Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Temmuz 2013 Çarşamba - 10:00

Ramazan denetimi

ANKARA GAZETESİ / Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyeleri gıda denetimlerini artırdı. Özellikle pide, ekmek, tatlı ve unlu mamul satışı yapılan iş yerlerinde denetimlerini yoğunlaştıran ekipler, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.

Ramazan denetimi

ANKARA / Onbir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte belediyeler, özellikle pide, ekmek, tatlı ve unlu mamul satışı yapılan iş yerlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.
Ramazan’ın ilk gününde sağlıksız gıdaya geçit vermemek için üretim yerlerini denetleyen Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Çankaya ve Mamak belediyelerinin zabıta ekipleri, hijyen kurallarına uymayan işletme sahiplerine yasal işlem uyguladı. Ramazan nedeniyle halkı, ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen gıdalardan uzak durmaları konusunda da uyaran ekipler, denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini vurguladı.

ULUS HALİ’NDE ETİKET KONTROLÜ

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ulus Yeni Hal’de denetim yaparak gıda ve etiket kontrolü gerçekleştirdi. Ulus Hali’ne yönelik denetimlerin artırılacağının bilgisini veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmelerini amaçladıklarını söyledi. Denetimlerin periyodik olarak sürdürüldüğünü söyleyen Ercan, “Sağlıklı ve hijyen gıda tüketilmesinin sağlanmasının yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle etiketlerde oynama yapılmaması için denetimleri arttırdık” dedi. Denetimlerin genel temizlik, etiket kontrolü, gıdaların son kullanma tarihi gibi çeşitli konularda yapıldığını vurgulayan Ercan, kurallara uymayan esnafa gerekli uyarıların ve cezai işlemlerin yapıldığının altını çizdi.

BAŞKANDAN ANİ BASKIN

Ramazan ayı sebebiyle çalışmalarına hız veren Keçiören Belediyesi zabıta ekiplerinin fırın ve baklava imalatçılarına yaptığı denetime Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Ak, zabıta müdürü ve beraberindeki ekiplerle birlikte sabaha karşı 04.00 ile 08.00 saatleri arasında ilçede bulunan ekmek fırını, simit ve tatlı imalathanelerine ani baskın yaptı. 17 imalathanede yapılan denetlemelerde kurallara aykırı durum tespit edilen beş fırına idari yaptırım uygulanırken, üç fırına da eksiklerinden dolayı uyarıda bulunuldu.
Kurallara uygun çalışan işletme sahipleri ile personele teşekkür eden Ak, Ramazan ayı boyunca gıda üretimi yapan esnafa yönelik zabıta denetimlerinin süreceğini ifade etti.

EKSİKLİKLER DEFTERE İŞLENDİ

Mamak Belediyesi zabıta ekipleri de, unlu ve şekerli gıda üretimi yapan fırın, pastane, lokum, kasap ve şarküteri gibi işletmeleri sıkı bir denetimden geçirdi. İşletmelerin tamamında hijyen denetimi yapan zabıta ekipleri fırınlarda terazi ve gramaj, et ve şarküteri üretimi yapan işletmelerde soğuk hava deposu ve fiziki alan koşullarını da denetledi. Aralarında sağlık görevlisi ve veterinerin de bulunduğu ekipler, işletmelerde bulunan eksiklikleri saptayarak teftiş defterlerine işledi. İşletmelerin ruhsat ve portör muayenelerini de kontrol eden zabıta ekipleri gıda üretimi yönetmeliğine aykırı davranan işletmeleri uyardı.

HAMURLAR İMHA EDİLDİ

Çankaya Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte özellikle pide, ekmek, tatlı ve unlu mamul satışı yapılan iş yerlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler, fırınlarda yapılan denetimlerde vatandaşların sağlığını etkileyebilecek her türlü konuda inceleme yaparken, özellikle hijyene dikkat ediyor. Değişik ekmek türlerine ait hamurların bir teknede birleştirilerek yeniden üretim yapılmasının doğru olmadığını belirten ekipler, bu hamurları imha ederek yasal cezai işlemi uyguladı. Bazı unlu mamul satan işyerlerinde ise, tatlıların üzerinin yalnızca gazete kağıdıyla kapatıldığının görülmesi üzerine, işletme sahiplerine, doğru yöntemin uygulanması konusunda gerekli uyarılar yapıldı.ANKARA /

 
 

 
Kuğular yuvaya dönüyor
 
Önce otomobile sonra direğe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençler emin ellerde
ANKARA GAZETESİ / Kırmızı siyahlı takımın Uzman Dr. Savaş Kudaş yönetimindeki ...
Sağlıksız terminal
ANKARA GAZETESİ / Günde 100 bin kişinin giriş çıkış yaparak küçük bir ...
“Fıskiye Sevenler” Gökçek’i protesto etti
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in TGRT’de ...
 
Canlıdan nakilde birinci sıradayız
ANKARA GAZETESİ / Doç. Dr. Deniz Balcı, Türkiye’nin canlı vericiden organ ...
Mamak'ta Ramazan Denetimleri
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Mamak Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ...
Saçların beyazlaması genetik olmayabilir
ANKARA GAZETESİ / Güneş ışınları ve stresin saçların beyazlamasını hızlandırdığı belirlendi.
 
Tıbbi cihazlarda Ankara’nın potansiyeli büyük
ANKARA GAZETESİ / Ankara Kalkınma Ajansı Tıbbi Cihazlar Sektör Analizi’ne ...
Engelleri Kaldıran Şarj İstasyonu
ANKARA GAZETESİ / Geçtiğimiz aylarda Mamak Belediyesi tarafından akülü ...
Kansere karşı lazer umudu
ANKARA GAZETESİ / Robotik radyocerrahi sistemi olan cyberknife teknolojisi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri