Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
KPSS başvuruları başladı
KPSS başvuruları başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi
Bakan Bolat: 2024 Nisan ayındaki ihracatımız, en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu
Bakan Bolat: 2024 Nisan ayındaki ihracatımız, en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
16 Kasım 2016 Çarşamba - 11:31

Süper hasret

Başkentin ligdeki iki temsilcisi, uzun zamandır 3 puanı bir arada göremiyor. Gençlerbirliği 5, Osmanlıspor ise 6 haftadır kazanamıyor. Üst üste gelen puan kayıplarının ardından iki takım orta sıralarda kendine yer buldu.

Süper hasret

Süper Lige iyi bir başlangıç yapan Başkentin iki takımı Gençlerbirliği ve Osmanlısporson dönemde galibiyete hasret kaldı. Sezonun ilk 5 haftasında 9 puan toplayan Gençlerbirliği, son 5 maçta galibiyet elde edemedi. Sezona iç sahada Gaziantepspor maçında 2-0’lık galibiyetle giren Başkent ekibi, 2. haftada Ankara derbisinde Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı. 3. haftada Ankara’da Aytemiz Alanyaspor karşısında golsüz, 4. haftada deplasmanda Atiker Konyaspor önünde 1-1 beraberlik yaşayan kırmızı-siyahlılar, 5. haftada iç sahada Kardemir Karabükspor’u 2-0 yendi. Ligin ilk 5 haftasında yenilgi yüzü görmeyen Gençlerbirliği, topladığı 9 puan ve averajla puan tablosunun 5. sırasına oturdu. Bu süreçte rakip fileleri 7 kez havalandıran Ankara temsilcisi, lig lideri Medipol Başakşehir ile kalesinde en az gol (3) gören iki takımdan biri olmayı başardı.

6. HAFTADAN SONRA ORTALARDA YOK

Gençlerbirliği, başarılı performansını ligde 6. haftadan itibaren sürdüremedi.6. haftada deplasmanda oynadığı Akhisar Belediyespor maçından golsüz eşitlikle ayrılan Gençlerbirliği, 7. haftada sahasında Galatasaray’a 1-0 kaybetti. 8. haftada Rize deplasmanından 2-1’lik yenilgiyle ayrılan kırmızı-siyahlılar, 9. haftada sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıktan sonra 10. haftada deplasmanda Antalyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Ligin son 5 haftalık bölümünde sadece 2 gol atan başkent ekibi, kalesinde ise 5 gole engel olamadı. Gençlerbirliği, son 5 haftada galibiyet alamazken, 11 puan ve averajla 9. sıraya geriledi.  Gençlerbirliği, 2015-2016 sezonunun ilk 10 haftalık bölümünde ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşamıştı. Gençlerbirliği, 10 haftalık sürecin ardından Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı.

AVRUPA’DA ESERKEN LİGDE SESSİZ

Süper Lig’in 10. haftasında Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Osmanlıspor ise 6 haftadır galibiyet alamadı. Başkent ekibi, ligde 18 Eylül’de sahasında Adanaspor’u 4. hafta maçında 1-0 yendikten sonra 6 hafta boyunca 3 puan elde edemedi. UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarılı sonuçlarını lige yansıtamayan mor-sarılıların, 12 puanı bulunuyor. Osmanlıspor, Adanaspor ile oynadığı karşılaşmanın ardından Medipol Başakşehir, FenerbahçeBursaspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Kayserispor ile yaptığı müsabakalarda galibiyet alamadı. Başkent temsilcisi bu maçlarda 4 beraberlik elde edip, 2 yenilgi yaşadı. Ligin 12. haftasında Osmanlıspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşırken, Gençlerbirliği deplasmanda Kayserispor ile puan mücadelesine çıkacak.

AKÇAY'DAN TERİME DESTEK

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, A Milli Futbol Takımı’nda, son dönemde yaşanan polemikle ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e destek çıktı. Akçay, “Bir meslektaşı olarak Fatih hocanın yanındayım” dedi. Terim’i tüm kalbiyle desteklediğini anlatan Akçay, “Bu ülkede teknik adamların duruşu, uygulamaya koyduğu tarz ve yöntem açısından bana göre eksik veya kabul etmediğim yanları olmasına rağmen Fatih hocanın günümüz koşullarında, örnek olduğunu düşünüyorum. Sporcuya dayalı düzenin ortadan kaldırılması ile ilgili mesajına katılıyorum” değerlendirmesini yaptı. Akçay, “Yeri ve zamanı geldiğinde, Terim’i birebir eleştirme şansımı da saklı tutuyorum” diye konuştu.

20 BİN TEKNİK ADAM VAR

Akçay, futbol dünyasında güven sorunu bulunduğunu, bu nedenle de ortaya sağlıklı ürünler çıkartılamadığını savunup, şunları söyledi: “Başarısızlıklarda topun ağzında bulunan ilk kişi teknik direktör oluyor. Transfer olaylarında antrenörler potansiyel olarak eksi görünüyor. Yöneticilerin büyük bir bölümü, teknik adamlarla transfer konularında sağlıklı bir iş birliği gerçekleştirmez. Türkiye’deki teknik direktör sayısı 20 bini geçti. Ortada ekonomik bir pasta var. Bundan birileri faydalanmak zorunda. Liyakatın geride kalması, ister istemez bu alandaki başarısızlıkları arttıran bir durum.”

LAWAL TAKIMA DÖNDÜ

Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında, 19 Kasım Cumartesi günü Aytemiz Alanyaspor ile sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde, Batıkent Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. İdman, yarı sahada yerli ve yabancı futbolcuların birbirine rakip olduğu maçla son buldu. Karşılaşmayı, yerli oyuncuların yer aldığı takım kazandı. 

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Villarreal ile Ankara’da oynanan maçta sakatlanan ve üç hafta sahalardan uzak kalan Raheem Lawal, sakatlığını atlattı ve takımla çalışmalara başladı.Senegal Milli Takımı’ndan dönen Ndiaye takımdan ayrı koşarken, tedavilerine devam edilen Engin Bekdemir, Koray Altınay ve soğuk algınlığı geçiren Erdal Kılıçaslan antrenmana katılmadı.

 
Önce yardım sonra zirve
 
Çıraklar amatörlere karşı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pedallar burs için dönüyor
Ankaralı öğrenciler Arman Buldaç ile Dinçer Erozan, burslu öğrencilere ...
Kanaryalar kupaya kanatlandı
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) ve Ankara Ornitoloji ...
Ankaragücü’ne acılı menemen
Güçlü rakibi karşısında iki kez öne geçen, son 7 dakikaya 3-2 üstün giren ...
 
Ata için koştular
Türkiye’nin 27 kentinden gelen sporcular, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ...
Liderler kapışacak
Mavi-beyazlılar, üçüncü tur ilk maçında Alman liginin zirvesinde yer alan ...
Muhteşem buluşma
Stadı dolduran 10 binlerin desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler, ...
 
Şampiyonluk meşalesi
Osmanlıspor, Avrupa yolunda emin adımlarla ilerliyor, Gençlerbirliği, ...
Mamak evinde yenildi
Türkiye Basketbol Birinci Ligi’nde 8. haftanın açılış maçında Mamak Belediyesi ...
Yıldırım zirvede
Eskrimde Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası’nda erkeklerde Enver Yıldırım, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri