Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>YEREL HABERLER
29 Mayıs 2022 Pazar - 12:33

Ukrayna karate takımı şampiyonada Gaziantep’in misafiri olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ev sahipliğinde 46 ülkeden yüzlerce sporcunun yer aldığı 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın resmi açılış töreni Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Ukrayna karate takımı şampiyonada Gaziantep’in misafiri olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ev sahipliğinde 46 ülkeden yüzlerce sporcunun yer aldığı 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın resmi açılış töreni Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 

Şampiyonanın bu yıl dikkat çeken ayrıntıları arasında içinde ilk defa Para-Karate Şampiyonası’nın da yer alması ve savaş haberleriyle dünya gündeminde yer alan Ukrayna takımının Federasyon desteği ile Gaziantep'e getirilerek Büyükşehir Belediyesince misafir edilmesi dikkatleri çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin törende yaptığı konuşmada, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası kapsamında dünyada ilk kez engellilere yönelik Para-Karate Şampiyonası’nın yapıldığına dikkati çekerek, “Para-karate yapan gençlerimiz, bu şampiyonada kendini dünyaya kanıtlayarak spor şehri Gaziantep anlayışını bütün dünyaya yayacak” ifadesini kullandı. Şahin konuşmasında ayrıca Ukrayna Takımının şampiyonadaki varlığına da dikkat çekerek sporun barışçıl ve birleştirici gücünden bahsetti.

ŞAHİN: SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEK

Başkan Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde insana, spora ve sporcuya yatırım yapmak için büyük gayret gösterdiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Avrupa’nın ortasında büyük bir savaş var. Ukrayna milli takımının buraya getirilmesi ile ilgili federasyonlarımızla çalıştık. Gaziantep Büyükşehir olarak büyük destek verdik. Çocukların ölmemesi için gençlerin istediği geleceğe kavuşması için herkesin ama herkesin bu dünyada yaşaması için sizinle birlikte daha çok spor yapmamız gerekiyor. Çünkü insanlar tanımadığının bilmediğinin düşmanıdır. Bugün bir aradaysanız eğer, bu bir dostluk ve kardeşliktir. Sporun birleştirici gücü, dostluk ve kardeşliği getirecek. Gençlerin bu dostluğuna ve kardeşliğine ihtiyacı var. Gaziantep, Allah’ın izniyle Gaziantep Valisi Davut Gül’ün koordinasyonunda çocuk dostu, genç dostu, eğitim dostu bir şehir olmak için büyük gayret gösteriyor. Milletvekillerimiz çok büyük destek veriyor. Biz bundan sonra her türlü sporun alt yapısını oluşturmak için her türlü desteği veriyoruz.”

“HERKESİN YAŞAYABİLDİĞİ BİR DÜNYAYI GENÇLERLE KURACAĞIZ”

Para-karate kelimesini dünyanın ilk kez bu şampiyonayla duyulduğuna dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, “Artık engellinin tanımını değiştiriyoruz. Para-karate yapan çocuklarımız, gençlerimiz, ‘Para-karate nasıl olur?’ sorusunun cevabını bugün bu şampiyonayla Gaziantep’te verecek. Spor şehri Gaziantep anlayışını bütün dünyaya yayacağız. Herkesin yaşayabildiği bir dünyayı gençlerle kuracağız” diye konuştu.

GÜL: GAZİANTEP SPOR ŞEHRİ İDDİASI OLAN BİR ŞEHİR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep olarak böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu anlatarak, şunları aktardı:

“Bu organizasyona destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ve ekibini, Türkiye Karate Federasyonu’na ve katılımlarıyla bu turnuvayı renklendiren her bir sporcuya ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gaziantep 1 milyonun üzerinde genci olan bir şehir. Aynı zamanda bu şehrin spor şehri iddiası bulunuyor. Bununla ilgili olarak Gaziantep’in bütün okullarında okul spor kulüpleri bulunuyor. Yaklaşık 200 bin lisanslı öğrenci sporcusu bulunuyor. Dolayısıyla bu rakamların bu gibi etkinliklerle taçlanması şehrimize ve bu tür çalışmalara daha da bir şevk veriyor. Siz değerli sporculara müsabakalarınızda başarılar diliyorum.”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, farklı Avrupa ülkelerinden gelen sporculara seslenerek, gençleri Gaziantep’te görmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getirerek, bu şampiyonanın her bir sporcuya uğur getirmesini temenni etti.

BOCEK: GAZİANTEP’TE ÇOK İYİ BİR ŞAMPİYONA GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Avrupa Karate Federasyonu Birinci Başkan Vekili Jiri Bocek, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz’a ve ekibine bu organizasyona ev sahipliği yapma konusundaki kararlılıklarından ötürü teşekkürlerini iletti. Karate ailesinin pandemi sürecinde zor zamanlardan geçtiğini aktaran Bocek, “Avrupa Karate Federasyonu olarak uluslararası etkinlikler düzenlemek her zamankinden önem arz etmektedir. Gaziantep’te de bu doğrultuda çok güzel bir şampiyona geçireceğimize inanıyorum. Tüm yarışmacılara yarışmacılarından bolca sportif başarı diliyorum” dedi.

UĞUZ: BAŞKAN ŞAHİN, EV SAHİPLİĞİ İLE BİZLERE BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz da Başkan Fatma Şahin’in desteklerinin kendileri için çok değerli olduğuna dikkati çekerek şunları aktardı:

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şampiyonaya gösterdiği ev sahipliği ile bizlere büyük katkı sağladı. 46 ülkeden 510 elit sporcunun katıldığı Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası tahmin edeceğiniz gibi en zor müsabakaları içerisinde barındırıyor. Yarın ve pazar günü bu zorlu müsabakalarda 9 altın madalya 3 gümüş madalya almak için finallerde yer almak bizim için çok büyük bir gurur ve onur. Müsabakalar sırasında kazandığında aşırı motivasyondan kaybettiğinde içindeki hırslardan dolayı gözyaşlarına hakim olamayan Türk Milli takımının değerli izleyicileriyle gurur duyuyorum. Sizlerin desteği ile madalyalar inşallah sporcularımızın olacak.”

Açılış töreninde 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek finaller öncesi Başkan Fatma Şahin, sporcular ile bir araya gelerek başarılar diledi.

Dünyada ilk kez Gaziantep’te organizasyona dahil edilen Para-Karate Şampiyonası’nda mücadele eden 10 ülkeden görme engelli 48 sporcunun medikal malzemeleri, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Ortez-Protez Uygulama ve Eğitim Atölyesi tarafından tamir edilerek müsabakalara uygun hale getirildi.

Hibya Haber Ajansı

 
Çin’in uluslararası mal ve hizmet ticareti, 3 trilyon 442 milyar yuana çıktı
 
Büyükşehir Bilim Merkezi, Azerbaycan TEKNOFEST’te yerini aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Hayvanat Bahçesi’nde yeni doğan zebra ilgi odağı oldu
Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Kayseri Büyükşehir ...
Bursa’da deniz suyu kalitesi artıyor
Geçtiğimiz yıl Marmara Denizi’nde bir çevre felaketi olarak gündeme gelen ...
Bingöl'de 4.1 şiddetinde deprem
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde, 4.1 büyüklüğünde deprem oldu.
 
Başkan Büyükkılıç, 3 bin 200 adet küçükbaş hayvan dağıttı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir ...
Şahin, Uluslararası İş Formu Basın Toplantısı’nda konuştu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği Müstakil Sanayici ve İş ...
4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali kapanışı ‘Memleketim’ müzikaliyle oldu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 18-24 Mayıs tarihlerinde ...
 
Aydemir padişahların tiyatro yaklaşımını paylaştı
Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, Osmanlı padişahlarının Batılı tarz olarak bilinen ...
Dünya şampiyonuna sürpriz karşılama
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 48 kiloda dünya şampiyonu olan Bağcılar ...
Başkan Büyükkılıç, asırlık tariflerle Türk Mutfağı Etkinliklerine katıldı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kale içi Kültür ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri