Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>SİYASET
26 Eylül 2016 Pazartesi - 11:52

Trafik için seferberlik

Artan kent trafiğini rahatlatmak için, “Yol seferberliğimiz var. Ankara’da önümüzdeki dönem yine bulvarlar alt-üst geçitler dönemi olacak” diyen Başkan Melih Gökçek, 6 yeni ana bulvar açacaklarını söyledi.

Trafik için seferberlik

Gökçek, 1-1.5 ay içerisinde planlarının geçmesini bekledikleri yeni güzergâhlarıAnkara Hürriyet’e açıkladı:

2 MİLYON 200 BİN ARAÇ VAR

“En önemli konulardan birisi Ankara’nın trafiği. Ben belediye başkanı olduğumda trafikte 350 bin araç vardı. Şu anda 1 milyon 750 binlere yaklaştı araç sayısı. En az yüzde 20’de Ankara plakalı olmayan araç var. Dolayısıyla Ankara’da 2 milyon 200 bin civarında araç var. Belediye başkanı olduğumda bir yerden bir yere 45 dakikada gidilemiyordu. Bütün bu ağırlığa rağmen şimdi öyle bir sıkıntı yok. Trafik 6 kat artmasına rağmen halen akan yürüyen bir trafik var. İnatla bu akan yürüyen trafiğin yürümeye devamı için yeni yollar açıyoruz. 

AOÇ HALKA HİZMET EDİYOR

Yeni alternatifler bulmaya çalışıyoruz. 3-5 sene daha buluruz. Ondan sonra merkezde yeni yol bulamayız. Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) arazisine bundan dolayı şükretmek lazım. Hani bazıları ‘talan ediliyor’ diyor. Ne demek talan ediliyor o yollarla halka hizmet ediyor AOÇ. Ankara Bulvarı’nı 13 saat kapattım herkesin geliş gidiş miktarı 10 katına çıktı. Demek ki doğru işler yapmışız. Şimdi bir yol seferberliğimiz var. İnşallah plan 1-1.5 ay içerisinde geçmiş olur. Hazır ama resmi prosedürünü devam ettiriyoruz. Yeni ana bulvarlar açıyoruz. Ankara’da önümüzdeki dönem yine bulvarlar alt-üst geçitler dönemi olacak.

ESKİŞEHİR YOLU’NA ALTERNATİF

Sabancı Bulvarı’nın sonundan askeri alan içinden Bağlıca Bulvarı’na yaklaşık 4 km uzunluğunda, 50 metre genişliğinde 5 gidiş 5 geliş, Eskişehir Yolu’nun alternatifi özelliğine sahip yeni bir bulvar açıyoruz. Şu anda anlaştık. Askeriye orayı bize veriyor. Karşılığında hazineye arsa veriyoruz. Gordion’dan Çağlayan Askeri Tesisleri içinden geçecek bir yolla Zırhlı Birlikler İçinden geçecek yeni bulvara bağlantı yapılacak. Yine Bağlıca Bulvarı’nın devamında Yeni Hal ile entegreli çevre otoyolu bağlantısını da yapacağız.

TRAFİĞİ KENT İÇİNE ATMAYACAĞIZ

Bizim Ankara’da doğu-batı istikametinde İncek, Eskişehir Yolu, Sabancı Bulvarı, Ankara Bulvarı, İstanbul Yolu ve Batıkent ile birlikte 6 hattımız var. Biri değilse diğerini alternatif seçip kaçmak her zaman mümkün. Güney-kuzey istikametinde Anadolu Bulvarı ve Şaşmaz var. Bunların da çoğalması lazım. Yeni yapılan planlamada o hastanenin hemen karşısından hem Ankara Bulvarı’na hem Sabancı Bulvarı’na bağlantı sağlanacak. Çevre Bakanlığı’nın hemen altından iki bulvar daha olacak. Onlar da dört yollarla, viyadüklerle bağlanacak. Dolayısıyla trafiği şehrin içine tek başına atmayacağız. 

ODTÜ-BİLKENT ARASINDAN İNCEK’E

Bilkent’te yeni bir hastane bölgesi yapılıyor. Bilkent Kavşağı ve Hacettepe Kavşağı’ndan Sabancı Bulvarı’na, buradan da Ankara Bulvarı’na uzanan, iki ayrı bulvar çalışmasına önümüzdeki aylarda başlayacağız. Bilkent’te devam eden Doğramacızade Bulvarı’nın İncek Bulvarı’na bağlantısının yapılması için de ODTÜ ile Bilkent’in arasından tam sınırından bir yol geçireceğiz. Diğer bir taraftan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Öğretmenler Caddesi kesişiminden ODTÜ Teknokent kavşağı arasında yapılması planlanan tünel yol ile hastaneler bölgesine ulaşımın, Balgat ve Dikmen bölgelerinden de sağlanmasını planlıyoruz. 

BU HİZMET DÖNEMİNDE BİTİRİRİZ

Aynı şekilde bu yolun devamı olarak Batı istikametinde ODTÜ Teknokent kavşağından Hacettepe Üniversitesi Kampusu giriş noktasına uzanan bir bulvar da yapılacak. ODTÜ’nün tam karşı tarafından Angora’ya giden bir yol vardır. Orayı bağlayacaz ki o tarafta tamamen rahatlasın. Bu sene ve önümüzdeki sene bitecek. Bu hizmet döneminde bitiririz. Bir kısmını senenin sonuna kadar bitiririz. Kışın da çalışma yaparız plan geçtikten sonra dert değil. AOÇ’nin ve Zırhlı Birlikler’in için de trafik olmadığı için iki yerde de rahat çalışırız. Hastanelerin yapımı tamamlanmadan, yol çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Hastane açıldığı ilk günden itibaren bölgede ulaşımın rahat olmasını sağlayacağız.

ESENBOĞA’DAN KAZAN’A DİREKT YOL

Bütün bunların haricinde Bağlum civarından Akyurt’u, Pursaklar’ı Kazan’a bağlayan Bağlum’dan geçen yeni bir yol yapıyoruz. Onları hiç şehir trafiğine sokmayacağız. Burayı yaptık bitmek üzere. Pursaklar Gümüşoluk’tan, bir başka deyişle Otonomi bölgesinden başlayıp, Saray, Mimar Sinan, Fatih, Keçiören, Bağlum, Yakacık ve Yuva Mahallesi arasında yapılan, Ankara Kuzey Çevre Yolu’na alternatif olan bu bulvar da çok önemli bir çalışma. Esenboğa Yolu’nu direk olarak Kazan’a kadar bağlayan bir ara çevre yolu olacak. 20 kilometre uzunluğundaki bu yolun açım çalışmalarının yüzde 90’ını bitirdik. Bu bulvarı önümüzdeki yılın ilk aylarında trafiğe açmayı hedefliyoruz.

TRT’DEN ÇEVRE YOLU’NA BAĞLANTI

Başka bir önemli proje ise TRT’nin yanından aşağı inip aşağıda küçük bir viyadükle geçilip karşıdan otobana bağlanılacak. TRT Kavşağı’ndan devam edip Eymir Gölü yakınlarından geçecek olan yeni bir yol güzergahı Çevre Otoyolu’na bağlanacak. Güney Kent Kentsel Dönüşüm Alanı için de yeni yol düzenlemelerine başladık. Orada yapılan evleri Sinpaş’ı ve Turan Güneş’i dışarı atacağız. Kim hangi istikameti istiyorsa seçsin gitsin. Özellikle Konya Yolu’na gidecek olanlar orayı seçip oradan gidecek. Yol biraz uzayacak ama rahatlayacak. 

İSTASYON CADDESİ TEK YÖN OLACAK

Etimesgut’taki İstasyon Caddesi de Ankara merkeze geliş olarak tek yön düzenlenecek.Şeker Fabrikası içinden açılacak yeni bir yolla da Ankara Bulvarı’na bağlanarak,Kızılay’dan Elvankent’e kadar tek yön gidiş olacak. Böylece bu bölgeye gidiş gelişler deson derece rahatlayacak ve bölge trafiğine son derece olumlu katkı sağlayacak.”

ODTÜ’YE BU YIL GİRMEYECEĞİZ

Başkan Gökçek, ODTÜ ile Bilkent arasındaki yeni yol çalışmasını anlatırken “ODTÜ’nün içerisine girecek misiniz. Yine tartışma olacak bir proje mi” sorularını ise şu şekilde yanıtladı: 
“ODTÜ’nün içerisine belki bu dönem girmeyiz ama o planda ODTÜ’nün içerisinden 1071 Malazgirt Bulvarı’na bir bağlantı var. ODTÜ ile olup da tartışma olmaması mümkün değil.” 
Gökçek “Kampüsü bölen bir yol mu o” sorusu üzerine şöyle devam etti: 
“En son yapacağımız tabi kampüsü bölen bir yol. Onu bu sene yapmayacağız zaten. Öncelikli diğer söylediklerimi yapacağız o daha sonra gelecek.”

MONORAY VE TELEFERİK HATLARI

Monoray ve teleferik projeleri için yatırımcı aradıklarını yineleyen Başkan Gökçek projelere ilişkin şunları söyledi: 
“Mutlaka Dikmen Vadisi’nin içerisinden geçecek. Çatalın bir tanesi Öveçler’e, bir tanesi Panora’ya gidecek. Yine bir çatal çıkarak Mühye’ye TRT Kavşağı’ndan Çevre Otoyolu’na yapılan yeni yola bağlanacak. Oradan toplayacak Kızılay’a Güvenpark’a indirecek. Öncelikli olarak böyle bir şey yapmamız lazım. Sıhhiye’yi Kızılay’dan geçmek kaydıyla Bilkent’e ikincisi de Etlik’e bağlamamız lazım. Bir diğer ayrıca Sıhhıye’nin yanını Doğukent’e bağlamamız lazım. Müşteri bulursak bir tane de Altındağ’a, Mimarlar Odası onu bozdurmuştu yeniden yapmak istiyoruz.”

İŞTE YENİ YOLLAR:
Ankara’da yapılacak olan yeni yollar şöyle:
- Bilkent Hastaneler Bölgesi’nden Sabancı ve Ankara Bulvarı’na açılacak yeni bulvarlar.
- Sabancı Bulvarı-Bağlıca Bulvarını Zırhlı birlikler içinde birbirine bağlayacak yeni bulvar ve bulvara Gordion AVM bağlantısı. 
- Turan Güneş Caddesi TRT Kavşağı’ndan- Çevre Yolu bağlantısı, 
- Turan Güneş’ten Güney Kent Kentsel Dönüşüm Alanı’na ulaşım için yeni yol.
- Ankara Kuzey Çevre Yolu’na alternatif 20 kilometrelik yeni bulvar,
- Şeker Fabrikası içinden geçecek yeni bir yol.

 
Bak postacı yürüyor
 
Yapracık’ta tahliye dramı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz Müzesi’nin planı hazır
Büyükşehir Meclisi, AOÇ Kavşağı’ndaki 3. dereceden SİT alanında Tümülüs’ün ...
İstediğim asfaltı bulalı 3-4 yıl oluyor
Ukrayna’nın Dnıpro Belediye Başkanı Borys Fılatov ve beraberindeki heyet, ...
Eğitim-Sen tepkisi: 15 gram akıl olsa bunu yapmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ...
 
DAEŞ ile PYD aynı oyunun oyuncuları
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Suriye’nin Türkiye sınırında, ...
Aydemir: 'Bayramlar sıhhat vesilesi olsun!'
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ...
Aydemir besicilerle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ziraat Odası Başkanı İslam ...
 
Aydemir; “Cazibe merkezi olmak nimettir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum Büyükşehir Belediyesi ...
Yılmaz: Dizanteri salgını var mı
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başkent’te musluk suyu nedeniyle ...
İftira ile adım atamazsınız
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında çıkarılan “görevden ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri