Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
8 Nisan 2021 Perşembe - 11:36

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün %0.19 değer kaybederek 1,418 puana geriledi.

Piyasaların yönü

BIST100… Global Hisse Senedi Piyasaları FED’in Destekleyici Para Politikası Mesajları Sonrasında Yükselişte… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün %0.19 değer kaybederek 1,418 puana geriledi. Gün içerisinde önemli bir destek seviyesi olan 1,400 puana kadar gerileyen endeks gelen tepki alımlarını etkisiyle günü yataya yakın ekside tamamlamayı başardı. Asya Pasifik piyasaları yeni işlem gününde yatay bir görünüm sergilerken, ABD ve Almanya endeksleri vadeli işlemlerde FED’in ekonomi hızlı bir şekilde toparlansa bile gevşek para politikasını gevşek tutma taahhüdüne işaret etmesiyle birlikte kazançlarını genişletti. TCMB ve BDDK verileri haricinde yurt içi piyasalarda gündemde önemli bir veri akışı yok. Yurt dışında ise Almanya fabrika siparişleri ve ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Yurt dışı piyasalardaki pozitif havanın yurt içi piyasalara da yansıması beklenebilir. Dün öğleden sonra banka hisselerine gelen alımlarının bugün de devam etmesi ve endeks 1,435-1,440 bölgesini test edebilir.

 

 

USDTRY… 8.15 Seviyelerinde Dengelendi… Dolar TL kuru yeni işlem gününe 8.15 seviyelerinde başladı. Global piyasalarda risk iştahındaki yükseliş gelişen piyasa ülke para birimlerinin üzerindeki baskının hafiflemesine yardımcı oldu. Dolar TL kurunda dün zaman zaman alımlar öne çıksa da, satışların yeniden alışların önüne geçmesiyle birlikte 8.15 seviyelerinde denge arayışına girildi.

 

 

EURTRY… EM Ülke Para Birimleri Üzerindeki Baskı Hafifledi… Euro TL kuru yeni işlem gününe 9.71 seviyelerinde başladı. Euro’nun global bazda güç kazanmasına bağlı olarak alıcılı bir görünüm sergileyen Euro TL kuru bu seviyelerde denge arayışı içerisine girdi.

 

 

EURUSD… 1.19 Seviyelerini Test Etti… FOMC tutanakları, FED üyelerinin düşük işsizlik ve enflasyon hedeflerinde kalıcı bir düzelme görülene kadar varlık alımlarına devam edileceğine vurgu yapıldığını gözler önüne serdi. FOMC tutanaklarının para politikası ve enflasyona dair verdiği sinyaller sonrasında FED başkanı Powell’ın da bugün güvercin açıklamalarda bulunması bekleniliyor. Dün 1.19 seviyesinin üzerini test eden Euro Dolar paritesi Powell’ın bugün gerçekleştireceği konuşma öncesinde 1.1875 seviyelerinde alıcılı bir görünüm sergiliyor.

 

 

XAUUSD… Altın Fiyatları FOMC Tutanaklarından Destek Buldu… 6-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen FOMC toplantısına dair tutanaklar yayımlandı. FED’in para politikası ve enflasyona dair detaylarla birlikte altın fiyatları bu haftaki yükselişini devam ettirdi. Diğer taraftan FED yetkililerinden gelen güvercin mesajlar altın fiyatlarına destek sağlıyor. Dallas FED başkanı Kaplan, enflasyonun %2.5 seviyesine yükseldikten sonra gerileyeceğini, Chicago FED Başkanı Evans ise %3 enflasyonun dahi kabul edilebileceğini söyledi.

 

 

GLDGR… Ons Fiyatındaki Yükselişi Takip Etti… Gram altın Dolar TL kurunun yataya yakın seyrettiği bir ortamda ons fiyatındaki yükselişten destek buldu. 458 TL seviyelerine kadar yükselen gram altın sabah saatlerinde 457 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Petrol Fiyatları Karışık Bir Görünüm Sergiliyor… Brent petrolün varil fiyatı yeni işlem gününde vadeli piyasalarda satıcılı bir görünüm sergiliyor. Global ekonomik görünüm, aşılama konusundaki gelişmeler ve koronavirüs vaka sayılarının seyri petrol fiyatlarının dalgalanmasına neden oluyor.

 

 

S&P500… FOMC Tutanakları Gevşek Para Politikasının Devamına İşaret Etti… 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen FED toplantısının tutanaklarından çıkan destekleyici para politikası vurgusu Çarşamba günü rekor seviyelerde tamamlayan S&P500 endeksine destek vermeyi sürdürüyor. Yeni işlem gününde vadeli piyasalarda artı bölgede işlem görüyor.

 

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Yurtdışında rekorlar devam ediyor
 
Alerji belirtileri COVID-19 ile karışabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurtdışında rekorlar devam ediyor
Fed toplantı tutanaklarında ;üyelerinin iyileşen ekonomiye rağmen ABD ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, IMF’in küresel büyüme tahminini yukarı yönlü revize ...
USDTRY analizi
Yeni haftaya yurtiçinden gelen enflasyon verisi ile başlanmış ve Türk ...
 
Piyasaların yönü
Sabah saatlerinde pozitif bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar öğle ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yatay bir açılış bekliyoruz. Dün, Türk hisse senetleri ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, beklentiden güçlü gelen tarımdışı istihdam verisinin ...
 
Biden etkisi ile endeksler pozitif
ABD endekslerinde risk algısı pozitif olurken, en önemli katalist olarak ...
Enflasyonu beklerken
Geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nın sıkı para politikasını ...
Piyasalarda bugün
Yurt içinde Mart ayı enflasyon verisi açıklanacak. (İnfo Yatırım)
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri