Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
HABERLER>ASAYİŞ
20 Nisan 2020 Pazartesi - 14:23

Salgınla mücadeleye hazırlıklı girdik

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, ‘koronavirüs salgınını engellemek için aldıkları tedbirleri’, ‘sahadaki polis ekiplerinin çalışmalarını’ ve ‘bu dönemde ortaya çıkan fırsatçılara yönelik düzenledikleri operasyonlarla ilgili tüm merak edilenleri’ Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Salgınla mücadeleye hazırlıklı girdik

* Dünyanın, Türkiye’nin ve haliyle başkent Ankara’nın da gündemi koronavirüs. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bu süreçte ne tür çalışmalar yapıyor?

 

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü olarak salgına karşı verilen topyekûn mücadelede milletimizin sağlığı, ülkemizin geleceği adına tüm birimlerimizle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Genel olarak yaptığımız çalışmaları, ‘müdürlüğümüz çalışma koşullarının sürece uygun düzenlenmesi’, ‘önleyici tedbirlerin geliştirilmesi ve uygulanması’ ile ‘sosyal yükümlülüklerin yerine getirilmesi’ başlıkları altında toplamak mümkün.

 

* Ankara Emniyeti olarak bu salgın sürecine hazırlıklı mıydınız? İlk olarak hangi tedbirleri aldınız?

 

Salgınla mücadeleye hazırlıklı girdiğimizi söyleyebilirim. Yurt dışı kaynaklı bu sorunla karşılaşma olasılığımızın en yüksek olacağını düşündüğümüz yabancı uyruklu şahıslarla ilgili iş ve işlemleri yürüten Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’müzde ivedilikle bazı tedbirler aldık. İşlemlerini gerçekleştirdiğimiz alanlarda hijyen koşullarının üst seviyeye çıkartılması amacıyla periyodik olarak dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdik, ayrıca burada çalışan personelimizi koruyucu araç ve gereçlerle destekledik.

* Peki, vatandaş-polis temasının en yakın olduğu noktalar...

 

Polis olarak bizim adli ve idari görevlerimiz kesintisiz olarak sürüyor. Personelimizin ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla risk olasılığı en yüksek olan birimimizde hayata geçirdiğimiz tedbirleri çok kısa süre içerisinde tüm birimlerimizde uygulanır hale getirdik. Vatandaşlarımızın yoğun olarak geldiği ve toplu olarak bulundukları trafilk tescil, silah ruhsat şube müdürlükleri başta olmak üzere adli işlem yapan birimlerimizin çalışma ortamları, nezarethanelerimiz ve nakil araçlarımızın dezenfekte işlemlerini sürekli hale getirdik. Bu amaçla Ulaştırma Şube Müdürlüğü’müz uhdesinde özel ekip oluşturduk.

* Personeliniz için de önlemler aldınız mı?

Hükümetimiz tarafından uygulamaya konan tedbirler çerçevesinde esnek çalışma sistemine geçtik. Eşi sağlık personeli olan, kronik rahatsızlığı bulunan, hamile veya süt izninde olanlara hizmetleri aksatmayacak şekilde idari izin verdik. Bu sayede salgının olası etkisini minimuma indirmeye çalıştık. Geride bıraktığımız son bir ayda bu hastalığa yakalanan personel sayımızın azlığı bunda başarılı olduğumuzu gösteriyor.

 

ŞEHİR İÇİNDE UYGULAMA NOKTALARININ SAYISINI ARTTIRDIK

 

DENETİMLERİMİZE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ

* Kente gelirsek, Ankara’nın dört bir yanında sahada olan polis ekipleri koronavirüsle mücadele kapsamında hangi önlemleri alıyor?

 

Hükümetimiz tarafından ihtiyaç ve zaruriyete binaen salgınla mücadelede kapsamında toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesinin sınırlandırılması, taksilerin trafiğe çıkışının düzenlenmesi, umuma açık yerlerin kapatılması, büyükşehirlerimize giriş-çıkışların sınırlandırılması, hafta sonu sokağa çıkma yasağı gibi bir dizi değişen ve gelişen tedbirler alınmakta. Bu tedbirlerin uygulanması ve denetimi ile beraberinde getirdiği sosyal sorumluluğun üstlenilmesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak bize önemli görevler düşüyor. Bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Süreç başladığında yurt dışından tahliye edilen üç binin üzerinde vatandaşımız, ilimize getirilerek karantina sürecini geçirecekleri KYK yurtlarına yerleştirildi. Müdürlüğümüz personeli, vatandaşlarımızın karantina bölgelerine intikali, ihtiyaçlarının karşılanması ve güvenliklerinin sağlanmasında önemli görevler üstlendi. Bu tedbirler daha sonra koronavirüs hastalarının tedavi edildiği hastanelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarını gidermek amacıyla gittikleri pazar yeri ve marketleri zabıta ekipleri ile birlikte sürekli olarak denetlemekteyiz. Bu kapsamda pazar yerlerine giriş çıkışların tek bir noktadan yapılmasını sağlayarak, tezgâh aralarındaki mesafe, maske- eldiven kullanımını kontrol etmekteyiz. Marketlerde ise çalışma saatleri ile müşteri sınırlaması kuralına uyup uymadığını da denetliyoruz. Umuma açık istirahat ve eğlence yeri olarak faaliyet gösteren gece kulüpleri, tiyatro, sinema, kahvehane, spor merkezleri, lokanta, pastane, kuaför gibi hastalığın bulaşma riskini artıracak işletmelerin faaliyetlerinin sonlandırılması, ayrıca park ve mesire alanlarının kullanılmamasına yönelik denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz.

* Ankara’nın en önemli iki noktası olan Ulus ve Kızılay için ekstra önlemler alındı mı?

İlimizin Ulus, Kızılay gibi merkezi öneme sahip bölgelerinde yaya ve motorize ekiplerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırmaya yönelik ikaz ve kontrollerde bulunuyoruz. Şehir içinde oluşturduğumuz uygulama noktalarının sayısını arttırdık. Uygulama noktasına giriş yapan vatandaşlarımızın ateş ölçümlerini yapıyoruz, onlara maske ve eldiven kullanımı ile sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi, yine zorunlu olmadıkça evlerinden çıkamamaları konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunuyoruz.

* Kentin giriş-çıkış notlarındaki durum nedir?

Bildiğiniz üzere il dışına çıkacak kişilerle ilgili seyahatlerde sınırlama getirilmişti. Bu doğrultuda ilimiz giriş-çıkışlarında bulun sekiz farklı noktada uygulamalar gerçekleştiriyor, ilimize giriş-çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımızın seyahat izin belgelerini kontrol ederek seyahatlerine izin veriyoruz.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN 7/24 HİZMETİNDEYİZ

* Evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik Ankara polisi neler yapıyor?

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için vali/kaymakamların koordinasyonunda Vefa İletişim Merkezleri ile Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu. Polis memuru ve çarşı mahalle bekçileri, görevlendirdiğimiz çalışma grupları, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını 7 gün 24 saat karşılamaya devam ediyor.

HEP BİRLİKTE BU SORUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

* Bu dönemde maske, dezenfektan gibi ürünlerde fırsatçılar ortaya çıktı ve Ankara polisi çok sayıda operasyon düzenledi. Rakamları bizimle paylaşır mısınız?

 

Özellikle eldiven, maske, tulum, dezenfektan gibi hijyen malzemelerini karaborsaya düşürerek fahiş fiyatlara satanlar ile halk sağlığını umursamadan bu ürünlerin sahtesini üretip pazarlamaya çalışanlara yönelik olarak Mali, Kaçakçılık ve Güvenlik şube müdürlüklerimiz marifetiyle operasyonlar düzenledik. Bu operasyonlarda 571 bin 500 adet eldiven, 408 bin 520 adet maske, 21 bin 619 litre dezenfektan, 6 bin 823 litre sahte alkol ve 46 bin 143 adet dezenfektan üretiminde kullanılan malzeme ele geçirerek, 21 şahsa işlem yaptık. Ayrıca üretim, depo ve satış yerlerinde önleyici tedbirler aldık, alıyoruz.

* Son olarak, Ankaralılara koronavirüs süreciyle ilgili ne mesaj vermek, hangi çağrıda bulunmak istersiniz?

Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdidi de o kadar zayıflatırız. Tüm bu tedbirleri halkın müsterih olması adına alıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, lütfen kurallara uyalım. Bu mücadele hepimizin mücadelesi, hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz. Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak biz üzerimize düşen görevi nasıl yerine getiriyorsak, vatandaşlarımızın da üzerine düşen görevleri yerine getirmesini istiyoruz. Zaman ve mekân mefhumu gözetmeden göstermiş oldukları üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum.

Servet Yılmaz, yasağa rağmen sokağa çıkmakta ısrar eden her bir vatandaşa 3 bin 150 TL ile 392 TL idari para cezası uygulandığını hatırlattı.

 
Denetimde sıkı yardımda hızlı
 
Beypazarı tarihi dokusuyla hayran bırakıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denetimde sıkı yardımda hızlı
Ankara Emniyet Müdürlüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirleri ...
Başkentte kovalamaca
Ankara’da sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve polisin ‘dur’ ihtarına uymayan ...
Kaçak üretilen 30 bin maske ele geçirildi
Yeni tip koronavirüs sonrası piyasaya çıkan fırsatçılar kaçak maske üretmeye ...
 
3 kişinin öldüğü ‘mera’ kavgasında 5 gözaltı
Polatlı’ya bağlı Kızılcakışla köyünde, mera anlaşmazlığından çıkan ve ...
Kurallara uymayanlara ceza yağdı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sincan’da yapılan denetimlerde kurallara uymayana ceza yağdı
Dernekte okey oynayan 16 kişi gözaltına alındı
Kırıkkale’de koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlere uymadan ...
 
Başkentte virüs denetimi
Ankara’da, kent girişinde durdurulan araçların sürücüleri ile yolcuların ...
Fırsatçıya suçüstü
Yenimahalle Belediyesi zabıta ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 657 litre ...
25 ilde 41 operasyon: Koronavirüs fırsatçısı 71 kişi hakkında işlem yapıldı
Son Dakika Haberleri.. 25 ilde düzenlenen 41 operasyonla koronavirüs fırsatçılarına ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri