Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
24 Temmuz 2021 Cumartesi - 12:21

Uluslararası piyasaları

Risk iştahının güçlü olduğu haftanın son işlem gününde ABD tahvilleri hafif negatif seyretti. %1.26-1.31 bandında hareket eden on yıllık tahvil getirisi bir önceki kapanışa göre hafif yükselerek %1.28 seviyesinden günü sonlandırdı.

Uluslararası piyasaları

Eurotahvil Piyasaları

Risk iştahının güçlü olduğu haftanın son işlem gününde ABD tahvilleri hafif negatif seyretti. %1.26-1.31 bandında hareket eden on yıllık tahvil getirisi bir önceki kapanışa göre hafif yükselerek %1.28 seviyesinden günü sonlandırdı. Avrupa bölgesi tahvillerindeyse karışık seyir hakimdi. İngiltere on yıllık tahvil getirisi 1 baz puan yükselerek %0.58, Almanya on yıllık tahvilin getirisi yine 1 baz puan civarında yükselerek -%0.42 seviyesinden işlem görürken, İtalya on yıllık tahvil getirisi 2 baz puan gerileyerek %0.61 seviyesinden haftayı sonlandırdı.

Bayram dolayısıyla lokal tarafta aktivitenin olmadığı Türk Hazine Eurotahvillerinde ise yatay seyir hakimdi. Beş yıl ve on yıl kıymet getirileri sırasıyla %5.07 ve %6.16 seviyesinden günü yatay sonlandırırken, beş yıllık ülke risk primi 1 baz puan gerileyerek 383 seviyesine çekildi. Şirket ve banka tahvillerinde de benzer şekilde yatay seyir hakimdi. Vakıf Bank 2022 vadeli senior kıymet %2.51 seviyesinden işlem görürken, Akbank 2030 vadeli sermaye benzeri kıymet %6.81 getiri seviyesinden işlem gördü.

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

ABD endeksleri iyi giden bilanço sezonunun etkisiyle haftanın son işlem gününde primli kapanış yaparak rekor tazeledi. Şimdiye kadar bilanço açıklayan S&P 500 endeksindeki şirketlerin %87’si beklentilerden iyi sonuçlar açıklamayı başardı. ABD temmuz ayı İmalat PMI verisi 63.1 beklentisine karşılık 62 seviyesinde açıklanırken, hizmet PMI verisi 59.8 beklentisinin üzerinde 64.5 seviyesinde açıklandı ve geçen ayki seviyesini neredeyse korudu. Avrupa endekslerinde de alıcılı kapanışlar kaydedildi.

ABD endekslerinde işlem hacimleri son bir ayın ortalamalarına paralel gerçekleşti. Dow Jones endeksi %0.7 primle 35062 seviyesinde rekor kapanış yaparken, keyfi tüketim %1.8, temel tüketim %1 primlenerek endeksi yukarı taşıdı. Hammadde ve endüstriyeller satıcılı kapanış yapan sektörler oldu. %3,23 endeks ağırlığına sahip American Express $2,80 ile $1,62 beklentisinin oldukça üzerinde hisse başı kar açıkladı. Söz konusu dönemde toplam gelir $10,2 milyar oldu ve $9,6 milyar tahmininin üzerinde gerçekleşti. Platinum kart üyeliklerinin rekor seviyelere yükselmesi dikkat çekerken, şirket pandemi öncesinde 2020 yılı için duyurduğu kar hedefinin üst bandını 2022 yılında yakalamayı beklediklerini de açıklamalarına ekledi. Hisse günü %1.3 primle 173,18 seviyesinden kapatsa da gün içinde en yüksek 179,67 seviyesi test edildi. Visa %2, Home Depot %1.9, McDonalds %1.8, Nike %1.6 primlendi. Dün seans sonrasında bilanço açıklayan Intel, %5.3 değer kaybı ile endekste en fazla satış gören hisse oldu. 30 hissenin 6’sı eksi bölgede kapanış yaptı. S&P 500 endeksi %1 primle 4412 seviyesinde rekor tazeledi. Komünikasyon %2.7, altyapı %1.3, temel tükerim %1.2 primlendi. Yalnızca enerji sektöründe %0.4’lük kayıp vardı. Nasdaq comp. endeksi de %1 primle 14837 seviyesinde rekor kapanış yaptı. Russell 2000 endeksi %0.4’lük primle haftanın son gününü sonlandırsa da, hala 50 ve 100 günlük ortalamalarının altında.

Avrupa endekslerinde işlem hacimleri son bir ayın ortalamasının %10 ile %40 altında kaldı. DAX endeksi %1 primle 15669 seviyesinde haftayı sonlandırırken, endeks 4 işlem gününden sonra yeniden 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanış yapmayı başardı. Keyfi tüketim %3’e yakın primle endeksi yukarı taşıyan sektör oldu. Altyapı, komünikasyon, hammadde ve finansallar da %1’in üzerinde primlendi. Gayrimenkul sektörü %1.7’lik kayıpla negatif ayrıştı. Bugün Almanya’da açıklanan imalat ve hizmet PMI verileri beklentilerin altında kaldı. FTSE 100 endeksi %0.85 primle 7028 seviyesinden kapanış yaparken, 50 günlük ortalamasını henüz aşmış değil. Tüm sektörlerde alıcılı kapanış yapıldı ancak temel tüketim, altyapı ve telekomünikasyon %1.4- %1.3 bandındaki primleri ile en fazla alım gören sektörler oldu. CAC40 endeksi %1.35 primle 6569 seviyesinde, 50 günlük hareketli ortalama desteğinin üzerinde kapanış yapmayı başardı.

Pazartesi günü veri takviminde Almanya temmuz ayı IFO anketleri ile ABD haziran ayı yeni konut satışları ve Dallas FED imalat endeksi açıklamaları öne çıkıyor. Önümüzdeki hafta, Lockheed Martin, Tesla, UPS, 3M, General Electric, Google, Visa, Microsoft, AMD, Starbucks, Apple, Pfizer, Boeing, McDonalds, Ford, Qualcomm, Facebook, Mastercard, Amazon, Cat ve Exxon ile bilanço takvimi oldukça kalabalık.

 

Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)

Haftanın son işlem gününde Dolar Endeksinde volatilite düşük olurken, endeks 92.75- 93 dar bandında hareket etti. Gün içerisinde iki kez 93 seviyesini test eden endeks, ABD kapanışında hafif primle 92.88 seviyesinden işlem gördü. Dolar karşısında en çok değer kazanan para pirimi %0.20 primle NZD olurken, en çok değer kaybeden para birimi risk iştahındaki artışın etkisiyle JPY oldu. Güne 1.1771 seviyesinden başlayan EURUSD paritesinde ise 1.1755 seviyesi destek olurken, parite günü 1.1771 seviyelerinde yatay sonlandırdı. Güne 1.3768 seviyesinden başlayan GBPUSD paritesi ise ABD kapanışında %0.1 kayıpla 1.3750 seviyelerinden işlem gördü.

 

Doların değer kazancı ve ABD faizlerindeki yükseliş altının değer kaybetmesine neden oldu. Güne $1806 seviyesinden başlayan Spot Altın gün içinde $1790 seviyesine kadar geriledi fakat ABD kapanışında $1800 seviyesinin hemen üstünde işlem gördü. Spot Gümüş ise altındaki harekete paralel olarak satıcılı işlem gördü. Güne $25.43 seviyesinden başlayan Spot Gümüş günü %0.94 kayıpla $25.19 seviyelerinden sonlandırdı. LME metallerinin genelinde alıcılı seyir hakimdi. Alüminyum ve bakır %0.79 değer kazanırken, kurşun %1.02 değer kaybetti. Petrolde volatilite azalsa da alımlar dördüncü günde de devam etti. Ağustos vadeli WTI petrol, %0.15 değer kazanarak 72.02 seviyesinden işlem görürken, Ağustos vadeli Brent petrol %0.38 yükselerek $74.07 seviyesinden alıcı buldu.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Aşı kampanyasında 65 milyon doz geçildi
 
Kanserde fitoterapinin etkilerini keşfedin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası piyasalar
ABD hazine tahvilleri alımların öne çıktığı bir seans geçirdi. Güne 1,29% ...
Algı pozitif
Haftanın genelinde risk algısında aşırılık teması öne çıkarken, ekonomik ...
ECB Para Politikası bekleniyor
ECB faiz kararını 22 Temmuz Perşembe günü saat 14.45’te açıklayacaktır. ...
 
ABD’de Bilanço Sezonu Başladı
Pandemiyle alakalı ekonomik koşulların sürdüğü, 2021 yılının ikinci çeyrek ...
Makro ekonomik gelişmeler
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 191,942,986 – tedaviye pozitif ...
Panik fiyatlaması
Küresel piyasalarda riskten kaçış ile panik fiyatlaması ve güvenli varlıklara yönelim sürmektedir.
 
Küresel satışlar sertleşiyor
Delta varyantının büyümeyi aşağı çekebileceği endişesiyle ABD vadelileri ...
2021’in ilk yarısında 685 milyon dolar ihracat gerçekleşti
Kuru meyve ve mamulleri sektörünün 2020 yılı Ocak-Haziran döneminde ihracatı ...
Para Politikası Kurulu toplantı özeti
Kurul, fiyat istikrarının sağlanması için, güçlü bir politika koordinasyonuyla ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri