Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
HABERLER>EKONOMİ
23 Ekim 2021 Cumartesi - 12:02

Uluslararası piyasalar

Avrupa borsaları dünü düşüşle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,32 düşerek 15.472,56 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,29 değer kaybıyla 6.686,17 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi % 0,45 azalarak 7.190,3 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 0,21 gerileyerek 26.525,15 puana yükseldi.

Uluslararası piyasalar

Avrupa borsaları dünü düşüşle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,32 düşerek 15.472,56 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,29 değer kaybıyla 6.686,17 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi % 0,45 azalarak 7.190,3 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 0,21 gerileyerek 26.525,15 puana yükseliş gösterdi.

ABD borsaları dünü yükselişle kapattı. Dow Jones endeksi % 0.02 azalışla 35.603,08 puana ve  S&P 500 endeksi % 0,30 artışla 4.549,78 puana yükselirken, Nasdaq endeksi ise % 0,62 kazançla 15.215,7 puana yükseliş  gösterdi. Dün dolar endeksinde yükseliş görülürken ABD 10 yıllık tahvil faizleri buna eşlik ederek % 1.68 seviyesine yükseliş gösterdi. ABD borsaları ise günü alıcılı kapatırken gelen bilançoların iyimserliği ve Çin’li gayrimenkul şirketi Evergrande’nin temerrütten kurtulmasının pozitif yansımaları etkili oldu. ABD borsaları tarihi zirvelere tekrar geri dönüş yaparken bugün S&P ve Dow Jones’un tarihi rekorlarını yenilediğini izliyoruz.

ABD’de bugün HCA Healthcare Inc, Roper Technologies Inc, Regions Financial Corp, Honeywell International Inc, American Express Co, Schlumberger NV ve  VF Corp şirketleri bilanço açıklayacak.

Dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden Intel'in geliri, bu yılın 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 5 artarak 18,1 milyar dolara çıktı ancak beklentileri karşılayamadı. ABD'li teknoloji devi Intel, Temmuz-Eylül dönemine ilişkin bilançosunu açıkladı. Buna göre, firmanın yılın 3. çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine oranla % 5 artarak 18,1 milyar dolara yükseldi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 17,3 milyar dolar gelir sağlamıştı. Piyasa beklentilerinin altında kalan şirket gelirinin bu dönemde 18,24 milyar doları bulması öngörülüyordu. Firmanın 3. çeyrek net karı da geçen yılın aynı dönemine göre % 54 artışla 7 milyar dolara çıktı. Intel, geçen yılın 3. çeyreğinde 4,5 milyar dolar net kar açıklamıştı. Şirketin geçen yılın 3. çeyreğinde 1,08 dolar olan hisse başına karı da 1,71 dolara yükseldi.

Walmart Inc., alışveriş yapanların bazı ABD mağazalarındaki Coinstar kiosklarından Bitcoin satın alabilecekleri bir pilot program başlattı. Walmart sözcüsü Molly Blakeman yaptığı açıklamada, müşterilerin ABD coin'lerini banknot veya hediye kartlarıyla takas etmesine izin veren makinelerle tanınan Coinstar ile yapılan testin bu ayın başlarında başladığını söyledi. Pilot uygulama kapsamında, Walmart mağazalarında 200 kiosk bulunuyor. Bu, Bitcoin'i 8.000'den fazla kioskta sunmak için Coinme adlı bir kripto para birimi nakit değişimi ile birlikte çalışan Coinstar'ın daha geniş bir girişiminin parçası.

Güney Koreli Samsung SDI Co Ltd, otomobil üreticisi Stellantis NV ile ABD'de elektrikli araç (EV) batarya hücreleri ve modülleri üretmek için bir ortak girişim anlaşması imzaladığını açıkladı. Güney Koreli batarya üreticisi, fabrikayı 2025'in ilk yarısında 23 gigawatt saat (GWh) ilk yıllık batarya üretim kapasitesiyle başlatmayı hedefliyor. Samsung SDI, ortak girişimin yıllık batarya üretim kapasitesinin gelecekte yaklaşık 670.000 elektrikli araca enerji sağlayabilecek 40 GWh'ye ulaşabileceğini de kaydetti.

Google, Spotify gibi akış hizmetleri de dahil olmak üzere tüm abonelikler için uygulama mağazası fiyatlarını %15'e kadar düşürdü. Bunun %30'luk bir App Store ücreti ile yoğun eleştirilerle karşı karşıya kalan rakibi Apple üzerinde baskı yapacağı belirtildi. Google, Android Play Store için yeni fiyatlandırma yapısının küresel olacağını ve 1 Ocak 2022'de yürürlüğe gireceğini duyurdu. Şirket, geliştiricilerin "sürdürülebilir işletmeler kurmasına" yardımcı olmanın ve "Play'in liderliğini sürdürmesini" sağlamanın altını çizdi. Google, daha önce, Mart ayında, uygulama geliştiricileri tarafından yapılan ilk 1 milyon dolarlık satış için uygulama içi satın alma fiyatını % 30'dan %15'e düşüreceğini duyurmuştu.

Barbie üreticisi Mattel, Noel yaklaşırken daha yüksek fiyatların insanların oyuncaklara olan ilgisini azaltmadığını bildirdi. Oyuncak devi, nakliye ve hammadde maliyetlerinin artmasının ardından fiyatları yükseltti. Oyuncak üreticisi, üçüncü çeyrek satışlarının % 8 artarak 1.8 milyar dolara (1,1 milyar sterlin) yükseldiğini ve güçlü bir Noel satışları beklediğini bildirdi. CEO Ynon Kreiz BBC'ye verdiği demeçte, "Mattel arz kesintileri nedeniyle oyuncakları raflara ulaştırmak için çok çalışıyor." dedi. Dünyanın dört bir yanındaki işletmeler, Covid limanları ve konteynerleri yedekledikçe nakliye maliyetlerinde büyük artışlarla uğraşıyor. Kreiz, oyuncak endüstrisinin diğer işletmelerle birlikte bu zorluklarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Apple Inc'in Çin'in CATL ve BYD ile planlanan elektrikli aracı için batarya tedariki konusundaki görüşmeleri, ekipler kurmayı ve yalnızca teknoloji devine hizmet edecek ABD fabrikaları kurmayı reddettikten sonra genel olarak durdu. Kaynaklar şirketlerin, geçtiğimiz iki ay içinde Apple'a gereksinimlerini karşılayamadıklarını bildirdi. Ancak bir kaynağa göre ABD şirketi, CATL veya BYD ile görüşmeleri sürdürme umudundan vazgeçmedi. Çinli batarya üreticileri, üretimi daha ucuz olan lityum demir fosfat (LFP) bataryaların geliştirilmesinde rakiplerinden daha gelişmiş durumda ve kaynaklar daha önce Apple'ın bu pil teknolojisini tercih ettiğini belirtmişti.

DAX

Dax endeksi , dünü % 0,32 düşerek 15.472,56 puandan tamamlarken endeks bugün alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 15.598 seviyesinin kırılması halinde önce 15.694 ve arkasından 15.790 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.416 desteğinin altında önce 15.266 ve arkasından 15.014 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

DOW JONES

Dow Jones endeksi ,  dünü % 0.02 azalışla 35.603,08 puandan tamamlarken endekste Aralık vadelileri alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 35.675 seviyesinin kırılması halinde önce 35.784 ve arkasından 35.937 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 35.476 desteğinin altında önce 35.290 ve arkasından 35.091 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

S&P 500

S&P500 endeksi , dünü % 0,30 artışla 4.549,78 puandan tamamlarken endekste Aralık vadelileri bugün alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 4545 direncinin kırılması halinde önce 4561 seviyesi ve arkasından 4573 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 4527 desteğinin altında önce 4485 ve arkasından 4448 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

Kaynak:Acar Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Haftalık piyasa takvimi 25-29 Ekim 2021
 
Bilfenli Öğrencilerden iki büyük derece
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftalık piyasa takvimi 25-29 Ekim 2021
Perşembe günü TCMB, 'Enflasyon Raporu'nu ve 21 Ekim tarihli PPK toplantı özetini yayınlayacak.
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah pozitif açılış ve sonrasında 1445 – 1478 arasında işlem aktivitesi ...
Piyasa gelişmeleri
TCMB dün piyasa beklentilerinin ötesinde, çekirdek enflasyonun da altına ...
 
Borsa pozitif, kur negatif
Eylül ayı toplantısında 100 baz puan faiz indirimi yapan TCMB, ekim ayı ...
Faiz kararı öncesi değerlendirme
Politika faizinde değişiklik olmaması ile 1.450 seviyesi kısa vadede hedef ...
Yurt içi piyasalar TCMB toplantısına odaklandı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününü yüzde ...
 
Türk lirası için karar günü
TCMB Para Politikası Kurulu bugün saat 14:00’de toplanarak faiz kararını ...
Kıymetliler günü pozitifte tamamladı
Altın dünkü seansta pozitif bir kapanışla günü tamamlarken, 1800 dolar/onsun ...
Gelişen piyasalar eylül kayıplarını geri alıyor
Dolar endeksi son 5 işlem gününde 94,5 seviyesinden 93,5 seviyesine kadar ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri