Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2022 Perşembe - 07:48

Uluslararası piyasalar

ABD’de ticaret açığı kasım ayında bir önceki aya göre 15,5 milyar dolar azalarak 83,3 milyar dolara geriledi.

Uluslararası piyasalar

Piyasalarda bugün. ABD’de ticaret açığı kasım ayında bir önceki aya göre 15,5 milyar dolar azalarak 83,3 milyar dolara geriledi. Bu Ekim 2021 sonrası en düşük seviye olarak kaydedildi. Kasım ayında ihracat bir önceki aya göre 5,3 milyar dolar azaldı ve 168,9 milyar dolar oldu. İthalat ise aynı ayda 20 milyar dolar azalarak 252,2 milyar dolara geriledi. Böylece açık Kasım ayında ithalattaki düşüş nedeniyle yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Ülkede perakende stoklar %0,1, toptan stoklar ise %1 oranında artış gösterdi. S&P CoreLogic Case-Shiller, Ekim ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Endeks, Ekim’de aylık bazda mevsim etkilerinden arındırılmış olarak %0,5 azalırken, yıllık bazda %8,6 artarak Ekim 2020'den bu yana en düşük artışı kaydetti.

Ülkede konut fiyatları yüksek kredi faizleri ve ekonomiye yönelik endişelerle Ekim’de de düşüşünü sürdürdü. Bugün ABD’de bekleyen konut satışlarının açıklanması bekleniyor. AMB Başkanı Guindos bugün bankanın internet sitesinde yayımlanan bir mülakatta Euro Bölgesi ekonomisindeki zorlu koşullara dikkat çekti. Guindos “Avrupa’nın tamamında görülen yüksek enflasyon, ekonomik yavaşlama ve düşük büyümeyle çakışıyor. Hem şirketlerin, hem de hanehalkının ihtiyatlı davranıp uzun vadeye odaklanması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Guindos faiz kararlarının her toplantıda verilere bağlı olarak değerlendirileceği söylemini yineledi. Kısa süreli bir durgunluk beklediğini ifade eden Guindos ekonominin gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren tekrar büyüyeceğini öngördü. Öne Çıkan Hisse Haberleri Nio - Şirket, teslim edilen araç sayısına ilişkin beklentilerini düşürmesinin ardından Salı günü şirket hisseleri, açılış öncesinde %4'ün üzerinde değer kaybetti. Nio, daha önce açıkladığı 43.000 ila 48.000 birimlik görünüme kıyasla 2022'nin dördüncü çeyreğinde 38.500 ila 39.500 birim araç teslim etmeyi bekliyor. (Negatif)

Southwest Airlines - Havayolu şirketi, devam eden kış fırtınası sebebiyle uçuşları iptal ettiği için şirket hisseleri Salı günü piyasa öncesinde %4'ün üzerinde düşüş yaşadı. FlightAware verilerine göre şirket, Pazartesi gecesine kadar yaklaşık 3.000 uçuşu iptal etti ve bu da o günkü programının en az %70'i anlamına geliyor. Southwest tarafından iptal edilen uçuş sayısı, Pazartesi gecesi itibariyle 265 uçuşu iptal eden Delta'ya göre en az 10 kat fazla. (Negatif)

Tesla - Şanghay’da üretimin geçici olarak durdurulacağı haberi talebin azaldığına dair endişelerin tırmanmasına neden oldu. Çin’deki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurma kararı alan Tesla’nın hisseleri, talebe ilişkin endişelerin artmasıyla Salı günü yüzde 11,4 düştü ve 109,10 dolardan kapandı. Böylece şirketin hisseleri aralıksız 7 gün ile 2018’den bu yana en uzun düşüş serisine imza attı. Elektrikli araç üreticisi şirketin piyasa değeri 345 milyar dolar ile Walmart Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Nvidia Corp.’un altına düştü. Bu son satış, Tesla’nın, Aralık 2020’de dahil olduğu S&P 500 Endeksi’ndeki en yüksek değerli 10 şirket listesindeki yerinden olmasına da neden oldu. (Negatif)

Petrol fiyatları yeni güne hafif satıcılı başladı. Avrupa Birliği, 05 Aralık itibariyle Rusya'ya tavan fiyat uygulamaya başlamıştı. Bu konudan Rusya rahatsızdı ve bir misilleme yapabilme ihtimali vardı. Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı V. Putin tarafından imzalanan kararnameyle Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılanlara petrol ve petrol ürünü satışı yasaklandığı belirtildi. Bu gelişmeler petrol fiyatları üzerinde baskıya neden oluyor. Küresel piyasalarda, gelecek sene için resesyon beklentileri yine konuşuluyor. Bunun da fiyatları baskıladığını söylemek mümkün. Bugün için bu başlıklar yine petrol fiyatlarının seyri açısından takip edilebilir. Emtia için 85,19 - 87,02 - 88,71 seviyeleri direnç, 83,08 - 80,96 - 78,71 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

İngiltere’de veri akışının sakin seyrettiği bir haftadayız. Dün ABD tarafında ise S&P Case-Shiller konut fiyat endeksi ise ekim ayında yıllık %8,6 artarak Ekim 2020’den bu yana en düşük artışı kaydetti. Ülkede mal ticaret açığı kasım ayında %15,6 azalarak 83,35 milyar dolara gerilerken, ithalattaki düşüş açığın azalmasında etkili oldu. Ülkede toptan stoklar ise kasım ayında beklentilerin üzerinde %1 oranında artış kaydetti. Bugün ABD’de bekleyen konut satışları dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Dolar endeksi dün sınırlı da olsa düşüş eğilimi gösterirken, paritede düşüş eğilimleri görüldü. Paritede 1,2299 - 1,2510 - 1,2721 seviyeleri direnç, 1,1937 - 1,1696 - 1,1500 izlenen desteklerdir.

S&P 500 endeksi dünü %0,04 yükselişle 3.830 seviyesinden kapattı. Küresel piyasalarda resesyonla ilgili kaygılar, risk iştahı üzerinde baskı yaratıyor. Bu da zaman zaman borsalarda oynaklığın sürmesine neden oluyor. Pazartesi günü Noel tatili sebebiyle borsalar tatildi. Dün ABD borsalarında karışık seyirler izlendi. Bugün içinde ABD'den açıklanacak ikincil düzey veriler bulunuyor. Bu verilerin etkisi borsalar üzerinde oynaklık yaratmayabilir. Resesyonla ilgili kaygıların fiyatlamalar üzerinde etkili kalması beklenebilir. Yılın son haftası olması sebebiyle de işlem hacmi zayıf ve yatay seyirler görülebilir. Bu sabah ABD vadelilerinde karışık seyirler izleniyor. Endeks için 3,919 - 4,039 - 4,123 seviyeleri direnç, 3,819 - 3,735 - 3,670 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Arama motorlarıyla tanınan Çinli internet devi Baidu, otonom sürüş konusunda büyük adımlar atıyor. Şirket, ilk etapta Wuhan'dan başlamak üzere sabah 7 ile akşam 23 arasında sürücüsüz taksi hizmetini başlattı. Baidu kurucu ortağı ve CEO'su Robin Li, Baidu'nun robotaksi hizmeti Apollo Go'nun 2025'e kadar 65, 2030'a kadar 100 şehirde olmasını planladıklarını açıkladı. Son fiyat kapanışı itibariyle 20 ve 50 günlük basit hareketli ortalamalarına tutunan hisse senedi fiyatı için 124,11 - 18,43 - 155,48 seviyeleri direnç, 107,23 - 99,25 - 88,21 seviyeleri destek olarak takip edilebilir

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Altın yılı kazançla tamamlama arzusunda
 
EYT'de yaş şartı olmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın yılı kazançla tamamlama arzusunda
Noel sonrası piyasalar dünkü seansta açılırken altın tarafında yeşil bir kapanış yaptı.
Uluslararası endeks raporu
Avrupa borsaları dün kapalıydı. 2022’nin son haftasında hacimlerin düştüğü ...
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %0.94 yükseliş ile 5,941 seviyesinden günü tamamladı.
 
Küresel piyasalar
Küresel piyasalarda sıfır kovid politikasının sonlanmasının yarattığı ...
Piyasa analizi
BIST100 Endeksi dünkü işlemleri %0,90 oranında yükseliş ile 5.504 puandan kapattı.
Piyasadan haberler
HUBVC… 01.12.2022 tarihli KAP açıklamamızda Şirket ortağı MV Holding A.Ş.'den ...
 
Piyasa gündemi
Merkez bankalarının devam eden sıkılaşma döngüleri ile son dönemde verilen ...
Uluslararası piyasalar
Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, 50 baz puanlık ...
TCMB beklemeye geçti
TCMB yılın son PPK toplantısında para politikasında değişiklik yapmazken ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri