Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GEZİ-MEKAN
17 Ekim 2019 Perşembe - 11:39

Rota oluşturuldu

Ankara’ya kara kış gelmeden, hele hele sıcaklığın 20 derecenin üzerinde seyrettiği şu günlerde güzel bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz? Ankara gibi yorucu ve stres dolu bir şehirde yaşıyorsanız, kafa dinlemeye ihtiyacınız var demektir. Çok uzağa gitmenize de gerek yok. Ankara’nın dış ilçeleri, ke

Rota oluşturuldu

AYAŞ

 

Ankara’ya 58 kilometre uzaklıktaki Ayaş, yamaç paraşütü sporcularının yeni gözdesi. Türk Hava Kurumu’na bağlı Başkent Havacılık Kulübü sporcularının iki sene önce keşfettiği 330 metrelik Ayaş Kumludoruk Tepesi, yamaç paraşütü sporunun önemli merkezlerinden biri olma yolunda. Ayaş, kaplıcaları ile de ünlü. Karakaya Kaplıcası ile Ayaş içmelerinin mineralli ve radyoaktifli suları, sağlık açısından da son derece önemli bir zenginlik kaynağı. Karadere Bağları, Ova Bağları, Arıklar Bağları, Kirazdibi Bağları ise ilçenin diğer tabiat varlıkları arasında.

MUTLAKA YAPIN

- Yamaç paraşütü

MUTLAKA YİYİN

- Ayaş kapaması

ALMADAN DÖNMEYİN

- Ayaş domatesi

- Çömlek

BALÂ

Ankara’nın güneyinde yer alan Balâ’da, akla ilk gelen adres elbette ilçeye 35 kilometre uzaklıkta çam ormanlarıyla kaplı Beynam Ormanları oluyor. 1966 yılından beri koruma altına alınan Beynam Ormanları, zengin bitki örtüsü ve bol oksijenli temiz hava sunuyor. Beyman Ormanı’nda piknik alanları ve kır gazinosu da bulunuyor. Keyifli zaman geçirmek ve spor yapmak için Beyman Ormanı’nı tercih edebilirsiniz. Balâ’nın tarihi yerlerinden biri olan Beynam Atatürk Evi Müzesi’ni görmeden, dönmeyin. Mustafa Kemal Atatürk’ün kongre dönüşü Beynam Köyü’nde bir gece konakladığı bu ev, restore edilerek müzeye dönüştürüldü. Ayrıca, olta atıp balık tutmak, günübirlik piknik ve kamp yapmak istiyorsanız Kesikköprü Barajı’nı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

MUTLAKA GÖRÜN

-Beynam Atatürk Evi Müzesi

MUTLAKA YİYİN

-Balâ tavası

BEYPAZARI

Beypazarı’nda, farklı dönem ve medeniyetlere ait tarihi yapılar yer alıyor. Ankara’nın turistlik ilçelerinden olan Beypazarı ilçesinde gezilip görülmesi gereken çok sayıda yer var. Bunlardan biri de ilçenin kuzeyinde yer alan İnözü Vadisi. Vadi, doğal bitki örtüsü ve kültürel kalıntıları ile oldukça zengin bir görünüme sahip. İnözü Çayı’nın aşındırıcı etkisiyle iki tarafı balık sırtı görünümünde yükselen dik kayalardan oluşan vadi, doğa sporlarını sevenler için eşsiz güzellikler barındırıyor. Tarihi yapısı ve el sanatları ile dikkat çelen Beypazarı Çarşısı’da görülmeye değer yerlerden biri.

MUTLAKA GÖRÜN

- Hıdırlık Tepesi

MUTLAKA GEZİN

- Dikiciler Sokağı

- Kuyumcular Sokağı

- Bedesten Sokağı

- Şadırvan Sokağı

- Hanlar Önü Sokağını

ALMADAN DÖNMEYİN

- Havuç

- Beypazarı kurusu

- Havuç lokumu

- Zeytinyağlı yaprak sarması

 

ÇAMLIDERE

 

Ankara şehir merkezine 108 kilometre uzaklıkta olan Çamlıdere ilçesinin dört bir yanı ormanlarla kaplı. ‘Müzeler şehri’ olan Çamlıdere, ilçede açılan Türkiye’nin ilk Doğa ve Hayvan Müzesi, Çamlıdere Kültür Evi, Tarım Müzesi, Şeyh Ali Semerkandi Müzesi, Semerkandi Evi ve Kutsal Emanetler Müzesi ile kültür turizminde son zamanların gözdesi. Dinlenmek, spor ve av yapmak, sessiz ve temiz bir ortamda iyi vakit geçirerek için Aluçdağı Millî Parkı’na ya da Çamkoru Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Bunların yanında Kirazlı, Kapaklı, Tepebaş, Yağlıcaaluç Yaylası, Alakoç Yaylası, Benli Yaylası, Bakırlı Yaylası, Buğralar Yaylası, Yediören Yaylası ve dağları da tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler.

MUTLAKA GİDİN

- Şeyh Ali Semerkandi Türbesi

- Çamlıdere Barajı

- Çamkoru Tabiat Parkı

- Soğuksu Milli Park

- Aluçdağı Mesire Alanı

ÇUBUK

Ankara’ya 12 kilometre uzaklıkta olan Çubuk’taki baraj gölünün çevresinde ormanlık alan, içinde gazinolar, piknik yerleri, yürüyüş alanları ve kır kahveleri bulunuyor. Motor gezileri içinde elverişli olan baraja, belediye otobüsü ile de gitmek mümkün. Ayrıca Çubuk ilçe sınırında bulunan Karagöl Tabiat Parkı, büyüleyici bir güzelliğe sahip. Muhteşem bir manzarası olan Karagöl’de harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada piknik, doğa fotoğrafçılığı, doğa yürüyüşü ve trekking gibi aktivitelere katılabilirsiniz.

MUTLAKA GİDİN

- Hacılar Köyü Şelalesi

ALMADAN DÖNMEYİN

- Çubuk turşusu

EVREN

Ankara’ya 178 kilometre uzaklıkta. İlçede höyük, kilise ve kale kalıntıları gibi islamiyet öncesi döneme ait tarihi buluntular yer alıyor. İlçe sınırları içerisinde kalan bir höyükte, bin yıla ait seramik kalıntıları da görmek mümkün. Hirfanlı Barajı Gölü, ilçenin turizmi açısından son derece önemli. Göl kıyısında yer alan konaklama tesisleri ve piknik alanları da bulunuyor. Göl kenarında plaj niteliğinde, suya girilebilecek yerler de var.

GÜDÜL

Ankara’ya 90 kilometre mesafede bulunan Güdül, yöreye özgü mimariye sahip ve günümüze kadar sağlam şekilde ulaşmış evleri ve Sorgun Göleti ile müthiş bir doğal güzelliğe sahip. Sorgun Göleti, ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta. Gölün çevresi çam ormanları ile kaplı. Çevresinde Bolu Dağı’nın devamı olan Sıradağlar da bulunuyor. Kenarında piknik yapılabilecek alanlar, ziyaretçiler için yapılmış çeşme ve tuvalet gibi imkânları da var. Bunun dışında küçük ihtiyaçların karşılanabileceği işletmeler de bulunuyor. Gölde alabalık ve sazan balıkları yaşıyor. Olta ile balık tutmak isteyenler içinde yılın belli zamanlarında serbest oluyor.

MUTLAKA GÖRÜN

- İnönü Mağaraları

ALMADAN DÖNMEYİN

- Leblebi

HAYMANA

Ankara’ya uzaklığı 73 kilometre olan Haymana, kaplıcalarıyla dünyaca ünlü. Tarihi Hititler’e kadar uzanan kaplıcalar, Roma döneminde de kullanılmış. Ayrıca, kaplıcaların 1-1.5 kilometre doğusunda halen harabeleri bulunan bir şehir kurularak, bu bölge bir su tedavi merkezi haline getirilmiş.

MUTLAKA GİDİN

- Gavur Kalesi

- Haymana kaplıcaları

MUTLAKA YİYİN

- Göbete

KIZILCAHAMAM

 

Kızılcahamam ilçesi, Ankara şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dinlenmek, spor ve av yapmak, sessiz ve temiz bir ortamda iyi vakit geçirerek, sağlam bir ruh yapısı kazanmak istiyonsanız; Soğuksu Millî Parkı, Güvem Karagöl mevkisine gidebilirsiniz. Bunların yanında Yıldırım, Işık, Karakiriş, Hıdır dağları ve bunların üzerindeki Yemişen, Hıdırlar, Miyala, Salın, Eldelek, Başköy ve Yıldırım yaylaları ile ‘Zindan’ denilen koyu orman alanı ,tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler. Ayrıca ilçede Kurtboğazı, Bayındır, Eyrekkaya ve Akyer Barajları ile Üçbaş, Kurumcu, Karacaören, Kırköy, Pazar, Çeştepe göletleri de var.

MUTLAKA GİDİN

- Mahkeme Ağacın Köyü

- Oruç Gazi Türbesi

- Alicin Manastırı

- Şahinler Tabiat Parkı

ALMADAN DÖNMEYİN

- Bazlama

- Dantel

- El işlemeli örtüler

- Kumaşlar

NALLIHAN

 

Ankara kent merkezine 161 kilometre uzaklıkta yer alan, dört bir tarafı dağ ve tepeler ile kaplı Nallıhan ilçesi, ormanlarıyla yeşil bir tabiata sahip. Tarihi İpek Yolu üzerinde ve Sakarya Nehri havzasında bulunan Nallıhan Kuş Cenneti, 1994 yılında koruma altına alınan bir bölge. Nallıhan Kuş Cenneti’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi sarı, kahverengi ve kırmızı tabakalardan oluşan dağları. 59 yıl önce Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği noktada oluşmuş bir ekosistemdir.

MUTLAKA GİDİN

- Nallıhan Evleri

- Nasuh Paşa Camisi

- Uluhan Cami

- Nallıhan Kuş Cenneti

- Uyuzsuyu Şelalesi

- Anıt Ağaç

- Kuzucular Köyü Kanyonu

- Taptuk Emre Türbesi

- Bacım Sultan Türbesi

 

ALMADAN DÖNMEYİN

- Nallıhan iğne oyaları

POLATLI

 

Polatlı ilçesi, Ankara şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta. Tarihi mekânları ve müzeleri ile dikkat çeken Polatlı’da gezilecek çok sayıda yer bulunuyor. Polatlı’nın bulunduğu bölgede yapılan araştırmalar bölgenin tarihinin milattan önce 3000’li yıllara kadar uzandığını gösteriyor. Tarihi yapıları ve müzeleriyle görülmeye değer bir yer. Kurtuluş Savaşımızın, en büyük mücadelelerinden olan Sakarya Savaşı, bu topraklar üzerinde yaşanmış. Savaşı sırasında şehit düşen askerler için Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı dikilmiştir. Büyük zaferin hikâyesini anlatan kabartmalar, rölyef çalışmalar içeren bir müzede bulunuyor. Dua Tepe Anıtı ise Büyük Taarruz öncesinde düşman elinden alınan ilk tepe olmasından dolayı büyük bir öneme sahip.

 

MUTLAKA GÖRÜN
- Gordion Antik Kenti

- Gordion Müzesi

- Midas Tümülüsü

- Malıköy Tren İstasyonu

- Alagöz Karargâh Müzesi

ŞEREFLİKOÇHİSAR

 

Şehir merkezine 148 kilometre uzaklıkta olan ilçede, Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü bulunuyor. Tuz Gölü, Kurşunlu Camii, Koçhisar Kalesi ve Parlasan Kalesi, ilçenin tarihi ve turistik zenginliklerini oluşturuyor. Fotoğraf çekmeye meraklı biriyseniz, Tuz Gölü’ne sert gelen öğlen ışığını atlatıp öğleden sonra gitmenizi ve gün batımına kadar fotoğraf çekmenizi tavsiye ederiz.

MUTLAKA YİYİN

-Arapaşı

ALMADAN DÖNMEYİN

- Tuz

- Kavun

- Pekmez

- Yoğurt

 
3 yıllık ortaklık
 
ORSİAD Kahramankazan’da bürokrasiye takıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak sokak cadde cadde Mamak’ı gezecek
Bünyesinde 3 bin 400’den fazla kitap ve dört adet bilgisayar barındıran ...
Muhtarlara çalışma ofisi
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilçede görev yapan muhtarların görevlerini ...
Kaleye gözümüz gibi bakmak zorundayız
Altındağ Belediyesi Ankara Kalesi’nde temizlik ve peyzaj çalışması gerçekleştirdi.
 
Gezici Müze Memlik’te
Yenimahalle Belediyesi, Gezici Çocuk Müzesi ile eğlenceyi çocukların ayağına götürüyor.
Pursaklar’a yeni parklar
Pursaklar Belediyesi, vatandaşların aileleri ve çocukları ile keyifli ...
Protokol beşinci yılını doldurdu
Mogan Gölü’nün temizliği için hazırlanan eylem planının imzalanmasının ...
 
Panayıra davet var
Bolu Gerede’de düzenlenen Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı, ...
Panayıra davet var
Bolu Gerede’de düzenlenen Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı, ...
3 gün sonra geri açıldı
Surlarındaki düşme tehlikesine karşı yapılacak korkuluk çalışması sebebiyle ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri