Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Bak, down sendromlu milli sporculara başarılar diledi
Bakan Bak, down sendromlu milli sporculara başarılar diledi
Şubat ayında yaklaşık 46 bin konut hak sahibi afetzedeye teslim edildi
Şubat ayında yaklaşık 46 bin konut hak sahibi afetzedeye teslim edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 212 milyon TL ceza kesildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 212 milyon TL ceza kesildi
İzmir merkezli 3 ilde “Mahzen-13” operasyonu
İzmir merkezli 3 ilde “Mahzen-13” operasyonu
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
9 Ağustos 2020 Pazar - 23:23

Sabah diploma öğleden sonra iş

?Öğrenci kabulüne 2016-17 akademik yılında başlayan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde eğitimini başarıyla tamamlayan ilk öğrenciler diplomalarını aldı.Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan mezunlar, diplomalarını aldıkları gün Torku’da işbaşı yaptı.

Sabah diploma öğleden sonra iş

Üniversite tercihlerini mezuniyetten sona iş garantisi veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden yana kullanan ve İngilizce Yeterlilik Sınavı’nı geçerek 1’inci sınıftan eğitimlerine başlayan öğrencilerden ilk grup eğitimlerini başarıyla tamamladı. Eğitim hayatları boyunca staj yeri aramak zorunda kalmayan öğrenciler, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin kurucusu olan Anadolu Birlik Holding bünyesindeki 45 üretim tesisi, satış organizasyonu, pazarlama gibi iş hayatının tüm unsurlarını kapsayan alanlarda teorik eğitimlerini pratiğe dökmüş olmanın rahatlığıyla mezun oldu.

 

Covid-19 salgını nedeniyle mezuniyet töreni düzenlenemezken aileleriyle birlikte kampüse giden öğrenciler, diplomalarını Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mikdat Çakır ve Anadolu Birlik Holding CEO’su Taner Taşpınar’ın ellerinden aldı. Üniversitenin sağladığı güvence sayesinde uzun iş arayışlarına girmeleri gerekmeyen öğrenciler, sabah diplomalarını alıp öğleden sonra ise Anadolu Birlik Holding’in bünyesindeki Konya Şeker’in iştiraki Torku’da işlerinin başına geçti. İş hayatına ilk adımı atan gençler, Anadolu Birlik Holding ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin imzaladığı bir diğer protokol çerçevesinde bir yandan çalışırken diğer yandan da yüksek lisans eğitimlerine devam etmeyi planladıklarını söylediler.

 

İlk mezunlara diplomalarını vermenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş , “2016’da kapılarını açan üniversitemizden İngilizce yeterlilik sınavını geçerek birinci sınıftan başlayan evlatlarımızı mezun ettik. Kendilerini ve ailelerini tebrik ediyor, okul hayatlarındaki gibi başarılı olmalarını diliyoruz” dedi.

 

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mikdat Çakır da konuşmasında “Eğitim burslarından faydalanan öğrenci oranı ile Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 2’nci sırada yer alıyoruz. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin bu tabloyu 206 üniversite arasından sıyrılarak oluşturması ayrıca gurur vericidir” ifadelerini kullandı.

 

Anadolu Birlik Holding CEO’su Taner Taşpınar ise “Eğitimleri boyunca destek olduğumuz kardeşlerimiz bugün aynı çatı altında işlerine başladılar. Hani futbolda, basketbolda bir tabir vardır; altyapıdan oyuncu çıkarmak. Konya Şeker’in altyapıdan çıkardığı ilk cevherler arkadaşlarımız olacak. Genç kardeşlerimizi tebrik ediyor, Anadolu Birlik Holding’deki yeni mesai arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

 

Mezunlar ve ailelerini telefonla arayarak tebrik eden PANKOBİRLİK Genel Başkanı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Recep Konuk öğrenciler ve ailelerine şunları söyledi; “2016’da Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin ilk öğrencileri ile eğitime başlaması vesilesi ile düzenlenen törende tüm öğrencilerimizin ailelerine evlatlarınız bize emanet demiştik. 4 yıl göz açıp kapayana kadar geçti. Biz ailelerimizin emanetine sahip çıktık, evlatlarımız da sorumluluklarına sahip çıktılar ve diplomalarını aldılar. Şimdi emanet alma sırası onlarda. Çiftçinin işi, aşı, markası, ülkemizin gıda güvenliği, tüketicinin güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişim hakkı için gösterdiğimiz gayret, meslek büyükleri ile birlikte onlara emanet. Eğitimlerini Konya Şeker çatısı altında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde sürdürüp, Torku Ailesine gelecek yıllarda katılmaya devam edecek “çekirdekten yetişme” gençlerimizle bu yarışta adımlarımız daha hızlı ve büyük olacak.”


Hibya Haber Ajansı

 
Bağırsak nöronlarının beyinle iletişim kurmasının yeni yolu
 
USDTRY- Yeni haftaya hareketli başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TercihFest’te önemli mesajlar
Türkiye'nin ilk ve tek online tercih festivali ‘TercihFest’ başladı. Festivalin ...
Üniversite tercihi yaparken bunlara dikkat
Üniversite tercihleri için son tarih 14 Ağustos. Bazı adayların seçecek ...
Büyük amfiler tarih mi olacak?
'Üniversiteler büyük büyük amfilerde, öğrencilerin arka arkaya oturup, ...
 
ALES’in en iyileri Yeditepe Üniversitesi’nde
Yeditepe Üniversitesi, YÖK 2020 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel ...
Doğru bir tercih için bunlara dikkat edin
YKS’yi başarıyla geride bırakan öğrenciler, şimdi yeni bir dönemecin eşiğinde bulunuyor.
Üniversite tercihleri bugün başlıyor
2020-YKS tercih işlemleri, bugün başlıyor. Adaylar tercihlerini, 06-14 ...
 
Bu testi çözmeden meslek seçmeyin
Üsküdar Üniversitesi tarafından 2015 yılından bu yana meslek konusunda ...
Üniversite adaylarından dakikada 3 bin 500 ziyaret
Tüm dünyayı etkisi alan Koronavirüs nedeniyle üniversite tanıtım süreçlerinin ...
Oyunlarla matematik atölyesi başlıyor
2. sınıftan 8. Sınıfa kadar yaş gruplarındaki çocuklara, matematiğe karşı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri