Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2020 Salı - 10:55

Piyasaların yönü

Risk İştahının Olumlu Seyretmesiyle Haftaya Yükselişle Başladı… Global piyasalarda risk iştahı Trump’ın hastaneden taburcu olacağına yönelik haberlerin etkisinde yükselirken, BIST100 endeksi haftaya %1’in üzerinde yükselişle başladı.(Alan Yatırım)

Piyasaların yönü

BIST100…Risk İştahının Olumlu Seyretmesiyle Haftaya Yükselişle Başladı… Global piyasalarda risk iştahı Trump’ın hastaneden taburcu olacağına yönelik haberlerin etkisinde yükselirken, BIST100 endeksi haftaya %1’in üzerinde yükselişle başladı. Gün içerisinde alıcılı bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar tüketici enflasyonu verisinin beklentilerden düşük gelmesiyle birlikte kazançlarını genişletti. NATO Genel Sekreteri Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Doğu Akdeniz meselesi konusunda iki tarafın yapıcı tutumlarının olumlu olduğunu ifade etti. Yeni işlem günüde Asya piyasaları pozitif bir görünüm sergilerken, Amerikan vadelileri yataya yakın bir görünüm sergiliyor. İlk önemli direnç noktası olan 1,150 puan üzerinde kapanış yapan endeks için bundan sonraki hedef 1,170 seviyesi olacaktır. BIST100 endeksinin yurt dışı kaynaklı haber akışı ve jeopolitik risklere bağlı olarak güne yataya yakın artıda bir başlangıç yapması beklenebilir.

 

 

USDTRY…Enflasyon Beklentilerden Düşük Geldi… Eylül ayı tüketici enflasyonu beklentilerden düşük geldi. Bir önceki aya göre %0.97, bir önceki ayın aynı dönemine göre %11.75 artış gösterdi. Dolar TL kuru enflasyon verisi sonrasında ilk tepki olarak gerilerken, günün ilerleyen saatlerinde kurdaki hareket yön değiştirdi. Enflasyonun beklentilerden düşük gelmesi TCMB’nin bir sonraki toplantıda ilave bir sıkılaştırma yapma ihtimalini düşürdü. 7.75 seviyesi üzerindeki fiyatlamanın devam ettiği ve CDS risk priminde kalıcı bir gerilime olmadığı sürece kurdaki yukarı yönlü hareket riskinin devam ettiği söylenebilir.

 

 

EURTRY… 9.10 Seviyesi Üzerine Yerleşti… TL varlıklar jeopolitik riskler ve TCMB’nin para politikası duruşu ekseninde fiyatlanmaya devam ediyor. Euro TL kurundaki volatilite TCMB’nin sıkılaştırma hamlesi sonrasında düşse de, kurdaki yukarı yönlü eğilimin sürdüğünü görüyoruz.

 

 

EURUSD…Risk İştahı Güvenli Varlık Talebini Zayıflattı… ABD Başkanı Donald Trump’ın hastaneden taburcu olacağına yönelik beklentilerle birlikte global piyasalarda risk iştahı normalleşirken Euro Dolar paritesi 1.18 seviyelerine yöneldi. Piyasa kendini olumlu tarafta göstermeye devam ettikçe güvenli varlık talebi zayıflıyor. Doların majör para birimleri karşısındaki değer kaybı devam ettiği sürece yukarı yönlü hareketin devam etmesi beklenebilir.

 

 

XAUUSD…1,900 $ Seviyesi Üzerinde Kalıcı Olma Çabasına Girdi…Haftanın ilk işlem gününde doların global bazda güç kaybetmesiyle birlikte altın alıcılı bir görünüm sergiledi. Trump’ın hastaneden taburcu olacağına ilişkin haberlerle birlikte 1,890 seviyesinin altına kadar gerileyen ons altın doların mali teşvik beklentileri nedeniyle güç kaybetmesinden güç buldu ve bu seviyelerde kalıcı olamayarak yeniden 1,900 $ seviyesinin üzerini test etti.

 

 

GAUTRY…Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buldu… Altının ons fiyatının 1,900 $ seviyesi üzerine yerleşme çabaları ve Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareket gram altını 476 TL seviyesinin üzerine taşıdı.

 

 

BRENT…Haftaya Güçlü Bir Başlangıç Yaptıktan Sonra Yatay Seyretti… Global risk iştahındaki toparlanma çabalarıyla birlikte Brent petrolün varil fiyatı yeni haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. Piyasaların Trump’ın sağlığıyla ilgili haberlere odaklanmasıyla birlikte son 3 haftanın en düşüğünden sıçrayış gerçekleştirdi. Cuma günü 38 $ seviyesine kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı 41 $ seviyelerini test etti. ABD’de mali teşvik beklentilerinin kuvvetlenmesi sonrasında yataya yakın bir görünüm sergiliyor.

 

 

SP500…Trump’ın Taburcu Olacağı Haberiyle Birlikte Yükseldi… Hisse senedi piyasalarındaki risk iştahı Trump’ın taburcu olmasına ilişkin gelişmelerle birlikte pozitif seyrediyor. S&P500 endeksi yeni haftaya artıda başlarken, mali teşvik paketine ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor.

 

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Trump taburcu oldu
 
Covid-19’a karşı D vitamini kalkanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump taburcu oldu
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 35,414,071 – tedaviye pozitif ...
Kıymetlilerin toparlandığı bir hafta geride kaldı
Paladyum haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, ...
Ekonomik Gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yukarı yönlü bir açılış beklemekteyiz. (Deniz Yatırım)
 
Trump’ın sağlık durumu karışık
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 34,947,081 – tedaviye pozitif ...
Geçen haftanın özeti
Haftaya, Pazar günü Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında sabah saatlerinde ...
2020 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşen kur hareketlerinin olası etkileri
2020 yılının üçüncü çeyreğinde (Temmuz – Ağustos - Eylül) salgın kaynaklı ...
 
Enflasyon çift hane kalıcı
Türkiye tarafında Eylül ayı enflasyon verileri 5 Ekim Pazartesi günü saat ...
ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları
Dax ve Euro Stoxx 50 sırasıyla günü %0,3 ve %0,1 oranında düşüşletamamladı. ...
Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?
Eylül ayında dolardaki güçlenmeye bağlı olarak genel itibarıyla zayıf ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri