Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
15 Nisan 2021 Perşembe - 11:19

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi TCMB toplantısı öncesinde banka hisselerindeki yükselişin öncülüğünde günü artıda tamamladı.

Piyasaların yönü

BIST100… Banka Hisseleri Öncülüğünde Yükseldi… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi TCMB toplantısı öncesinde banka hisselerindeki yükselişin öncülüğünde günü artıda tamamladı. BIST100 endeksi %2.24 değer kazancıyla 1,409 puana yükseldi. Global piyasalardaki yükselişe eşlik eden BIST100 endeksinde dikkatler TCMB’nin bugün saat 14.00’de açıklayacağı faiz kararında olacak. BIST100 endeksinde 1,440 puan seviyesi direnç noktası olarak takip edilirken, 1,360 puan seviyeleri destek noktası olarak öne çıkıyor.

 

 

USDTRY… TCMB’nin Faiz Kararı Takip Edilecek… TCMB’nin kritik faiz kararı öncesinde Dolar TL kuru dün gerilediği 8.06-8.07 seviyelerinden yeni güne başladı. Sabah saatlerinde görece sakin bir seyir izleyen Dolar TL kurundaki hareketlerin bankalararası para piyasası açıldıktan sonra yerine oturması beklenebilir. Piyasada oluşan beklenti TCMB’nin bugün faizleri değiştirmeyeceğine işaret ederken, yeni başkanın ve değişen Para Politikası Kurulu üyelerinin ilk toplantısı sonrasında karar metnindeki ifadeler takip edilecektir.

 

 

EURTRY… Gözler TCMB’de Olacak… Euro TL kuru TCMB’nin faiz kararı öncesinde 9.70 seviyesinin biraz altında işlem görüyor.

 

 

EURUSD… Son 1 Ayın Zirvesinden Geri Çekildi… FED Başkanı Powell Washington Ekonomi Kulubü’nün düzenlediği sanal etkinlikte konuştu. Aralık ayındaki sözlü yönlendirmelerinde açıkladıkları hedeflere doğru daha fazla somut gelişme görmeleri durumunda varlık alımlarını azaltacaklarını ifade etti. Varlık alımlarını azaltmalarının büyük bir ihtimalle faiz artırmayı düşünmelerinden önce gerçekleşeceğini söyledi. FOMC üyelerinin açıklamaları ve dot plot grafikleri 2024 yılına kadar güçlü bir faiz artışını öngörmüyor. 27-28 tarihleri arasında gerçekleştirilecek faiz kararı toplantısı öncesinde FOMC üyeleri kamuoyuna demeç vermeye ara verecekler. Amerikan doları yükselen ABD-Rusya gerilimi ve Powell’ın açıklamaları sonrasında güçlenme eğiliminde. 1.20 sınırından dönen Euro dolar paritesinde Almanya’dan gelecek tüketici enflasyonu verisi takip edilecek.

 

 

XAUUSD… Spot Altın Güne Artıda Başladı… ABD ve Rusya arasındaki gerilim tırmanıyor. ABD Başkanı Joe Biden Rusya Devlet Başkanı Putin ile geçtiğimiz günlerde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Piyasalar bu iki ülke arasındaki üst düzey teması olumlu olarak algıladıktan sonra ABD başkanı Biden, Solarwinds’in hacklenmesi ve ABD seçimlerine müdahale edilmesi sebebiyle Rus kurum ve kişilere yaptırım hazırlığına girişti. Jeopolitik risklerin gündeme gelmesi altın fiyatlarındaki hareketi canlandırdı. Diğer taraftan Powell’ın açıklamaları sonrasında Amerikan dolarındaki güç kazanma eğilimi altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı kuruyor.

 

 

GLDGR… Dolar TL kurundaki Düşüşün Etkisinde Geriledi… Ons altının 1,740 dolar seviyelerinde dengelenme çabası içerisine girdiği ortamda Dolar TL kurundaki gerilemeyi takip eden gram altın 452 TL seviyelerine geriledi. Bu hafta 460 TL seviyesini test eden gram altında TL’nin hafta başından bu yana dolar karşısında yüzde 0,87 değer kazanması da bu gerilemede etkili olurken spot altın fiyatlarındaki düşüş de önemli rol oynadı.

 

 

BRENT… Petrol Talebine İlişkin Beklentilerle Yükseldi… ABD ve Rusya arasındaki gerilimin tırmanması petrol tedariğine ilişkin endişeleri gündeme getirirken, petrol fiyatları ABD’de stok verilerindeki düşüşle birlikte yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı 66.65 $ seviyelerine yükseldikten sonra bu noktada dengelenme çabası içerisine girdi. Diğer taraftan İran P5+1 anlaşmasına yönelik olarak ABD’ye zaman zaman daraldığı uyarısında bulundu. OPEC ise global petrol talebinin bu yıl günlük bazda 6 milyon varil artacağını açıkladı.

 

 

S&P500… Wall Street’te Bilanço Sezonu Açıldı… ABD’de Johnson&Johnson’ın ürettiği tek dozluk Covid-19 aşısının kullanımına ara verilmesi ve beklenenden daha yüksek gelen tüketici enflasyonu verisi sonrasında ABD endeksleri karışık bir görünüm sergiledi. Teknoloji hisseleri öncülüğünde gerileyen S&P500 endeksi %0.41 değer kaybıyla 4,124 puana geriledi. Diğer taraftan ABD’de 1Ç21 bilançoları takip ediliyor.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
TCMB günü
 
Reçetesiz antibiyotik sarımsağı tüketirken dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCMB günü
ABD ekonomisinden toparlanma kaynaklı risk algısında iyimserlik sürerken, ...
Altın enflasyondan güç buldu
Paladyum bir ayın ardından dünkü seansta 2700 dolar/ons seviyesini aşmayı ...
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %22,06, aylık %2,52 arttı
Tarım-ÜFE' de (2015=100), 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %2,52, ...
 
Part time kapanma
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen korona virüs tedbirlerini açıkladı.
Türkiye: Sanayi üretiminde kısmi yavaşlamaya rağmen aylık ve yıllık büyüme eğilimi devam ediyor
Türkiye’de Şubat ayında sanayi üretimi takvim etkisinden arındırılmış ...
Kısıtlamaları beklerken
Haftanın ilk işlem günü yurt içerisinde artan korona virüs önlemlerine ...
 
ABD’de TÜFE, içeride Kabine toplantısı
Yurt dışında bugün saat 15:30’da ABD açıklanacak Mart ayı tüketici enflasyonu ...
TCMB haftası
Risk algısı dinamikleri Biden’in teşvik paketi ve Fed’in güvercin enflasyon ...
Asya borsaları haftaya satıcılı bir görüntüyle başlıyor
Yurtiçi tarafta ise salı günü gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri