Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
21 Ağustos 2020 Cuma - 11:22

Piyasalar müjdeyi bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada Cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söylemişti. (ÜNLÜ Menkul )

Piyasalar müjdeyi bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada Cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söylemişti. Açıklamanın ardından gerek Borsa İstanbul’da gerekse TL’de güçlü değer kazanımları yaşandığını görmüştük. Cumhurbaşkanı’nın ilgili açıklamayı bugün saat 15.00’te yapması beklenirken yurtiçi piyasalarda hareketliliğin bir kez daha yüksek seyredeceğini tahmin ediyoruz. Açıklamanın ardından TL varlıkların yurtdışından ayrışması ise şaşırtıcı olmayacaktır.

Ekonomi üzerindeki aşağı yönlü risklere vurgu yapan Fed tutanaklarının ardından risk iştahı güç kaybederken verilere hassasiyet de artmış durumda. Fed’in istihdamda iyileşme olsa da toparlanmanın hız kestiğini belirtmesinin hemen sonrasında ABD’de açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurularının iki haftalık aranın ardından yeniden 1 milyon seviyesinin üzerine yükselmesi dikkat çekti. Veri tarafında haftanın son işlem gününde en önemli konu başlığını ise hem Euro Bölgesi hem de ABD’den gelecek olan öncü PMI rakamları oluşturuyor. Her iki bölgeden gelecek verilerin büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesinin üzerinde kalarak ekonomik aktivitedeki toparlanmayı yansıtmaya devam etmesi beklenirken özellikle Almanya’da iyimser bir tablo çizen ZEW endeksinin ardından Euro Bölgesi PMI rakamlarının güçlü bir patikada hareket etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

 

BEKLENTİLERİMİZ

Borsa İstanbul küresel piyasalara ayak uydurdu. Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yurtdışından belirgin şekilde pozitif ayrışarak 1125 puanın üzerini gören BIST-100 endeksi dün ise Fed tutanaklarının ardından küresel piyasalarda oluşan satış baskısının etkilerini hissetti. Endeksin teknik görünümü hâlâ pozitif sinyaller verdiği için şimdilik önemli bir baskı olduğunu düşünmemekle birlikte 1120 seviyesinin üzerinde kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Haftalık kapanışın nasıl yapılacağında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapması beklenen açıklamanın belirleyici olacağını düşünüyoruz.

 

Teknik Analizde Öne Çıkanlar

Hisse

RSI

Momentum

MACD

PSAR

KCHOL

AL

AL

AL

AL

KRDMD

AL

AL

AL

AL

PETKM

AL

AL

AL

AL

SAHOL

AL

AL

AL

AL

TCELL

AL

AL

AL

AL

TKFEN

AL

AL

AL

AL

TUPRS

AL

AL

AL

AL

ULKER

AL

AL

AL

AL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUR/USD 1,1800’in üzerinde tutunuyor. Fed tutanaklarının gerek risk iştahını daraltması gerekse getiri eğrisi kontrolüne şimdilik kapının kapalı olduğunu göstermesi doların aradığı desteği bulmasını sağlarken paritenin 1,1900’dan uzaklaşmasına neden oldu. Teknik açıdan bakıldığında ise paritedeki yukarı yönlü eğilimin kısa vadeli indikatörler tarafından teyit edilemediğini görüyoruz. Öyle ki, EUR/USD Temmuz sonundan bu yana yukarı yönlü bir kanal içerisinde hareket ederken indikatörler ise aşağı yönlü bir trendle buna cevap veriyor. Bu da özellikle 1,1800 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda paritede kısa vadede daha fazla baskı görebileceğimize işaret ediyor. Dolayısıyla geri çekilmelerin bu seviyenin üzerinde karşılanmış olmasının görünümün bozulmaması adına önemli olduğunu düşünüyoruz.

TL PPK kararı sonrasında değer kaybetti. TCMB dün gerçekleştirdiği toplantısında politika faizinde beklendiği gibi değişikliğe gitmeyip %8,25 seviyesinde bıraktı. TCMB anketlerde oluşan borç verme (%9,75) ve GLP (%11,25) faizinde artış beklentisini ise karşılamadı. Toplantı sonrasında yayımlanan metinde politika faizinde artış sinyali verilmezken, likidite tedbirlerinin sürdürüleceğine vurgu yapıldı. Bu da önümüzdeki dönemde fonlama maliyetinin borç verme ve GLP faizi arasında oluşacağını gösteriyor. Özellikle TL’de volatilitenin ve değer kaybının artması durumunda GLP faizi daha sık kullanılan bir seçeneğe dönüşebilir. TL’nin negatif reel faizin etkilerini hissetmeye devam etmesi durumunda ise faiz artırımı ihtimali canlı kalmaya devam edecektir. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı açıklamanın TL’ye de güçlü yansımaları olduğunu görebiliriz.

Ons altın denge arıyor. Fed’in ekonomideki aşağı yönlü risklere vurgu yapmasına karşın özellikle getiri eğrisi kontrolüne sıcak bakmadığını net bir şekilde vurgulaması dolar endeksinin yeniden güç kazanmasını sağlarken altının ons fiyatının ise baskı altında kalmasına neden oldu. Teknik açıdan bakıldığında ons altının Ağustos ayı başından bu yana alçalan tepeler yaparak hareket etmesinin risk yarattığını düşünüyoruz. Dolayısıyla 2000 doların aşılmasını sağlamayacak yukarı yönlü fiyat hareketleri düzeltme riskinin devam ettiğine yönelik sinyal olarak kabul edilebilir. 

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
10 kilometrelik zorlu hızlı tren tüneli, 1130 günde tamamlandı
 
USDTRY-7.2997'ye kadar geri çekildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurtiçi piyasalar gelebilecek açıklamalara odaklandı
BIST 100 günü yüzde 0.19 artışla 1.126 puandan tamamladı. Toplam işlem ...
Türkiye müjde’yi bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba günü verdiği müjdeyi bugün açıklayacak. ...
Piyasalarda müjde yükseliş
Dünya borsalarında satışlarla güne başlıyoruz. Fed tutanaklarında ikinci ...
 
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz(İnfo Yatırım)
TCMB faiz oranını açıklayacak
Dün akşam FED’in 28-29 Temmuz’da yaptığı toplantıya ilişkin tutanaklar yayınlandı.(İkon Menkul)
Kuru meyve sektöründen ilk yarıda 605 milyon dolarlık ihracat
Tarım ve gıda gibi sektörlerin stratejik bir öneme sahip olduğu Covid-19 ...
 
Fed tutanakları bekleniyor
Fed’in 29 Temmuz’da sonuçlanan toplantısının tutanakları bugün TSİ 21.00’de ...
Dolar “Tutanaklar Öncesi” 2 yılın düşüğüne yakın
Dolar “Tutanaklar” öncesi son 2 yılın en düşük seviyesinde.(İnvestaz Yatırım)
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yatay bir açılış beklemekteyiz. Türk finansal varlıkları ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri