Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
HABERLER>ASAYİŞ
5 Kasım 2014 Çarşamba - 09:57

Rol model 'abilik'

ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet, makam odasında öğretmenini kurşunlayan 8. sınıf öğrencisi U.A.’nın yaşadığı Keçiören’in Esertepe Mahallesi’nde gençleri şiddete teşvik eden sebepleri araştırdı. Mahallelilerin ortak görüşü şöyle: “Olaylara karışan gençler mahallede ‘abi’ oluyor, saygınlık görüyor.

Rol model  abilik

ANKARA / Keçiören Mustafa Necati İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi U.A.’nın, müdür yardımcısı Hayri Ö.’yü makam odasında kurşunlaması, Ankara ’da şok etkisi yarattı. Yaşanan akıl olmaz olayın ardından Ankara Hürriyet, Esertepe’ye giderek, mahalle sakinleri, veliler ve öğretmenlerle U.A.’nın tek başına gerçekleştirdiği yaralama olayınına neden olabilecek, sosyal hayattaki nedenleri araştırdı. Mahallelilerin ortak görüşü şu yönde: “Daha önce olaylara karışan gençler mahallede ‘abi’ oluyor, saygınlık görüyor. Onlara özenen ortaokul düzeyindeki çocuklar da aynı yoldan ilerlemeye başlıyor. Bölgede gençler için sosyalleşecek bir ortam olmayınca, ister istemez herkes aynı döngünün içinde yer alıyor.” 
Olayın gerçekleştiği Mustafa Necati İlköğretim Okulu’na komşu olan Yahya Kemal Mahallesi Muhtarı Rıza Bayram, Esertepe’yle ilgili, “Özellikle Esertepe ve çevresinde bulunan parklara kesinlikle güvenlik görevlisi şart. Gençler; çocukların oyun alanlarında ateşler yakıyor, alkol ve uyuşturucu kullanıyor. Bunun yanı sıra okullarda güvenlik görevlilerinin sayısı yetersiz. Zaten onları pek umursamıyorlar. Okul giriş-çıkış saatlerinde polisin devriye artması gerekiyor. Burada en önemli görev ailelere düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

DEĞİŞİM PROBLEM GETİRİYOR

Çocukların bölgedeki birkaç parkta toplanmaktan başka şansı olmadığını dile getiren veli Emin Karakurt, yaşanan talihsiz olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, “Hayri öğretmen, U.A. ile en çok ilgilenen, öğrencileriyle arası çok iyi olan bir arkadaşımızdı. Onun özellikle U.A. tarafından böyle bir olaya maruz kalacağı aklımızın ucundan geçmezdi” dedi. Mahalle sakini Ramazan Erdul ise şunları söyledi: 
“Bölge yeni yeni gecekondudan apartman düzenine dönüyor. Bu değişim çeşitli problemleri de beraberinde getiriyor. Özellikle aile yapısı bozulmuş çocuklar çocuk yaşta uyuşturucu ile tanışıyor. Bu noktada çözüm bilinçli ailelerden geçiyor.” 

BU OLAY BARDAĞI TAŞIRDI

Yaşanan talihsiz olayın ardından Mustafa Necati İlköğretim Okulu önünde toplanan, Eğitim-Sen, Kamu-Sen ve Eğitim-İş yetkilileri, özetle şu açıklamayı yaptı:
“Evde anne, baba ne ise okulda öğretmen odur. Bu kadar emek verdiğimiz bir çocuk nasıl olur da öğretmenine öldürme teşebbüsünde bulunur anlamıyoruz. Evlatlarımıza sahip çıkalım. Öğretmenlere kalkan el, aileye kalkan eldir. Biz hepimiz burada hep beraber bu olayların üzerine gideceğiz. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu konuda duyarlı olmalı ve müdahil olmalıdır.. Öğretmenlik mesleğinin itibarını yok saymayın. Bu olay bardağı taşırmıştır. Öğretmenlerimizin güven içinde iş yapmasını sağlamak gerekmektedir. Bu olmazsa haftada bir iki gün iş bırakma eylemi yaparız. Ayrıca kaymakamlıkça öğretmenlerimiz mazeretli izinli sayıldı. Öğrencilerimiz de bu süreçte okula gelmesinler. Önümüzdeki günlerde toparlanarak eğitime kaldığı yerden devam etsinler.”

ATIL ARAÇLAR TEHLİKELİ

Okul çevresinde atıl durumda kalan araçlar da dikkat çekiyor. Sahiplerinin terk ettikleri eski otomobiller çöple dolarken, minik çocuklar için ise oyun alanı halini alıyor. Veliler bu araçların tehlikeli olduğunu belirterek kaldırılmasını istiyor.

DURUMU İYİYE GİDİYOR

Olay, pazartesi günü meydana geldi. 8. sınıf öğrencisi U.A., sınıfta sorun çıkarması üzerine öğretmenler tarafından müdür başyardımcısı Hayri Ö.’nün (53) odasına gönderildi. Hayri Ö.’nün konuşmaya çalıştığı U.A., belinden çıkardığı silahı okul yöneticisinin başına dayadı. Saldırıdan kurtulmaya çalışan Hayri Ö., panik halinde yere eğilince U.A. silahla üç el ateş etti. Mermilerden ikisi, 35 yıllık öğretmen Hayri Ö.’nün karnına ve omzuna isabet etti. Kazanın ardından Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınan Hayri Ö.’nün durumunun iyiye gittiği öğrenildi.ANKARA / 

 
Tasarım sergisi Siyah Beyaz’da
 
Eşini öldüren koca tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zanlı koca gözaltında
ANKARA GAZETESİ / Keçiören'de 27 ekim günü boşanmak isteyen eşini pompalı ...
Kaçak eğlenceye zabıta mührü
ANKARA GAZETESİ/ Altındağ’da Zabıta ve polis ekiplerinin işbirliğiyle ...
Kızılay duman altı
ANKARA GAZETESİ / Ankara Metrosu Kızılay istasyonunda havalandırmadan ...
 
Hırsız kovanına polis çomağı
ANKARA GAZETESİ / Ankara Emniyeti, aralarında şifreli haberleşen hırsızlık ...
Parola ‘şafak’
ANKARA GAZETESİ / Polis, otomobil hırsızlarına yönelik 8 ayrı noktaya ...
Kuyumcuya ‘düşük ayar’ tuzağı
ANKARA GAZETESİ / Başkent’te ayarı düşük altınla kuyumcuları dolandırdığı ...
 
100. Yıl Mahallesi 2 kadını arıyor
ANKARA GAZETESİ / 100. Yıl Mahallesi’nde önceki gece iki kadının bir araca ...
Rögar hırsızları Mamak’a dadandı
ANKARA GAZETESİ / Başkent cadde ve sokaklarındaki rögar kapakları ile ...
Eşini pompalı tüfekle öldürdü
ANKARA GAZETESİ / Eşini pompalı tüfekle öldürdü
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri