Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
30 Ocak 2021 Cumartesi - 11:35

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki yükseköğretim ortaklıkları konuşulacak

British Council, yükseköğretim alanında öncü isimlerin katılımıyla düzenlediği ‘Türkiye’de Yükseköğretim Sohbetleri’ web seminerleri serisinin üçüncüsünü, 3 Şubat Çarşamba günü düzenleniyor.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki yükseköğretim ortaklıkları konuşulacak

British Council’ın, güncel yükseköğretim konularını ve yaklaşımlarını ele almak üzere başlattığı ‘Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri’ webinar serisinin üçüncü oturumu, 3 Şubat Çarşamba günü Türkiye saati ile 16:00’da gerçekleşiyor. Türkiye ve Birleşik Krallık’tan birçok yükseköğretim profesyonelinin konuk olarak katıldığı ‘Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri’, dünyanın farklı yerlerindeki yükseköğretim uzmanlarını meslektaşlarıyla iletişime geçirerek tecrübelerini paylaşmalarını sağlıyor. 

 

 

3 Şubat Çarşamba günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek serinin üçüncü oturumunun konusu, ‘Birleşik Krallık-Türkiye Yüksek Öğretim Ortaklıklarını Güçlendirmek: Beklentiler’ olacak. Küreselleşme, tüm dünyada yükseköğretimde ulusal ve kurumsal ortaklıklara yeni bir boyut getirmekte. Bu ortaklıklar, aynı zamanda bünyesinde 207 yükseköğretim kurumunu barındıran Türk yükseköğretim sektörü için de bir önceliktir. Bu oturumda, yükseköğretim uzmanları Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mevcut ortaklık modellerini konuşacak.

 

British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven’in moderatörlüğünde yapılacak oturuma OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Coventry Üniversitesi Kurumsal Ortaklıklar Direktörü Pete Richards, İstanbul Aydın Universitesi Küresel Eğitim ve Ortaklıklar Yardımcı Direktörü Ayşe Deniz Özkan ve saha araştırmasını yöneten Surrey Universitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rachel Brooks ile Beykoz Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Armağan Erdoğan katılacak. 

 

Oturumda, Birleşik Krallık ve Türkiye'deki üniversiteler için öncelikli ortaklık alanları, mevcut engeller,kurumsal ortaklıklar kurmanın temel koşullarının iyileştirilmesine yönelik öneriler ve başarılı yükseköğretim ortaklık modelleri sorularına cevap aranacak.

 

British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven gerçekleşecek oturum hakkında: “Bu oturumun British Council açısından bir diğer önemi Birleşik Krallık ve Türkiye yükseköğretim kurumları arasındaki kurumsal işbirliklerini geliştirmeyi hedefleyen araştırmamızın ön bulgularından da bahsediyor olacak olmamız. British Council olarak bu oturumda konuşacağımız soruları, araştırmamız ile birlikte Birleşik Krallık’tan ve Türkiye’den 15 ulusal yükseköğretim politika yapıcı kurumun ve 30 üniversitenin yönetim kadroları ile derinlemesine ele alıyoruz. Birleşik Krallık-Türkiye yükseköğretiminde kurumsal ortaklıkları güçlendirmek için öneriler oluşturacak olan saha araştırmamızı Mart 2021 ayında tamamlamış olacağız.” 

 

Konuşmacılar hakkında:

 

  • Prof. Dr. Murat Ali Yülek, Rektör, OSTİM Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Murat Yülek OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörüdür. Ayrıca Georgetown, Duke ve Yale gibi üniversitelerde de eğitim ve seminerler vermiştir. Çok sayıda akademik ve profesyonel eser sahibi olan Yülek, IMF’de ekonomist, İslam Kalkınma Bankası’nda yatırım uzmanlığı, Dünya Bankası, EBRD, UNCTAD gibi kuruluşlarda danışmanlık ve çeşitli şirket ve bankalarda üst düzey yöneticilik ya da yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Uluslararası danışmanlık şirketi PGlobal’in ortağı olan Yülek, ekonomik kalkınma, kurumsal finans ve yönetim ve makro iktisadi politika alanlarında çeşitli ülkelerde sorumluluklar almıştır. Industrial Policy and Sustainable Growth isimli kitabı, 2018 yılında tanınmış uluslararası yayınevi Springer tarafından yayınlanan ekonomi kitapları içinde en çok indirilen 10 yeni kitap arasında yer almıştır. Yülek, hükümetlere, şirketlere ve uluslararası kurum ve kuruluşlara danışmanlık yapmaktadır.

 

  • Pete Richards, Kurumsal Ortaklıklar Direktörü, Coventry Üniversitesi

Pete Richards, on yıldan fazla bir süredir Yükseköğretim sektöründe çalışmakta ve Sidney’deki Macquarie Graduate School of Management (şimdi Macquarie Business School), Henley Business School ve Navitas’ta üst düzey, uluslararası ve ticari roller üstlenmektedir. Pete Richards, son dört yıldır Coventry Üniversitesi'nin Akademik Ortaklık Birimi'nde faaliyet göstermekte ve şu anda Üniversitenin Ulusötesi Eğitim (TNE) ekibini yönetmektedir. Ortaklık Geliştirme ve Operasyon Direktörü olarak Pete ve ekibi, dünyanın dört bir yanında bulunan 45 Ulusötesi Eğitim ortaklığından oluşan bir ağı stratejik olarak yönetmekte ve çeşitli TNE modelleri aracılığıyla yaklaşık 19.500 öğrenciye Coventry Üniversitesi programları sunmaktadır. 

 

  • Ayşe Deniz Özkan, Küresel Eğitim ve Ortaklıklar Direktör Yardımcısı, İstanbul Aydın Üniversitesi

Ayşe Özkan şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Küresel Eğitim ve Ortaklıklardan sorumlu Direktör Yardımcısıdır. Daha önce yükseköğretim sektöründe öğretim görevlisi olarak 14 yıllık bir deneyime sahip uluslararası bir eğitim profesyonelidir. Uluslararası eğitimin birçok alanında (Erasmus, değişim ve yaz programları, pazarlama ve işe alma, uluslararası öğrencilere yönelik hizmetleri yönetme) çalışmıştır. Aynı zamanda EURIE Eurasia Higher Education Summit konferans programının koordinatörüdür. Uluslararası ofis personeli için eğitimler / atölyeler düzenlemektedir. Yüksek öğrenimdeki deneyimi ve ilgi alanları aynı zamanda stratejik planlama, kalite güvencesi ve proje yönetimi konularını da kapsamaktadır. 

 

  • Prof. Dr. Rachel Brooks, Öğretim Üyesi, Surrey Üniversitesi

Rachel Brooks, Birleşik Krallık Surrey Üniversitesi'nde Sosyoloji profesörü ve British Journal of Sociology of Education'ın yönetici editörüdür. Uluslararası öğrenci hareketliliği, öğrenci siyaseti ve bakım sorumlulukları olan öğrencilerin deneyimleri dahil olmak üzere yüksek öğretim sosyolojisindeki birçok konuda geniş yayınlar yapmıştır. British Council için İngiltere-Türkiye Yükseköğretim ortaklıkları konusundaki çalışmalarına ek olarak, şu anda Avrupa'daki yükseköğretim öğrencilerinin anlaşılmasına yönelik Avrupa Araştırma Konseyi tarafından finanse edilen büyük bir projeye de ("Eurostudents") liderlik etmektedir. Kaleme aldığı son kitabı: Eğitim ve Toplum: Yerler, Politik Süreçler ve Eğitimde Materyal ve Hareketlilik’tir.

 

  • Doç. Dr. Armağan Erdoğan, Öğretim Üyesi, Beykoz Üniversitesi

Dr. Erdoğan, yükseköğretim çalışmalarında doçenttir. Halen İstanbul'da Beykoz Üniversitesi'nde çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları cinsiyet, uluslararasılaşma ve yükseköğrenimde kalitedir. Türkiye Yükseköğretim Kurulu'ndan burs aldıktan sonra, Warwick Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi almıştır. 2008-2014 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev almış; ve 2008 ile 2012 yılları arasında Konsey'de Uluslararası Birim Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca Bologna Takip Grubu Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmış, ENIC-NARIC Ağında Türkiye irtibat kişisi olarak çalışmış ve EUA Konseyi'nde Türkiye Rektörler Konferansı Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda bir Horizon 2020 projesi olan “EduMAP” ın ülke koordinatörüğünü ve Türkiye'deki Suriyeli üniversite öğrencilerini ve akademisyenleri analiz eden “Elit Diyalog” Projelerinin koordinatörlüğünü yapmıştır.

Hibya Haber Ajansı

 
Şenocak: “Yılda 20 bin konut vadeden CHP’li İBB Başkanı’nın 1,5 Yılda Yaptığı Konut Sayısı; Sıfır”
 
Uluslararası piyasalar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 adımda verimli çalışma taktikleri
İyi bir üniversiteye girmek için milyonlarca adayın yarışacağı 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı.
Gençler en çok arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi özledi
Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, pandemi sürecinde üniversite gençlerinin ...
Karne psikolojisinde neye dikkat edilmeli?
Pandemi koşullarında uzaktan eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda ...
 
Lise öğrencilerinden uluslararası makale başarısı
Su sesiyle matematik fonksiyonu yazımından, uzaktan eğitimde bağımsız ...
Boğaziçililer Türkiye’ye uluslararası fizik yarışmasında Altın Madalya'yı getirdi
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Yasin Sönmez, Arda Aydın ve Batuhan ...
Pandemi döneminde başarı beklentisi yüksek tutulmamalı
Çocukların pandemi döneminde hem sosyal izolasyon hem de uzaktan eğitimle ...
 
İTÜ ile Katar Üniversitesi mutabakat anlaşması imzaladı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Katar Üniversitesi (KÜ) bilim ve ...
Açık öğretim okulları sınav tarihleri
Açık öğretim okulları sınav tarihleri belirlendi.
Bahçeşehir Koleji okula kabul sınavı başvuruları başladı
Şubat ayında düzenlenecek Bahçeşehir Koleji Okula Kabul Sınavı için başvurular başladı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri