Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>YEREL HABERLER
27 Haziran 2022 Pazartesi - 21:08

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ın “İncesu” incelemesi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesinde üzüm festivalleri, tarihi yapıları ve kazı çalışmaları ile turistlerin ilgisini çeken Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nı inceledi, İncesu Marina’yı gezdi

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ın “İncesu” incelemesi

İlçe sakinlerinin talep ve önerilerini yerinde dinleyerek, ilçe belediye başkanları ile istişare yapan Başkan Büyükkılıç, bu ziyaretler kapsamında İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, eşi Sevim İlmek ve İncesu Kaymakamı Aydın Göçer’in misafiri oldu.

Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın da katıldığı programda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek ile birlikte İncesu’ya çıkarma yapan Başkan Büyükkılıç, ilk olarak İncesu Marina’yı ziyaret etti. Burada Genç KAYMEK öğrencileriyle de bir araya gelen Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, masaları gezerek, vatandaşlarla sohbet ederken, İnsani Yardım ve Arama Kurtarma Derneği ANDA ekibi üyeleriyle de görüşüp, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Başkan Büyükkılıç ile Vali Çiçek, daha sonra tarihi güzellikleri bağrında barındıran İncesu’da Osmanlı eseri Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ziyaret etti.

Kervansarayı ve çevresindeki tarihi dokuyu inceleyen Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Bölgesi tarih kokan ilçemiz İncesu’dayız. Kara Mustafa Paşa Kervansarayı başta olmak üzere adeta bütün mahalleleri tarihi doku ile bezenmiş, sivil mimari örnekleriyle birlikte Osmanlı’nın mührünü vurduğu önemli ilçemizdeyiz” dedi.

Büyükkılıç’tan bölgeyi hareketlendirecek projeler

Burada tarihi yapıları koruyarak bölgeyi hareketlendirecek projeler üreteceklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Burada yapacağımız hem cephe iyileştirmesiyle hem de buradaki vakıflarımızla görüşmek suretiyle tarihi eserleri ve çarşıyı canlandırmak şekliyle İncesu’yu kimliğine kavuşturma yönünde gayret göstereceğiz. Bu konulardaki hassasiyetinden dolayı değerli Valimize ve bizimle uyumlu çalışmalarından dolayı ayrıca Mustafa İlmek başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İncesu’yu daha güzel konum ve durumlara taşıyacağız”

Başkan Büyükkılıç, Örenşehir bölgesinde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan mozaik çalışmalarının sürdüğünü de hatırlatarak, “Yeni bir destinasyon, buradaki tarihi dokunun çıkması da bir zenginliğe vesile olacak. Erciyes’e yakınlığı ve yatırımcılar açısından bu cazip ortamda bir otel çalışması da düşünüldüğünde bizler de planlamasını yapmak suretiyle gerekli desteği vereceğimizi söylüyoruz. Valiliğimiz, Büyükşehir’imiz, İncesu ilçemiz, değerli kaymakamımız ile hep beraber İncesu’yu daha güzel konum ve durumlara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Bizim hayal ettiğimizi büyükşehir belediyesi çoktan bitirmiş”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise daha önceki İncesu ziyaretinde, tarihi evlerin restoresi yapılarak turizme kazandırılması temennisinde bulunduğunu, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in de kendisine Başkan Büyükkılıç’ın girişimde bulunduğunu söylediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber, eşlerimizle İncesu’ya gidip, İncesu’nun o güzel tarihi atmosferi içerisinde hem dolaşıp hem bu tarihi havayı teneffüs edelim, hem de burada hemşehrilerimizle buluşalım istedik. Geldiğimiz andan itibaren Kayseri’ye, birçok ilçesini hem başkanımızla hem yalnız da olsa gezme fırsatını buldum. Özellikle bunların içerisinde İncesu’nun Türk tarihi açısından eserlerini görünce gerçekten hayran kaldım, muhteşem bir yer. Daha önce geldiğimde çok etkilenmiştim. Hatta geldiğimde Mustafa Başkanla beraber ve kaymakamla konuşurken demiştim ki bu karşıdaki evleri giydirme yapsak, keşke restore ettirerek turizme kazandırılması noktasında da bir şeyler yapsak. Bana başkan demişti ki, o dediğinizi zaten Memduh Başkan düşündü, ihalesini yaptı, şimdi yer teslimi yapılacak demişti. Ben de o zaman Büyükşehir Belediye Başkanımıza gıyaben çok teşekkür etmiştim. Demiştim ki bizim hayal ettiğimizi Büyükşehir Belediyesi çoktan projesini halledip ihalesini bile bitirmiş. Gerçekten o bittiğinde burası tahminlerimizin çok ötesinde bir yer olacak.”

“Bizim aramızda ayrı gayrı yok”

Vali Çiçek, aralarında ayrı gayrı olmadığını belirterek, “Bir kere Osmanlı eserlerinin bir arada olduğu meydanı ve arastası ile birlikte ben bu kadar yoğun olduğu bir meydan görmedim. Birçok vilayet gezdim, birçok yerde görev yaptım. Ama bu kadar tarihin ilk günkü gibi sanki bin 600 yıl önceden birisinin size selam verecek bir atmosferi hissetmedim. Birazcık daha buraları iyileştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız da gerekli notlarını aldı, talimatları verdi. İnşallah burasını Türk tarihi açısından bir merkez haline, gençlerimiz odaklı bir merkez haline hep beraber getiririz. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanımızın bütün projelerine, Mustafa başkanla beraber İncesu Belediye başkanımızın bütün projelerine kaymakamlıkla birlikte destek vereceğime söz veriyorum. Bizim aramızda ilk gün de söyledik, ayrı gayrı yok. Belediye başkanlarımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, kaymakamlarımızla bizi çok daha sık beraber göreceksiniz. Belediyenin güzel bir sloganı var ‘Her şey Kayseri için.’ Ben de her şey Kayseri için diyorum” şeklinde konuştu.

İncesu Kaymakamı Aydın Göçer de İncesu’nun kültürel değerler barındırdığını ifade ederek, başta Kayserililer olmak üzere tüm Türkiye’yi İncesu’yu görmeye davet etti ve konuklara teşekkürlerini iletti.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ise İncesu’nun tarihi ve kültürüyle müstesna bir ilçe olduğunu söyleyerek, “Sayın Valim ve kıymetli eşleri, Büyükşehir Belediye Başkanım ve kıymetli eşleri ziyarete geldiler. Onların gelmesiyle beraber ilçemiz daha bir ivme kazanacak. Kültürümüz, saklı kalan miras ortaya çıkacak. Verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı

 
AFAD'dan Bartın için uyarı
 
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan Ümit Özdağ açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden esnafa bisiklet hediyesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki bakkallara 3 ...
Başkan Altay, Konya Akyokuş'taki çalışmalarını inceledi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akyokuş’ta devam ...
Bağcılarlı çocuklar 9. Konya Bilim Festivali’nde
Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri, Türkiye’nin en büyük bilim festivali ...
 
Gaziantep Büyükşehir, orman yangınına karşı tedbirlerini artırdı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sıcaklıkların artmasıyla birlikte kentteki ...
Konyalıların "Gezen Sinema Tırı" keyfi
Gezen Sinema Tırı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla açık hava ...
Büyükşehirden "Atık Yeter" uygulaması
Bursa Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık hedefi doğrultusunda ‘Atık Yeter’ ...
 
Bakan Kasapoğlu: "Gençlerimiz sadece Türkiye'nin değil, insanlığın umudu"
Esenler Belediyesi’nin gençlere özel nezih ve kaliteli bir ortam oluşturmak ...
Büyükşehir, meslek liseleriyle halkın ekmeğini üretecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın uygun fiyata kaliteli ...
Bursa’da perde Seyyah oyunu ile kapandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2021-2022 tiyatro sezonunu ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri