Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
24 Şubat 2021 Çarşamba - 11:00

Satış baskısı sürüyor

Borsa İstanbul’da dün satış baskısı küresel hisse senetlerine paralel olarak Çarşamba gününe de taşındı.(İnvestaz Yatırım)

Satış baskısı sürüyor

Borsa İstanbul’da dün satış baskısı küresel hisse senetlerine paralel olarak Çarşamba gününe de taşındı. Dün 1.517 seviyesinden kapanış yapan BIST-100 endeksinde 1.500 destek noktasını gün içerisinde görmemiz muhtemel. Vadeli işlemler BIST-30 öncülüğünde satıcılı bir görünümü fiyatlamakta. Dolar/TL’de 7,10 seviyesinin görülmesi de borsalar üzerindeki baskıya katkıda bulunuyor. Asya piyasalarında çok sert olmak üzrere ABD borsaları ve Avrupa hisse piyasalarının neredeyse tamamında satıcılı bir seyir hakim olan günde Borsa İstanbul’da kritik destek seviyeleri bugün teste tabi tutulabilir. Yabancı satışlarının devamı halinde haftanın başından beri yaşanan sert düşüşlerin devamını bekleyebiliriz.

 

Satır Başları:

  • Borsalar Çarşamba Seansına Başlangıç Yapıyor BIST100 dünkü seansta %2,11 düşüşle 1.517 seviyesine gerilerken, BIST30 1.600 seviyesinin altına sarkarak 1.589 puana geriledi. Döviz kurları ise güne hafif yükselişle başladı. Dolar 7,10, Euro 8,63 seviyesinde. Gram altına baktığımızda ise spot piyasalardaki fiyatın 413 Liraya yükseldiğini görüyoruz.
  • Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, VİOP'ta işlem gören  tüm sözleşmelerde "Piyasa" emir yönteminin kullanılmasının 01/03/2021  tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde sonlandırılmasına karar verildi.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), zorunlu karşılık oranlarını Türk Lirası yükümlülükler için artırdı. Buna göre, Türk Lirası zorunlu karşılık oranları mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu hariç) vadesiz, ihbarlı, 1 aya kadar ve 3 aya kadar (3 ay dâhil) vadeli % 6'dan% 8'e, 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli % 4'ten % 6'ya,1 yıla kadar vadeli % 2'den % 4'e, 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli % 1'den % 3'e, müstakrizlerin fonları için % 6'dan% 8'e, diğer yükümlülükler (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu dâhil) 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli % 6'dan % 8'e,3 yıla kadar (3 yıl dâhil) vadeli % 3,5'ten % 5,5'e, 3 yıldan uzun vadeli % 1'den % 3'e çıkarıldı.
  • Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby bugün düzenlediği basın brifinginde bir soruyu yanıtlarken, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alımı nedeniyle F-35 uçaklarının ortak üretimi ve satışı programından çıkartıldığını hatırlattı ve bu durumun hala geçerliliğini koruduğunu belirtti.
  • ABD Senatosu Demokrat Partili Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Kongre'nin 1,9 trilyon dolar civarında olacağı belirtilen teşvik paketine 14 Mart'tan önce onay vereceğini söyledi.

 

BIST 100

Dünkü seansta BIST100 endeksi seansı 1.518 puan seviyesinden tamamlamıştır. Endeks, bir önceki seans işlemlerinde en yüksek 1.560 ve en düşük 1.515 seviyesine gelirken günü %2,11 kapatmıştır. Dünkü seansta endekste 39,26 milyar TL hacim görülmüştür.

Destek: 1.515

Direnç: 1.534

 

Şirket Haberleri:

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. (AVISA): Şirketimiz Birleşik Krallık merkezli Aviva plc'nin bağlı ortaklığı Aviva International Holdings Ltd. (Aviva) ile Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'nin (Sabancı Holding) ortak yönetimine tabi bir şirket olup; Şirketimiz sermayesinin %80'ini temsil eden paylar, Sabancı Holding ve Aviva tarafından eşit oranda paylaşılmaktadır. Aviva Grubu, Birleşik Krallık, İrlanda ve Kanada'daki faaliyetlerine odaklanacaklarını ve iş ortaklıklarındaki opsiyonlarını değerlendireceklerini daha önce kamuya duyurmuştur. Öte yandan, Aviva'ya ait Şirketimiz paylarının Ageas Grubu(*) tarafından devralınmasına ilişkin taraflar arasında yürütülen görüşmelerin sonuçlandığı hususunda Şirketimiz bilgilendirilmiştir.

Bu gelişmeler ışığında, Ageas Insurance International NV (Ageas) ile Aviva arasında 23.02.2021 tarihli bir Hisse Alım Sözleşmesinin imzalandığı ve Aviva'nın sahip olduğu Şirketimiz sermayesinin %40'ını temsil eden 72.000.006,72 TL nominal değerli payların tamamının Ageas tarafından devralınması konusunda anlaşmaya varıldığı öğrenilmiştir.Ageas ile Aviva arasında imzalanan Hisse Alım Sözleşmesinin yürürlüğü, gerekli izin ve onayların alınması da dahil olmak üzere, sözleşmede belirlenen kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olup, bu sürecin 2021 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Yeni durumda Şirketimiz, Sabancı Holding ile Ageas'ın %40-%40 ortaklığı ile ortak yönetime tabi bir şirket olarak faaliyetlerine devam edecektir.

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES): Daha önce 22.01.2021 tarihli Özel Durum Açıklamamızda belirtildiği üzere, Kırklareli/Lüleburgaz'daki fabrikamızın bulunduğu sanayi parseli ve çevresindeki tarım parsellerinden oluşan taşınmazların, Toybox Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına satılması amacıyla Şirket yönetimine yetki verilerek başlanmış olan çalışmalar neticelendirilmiş olup, söz konusu gayrimenkulün tapu devri KDV hariç toplam 60.000.000 TL (Altmış Milyon Türk Lirası) bedel ile 23.02.2021 tarihinde (bugün) gerçekleşmiştir.

 

USDTRY

7,1067 seviyesinden güne başlangıç yapan Dolar kuru 7,100 seviyesinde. Döviz kurunun güne satıcılı başladığı görülmüştür. USD/TRY için destek 7,0800 destek seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 7,0800 - 7,0500

Direnç: 7,1200 - 7,1400

EURTRY

Sabahın erken saatlerinde 8,6366 seviyesinden işlem gören Euro,  8,6290 seviyesinde. Döviz kurunun güne satıcılı olarak başladığı görülmüştür. İzlenmesi gereken ilk destek 8,600 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 8,6000 - 8,5700

Direnç: 8,6600 - 8,6800

EURUSD

1,2147 seviyesinden günün açılışını yapan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2146 seviyesinden işlem görüyor. Paritenin güne satıcılı başladığı görülmüştür. Kur için destek 1,2100 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 1,2100 - 1,2100

Direnç: 1,2200 - 1,2200

XAUUSD

1.805 seviyesinden güne başlayan Ons Altın,   seviyesi civarında işlem görmekte. Değerli metalin, güne başlangıcını alıcılı yaptığı görülmüştür. Ons Altın için ilk direnç 1.812 seviyesi olarak kullanılabilir.

Destek: 1.802 – 1.799

Direnç: 1.812 – 1.818

BRENT

Erken saatlerde 64,13 seviyesinden başlayan varil cinsinden Brent petrol sabah saatlerinde 64,02 seviyesinden alım satım görüyor. Brent petrolün güne satıcılı başlangıç yaptığı görülmüştür.

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Piyasalar denge arıyor
 
Glutatyon tedavisi bağışıklığı güçlendirir mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalar denge arıyor
ABD tahvil faizlerindeki yükselişin piyasalardaki dengeleri bozması riskli ...
Altın haftaya güçlü bir başlangıç yaptı
Altın geçtiğimiz haftaya satıcılı geçirdikten sonra yeni haftaya toparlanma arzusuyla başladı.
Destek paketi beklentileri ve enflasyon endişeleri piyasaların takibinde yer alıyor
Teşvik paketi beklentileri, aşılama çalışmaları ve vaka sayılarındaki ...
 
Borsalar bugün alıcılı
Dün banka hisseleri önde olmak üzere BIST-30’da yaşanan satışın ardından ...
Küresel piyasalar
Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları sabah saatlerinde alıcılı seyir ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BİST100’de Fitch'in görünüm revizyonu sayesinde yukarı yönlü ...
 
Haftanın odak noktasında FED var
Makroekonomik verilerin seyri, enflasyon beklentilerindeki artış, tahvil ...
Powell haftası
ABD ekonomisinde virüsün negatif etkileri özellikle istihdam dinamiklerini ...
Bu hafta ne oldu
Bu hafta yurt içi piyasaların odağında TCMB’nin faiz kararı vardı. Merkez, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri