Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
9 Kasım 2023 Perşembe - 11:02

Piyasanın durumu

Borsa günü yükselişle tamamladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,20 değer kazanarak günü 7.860,88 puandan tamamladı.

Piyasanın durumu

XU100

Borsa günü yükselişle tamamladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,20 değer kazanarak günü 7.860,88 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 2,29 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,27 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,71 ile turizm, en çok gerileyen ise bankacılık oldu. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 16,08 puan artarken toplam işlem hacmi 85,8 milyar lira oldu. Endeksin dolar bazında değeri ise 275.55$ seviyesinde bulunuyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri takip edilmeye devam edilirken pay piyasalarında kapanışta yatay bir seyir izlendi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü yapacağı açıklamalar öncesinde bankanın diğer yetkililerinden gelen yorumlar faiz oranlarının bir süre yüksek tutulması gerektiğine işaret etti. Tahvil faizlerindeki gerileme de devam ederken, ekim ayı sonunda yüzde 5'in üzerine çıkan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,5'e indi. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 21 Temmuz'dan bu yana ilk defa 80 doların altına indi. Brent petrolün varil fiyatı 79,98'e kadar indikten sonra tekrar 80,28 dolara çıkarken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 76,10 dolardan alıcı buluyor. Yavaşlayan ekonomik aktivitenin küresel talebi olumsuz etkileyeceği beklentisi ve İsrail'in Filistin'e saldırıları, fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. MOSKOVA (AA)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, Ocak ayının ikinci haftası New York’ta JPMorgan Chase & Co tarafından düzenlenen yatırımcılar toplantısına katılacağı belirtildi. ABD'deki toplantı TCMB'nin organizasyonu olacak. Zirve 15-19 Ocak 2024 tarihlerinde İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek. - Bloomberg

Yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, Japonya'da dış ticaret dengesi, Çin'de enflasyon, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları öne çıkarken, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da takip edileceğini belirtelim. Endeks tarafında bu sabah yatay seviyeler görülebilir.

X30YV

VİOP30 Endeks Aralık Kontratı, önceki işlem gününü 8.650,00 uzlaşma fiyatından tamamladı. Çarşamba gününü % - 0.49 oranında değer kaybıyla tamamlayan kontratta, 8,550 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izlemeyi sürdürüyoruz. Geri çekilmeler devam ederse 8, 250 ve 8,000 destekleri yeniden gündeme gelebilir. Yükseliş hareketlerinin devamında 8,950 başta olmak üzere 9,000 ve 9,250 seviyeleri hedeflenebilir.

USDTRY

USDTRY tarafında gün içerisinde en yüksek 28,5387 seviyesi görülmekle birlikte en düşük 28,4523 seviyesi test edildi. Dolar Türk Lirası paritesinde yukarı yönlü işlemlerin ağırlık kazanması durumunda 28,88-29,00 bölgesi önem kazanabilir. Olası TL lehine gerçekleşecek işlemlerde ise 28,45- 28,18 destek bölgesi takibe alınabilir. Kur tarafına yıllık periyotta bakıldığında, Doların TL karşısında % 53,88 değer kazandığını söylemek mümkün.

EURUSD

EURUSD paritesi bu sabah $1,0708 seviyelerinde seyretmekte. EURUSD paritesini teknik olarak değerlendirdiğimizde, yukarı bölgede 1.0735– 1.0765 – 1.0800 seviyeleri direnç seviyeleri olarak takip edilecekken, olası geri çekilme hareketlerinde ise, 1.0675– 1.0635 – 1.0595 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir. FED Başkanı Powell’ın konuşması günün önemli ekonomik gelişmelerinden biri olarak takip edilebiir.

XAUUSD

Ons Altın tarafı bu sabah itibariyle $1949,57 seviyelerinde seyrediyor. Bu hafta % -2,16’lık geri çekilme yaşayan değerli maden tarafında düşüş eğiliminin devam etmesi durumunda ; 1959 –1946 - 1937 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecekken, yukarıda ise 1981 – 2004 – 2065 direnç noktaları söz konusu olabilir. Aşağı yönlü eğilimin ağırlık kazandığını ve bu anlamda $1937 desteğinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz.

Kaynak:Acar Menkul

Hibya Haber Ajansı

 
Piyasalara analitik bakış
 
Bakan Güler’den Gül Baba Türbesi’ne ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalara analitik bakış
Güne pozitif başlamasına rağmen seans içinde 7.821-7.943 aralığında karışık ...
Piyasalarda belirsizlik yaşanıyor
Dün ABD’de veri akışının sakin olduğu ancak Fed üyelerinin konuşmalarının ...
Kıymetliler haftaya kayıpla başladı
FED haftası sonrası Altın yeni haftaya satıcılı bir başlangıç yaparken, ...
 
Piyasalara analitik bakış
Haftanın ilk işlem gününe %1,13 artışla başlayan ve seans içinde alıcılı ...
Yıllık bazda enflasyon geriledi
Ekim ayında TÜFE, yaklaşık %3,9 olan konsensüs beklentilerin altında %3,43 ...
TL mevduat faizi arttı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 27 Ekim haftasında ...
 
İngiltere Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor
Dün yurt içinde Ekim ayına ait imalat PMI verisi 49.60’tan 48.40’a geriledi.
Jeopolitik gerginlikler ile yükselen ons altın fiyatlamaları
ABD'de enflasyon temasının ağırlıklı olması ile dolara olan talebin artması ...
Jeopolitik risk gölgesinde yoğun bir takvim bizi bekliyor
Yeni bir haftaya başlarken bir yandan jeopolitik risk teması diğer yandan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri