlu’ndan Erdoğan’a Şehir Hastanesi eleştirisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu “Halkımıza hizmet için zarar ...
 
3 Kasım bereket iklimine açılan kapının adıdır
Aydemir, “3 Kasım, Ülkeyi çağlar ötesine taşıyacak bir iman ve aksiyon ...
AK Parti Milletvekili Aydemir: 2020 Bütçemiz bereket saçacaktır!
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir ...
Vatandaşla buluşup talepleri dinledi
Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Mahalle Buluşmaları kapsamında Feridun ...
 
Ayaz'dan 100 gün eleştirisi : ‘Aradaki fark ortada’
Eski Başkan Mustafa Tuna’nın son 100 günü ile Mansur Yavaş’ın açıkladığı ...
Birlik 155 üyesiyle bir Türkiye mozaiği
Yenimahalle Belediyesi ve İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) Başkanı ...
Benim tatilim vatandaşın yüzünün gülmesi
Yenimahalle Belediyesi 23 ayrı noktada imar yolları açımı, asfalt serim ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri