Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:06

Ortak akılda buluşmalıyız

Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Kent Konseyi, STK temsilcileri ve esnaf, tarihi Ankara Kalesi için bir araya geldi. Kale için işbirliğine hazır olduklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Sadece burası için değil; Ulus, Ulucanlar, Anafartalar,

Ortak akılda buluşmalıyız

Ankara Kent Konseyi, ‘tarihi Ankara Kalesi’nin cazibe merkezi haline getirilerek kent turizmine kazandırılması’ hedefi kapsamında, önceki gün bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Ankara Kalesi’nin sorunları ele alındı. Eski Ankara Kalesi Derneği Başkanı Şevket Bülend Yahnici moderatörlüğündeki toplantıya, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ankara Kalesi esnafı, bölgedeki sorunları dile getirdi. Ankara Kalesi ve turizm konusunda kurumlar arası koordinasyonun önemli olduğunu, ortak akılla harekete edilmesi gerektiğini belirten Balcı, şunları söyledi:

SOSYAL DÖNÜŞÜM ADIMI GEREKİYOR

“Türkiye’nin kalbi Ankara, Ankara’nın kalbi ise Altındağ’dır. Altındağ’ın kalbinin attığı başlıca yer ise Ankara Kalesi’dir. Somut adımlar atmamız gerekiyor. Ankara Kalesi’nin eski cazibeli günlerine dönmesi için çalışıyoruz ve bunun için de işbirliğine hazırız. Gelecek nesillere bırakacağımız emanetlerden biri olan Ankara Kalesi’ne sahip çıkmak hepimizin görevi. Sadece burası için değil; Ulus, Ulucanlar, Anafartalar, Hamamönü ve Hamamarkası için de ortak akılda buluşmalıyız. Geçmişimize bir borcumuz var. Burada kentin hemen hemen tüm paydaşları bulunuyor. El ele verirsek sorunların üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Biz yakında Kale Mahallesi çocukları için de bir projeyi hayata geçireceğiz. Çocuklarımıza dil eğitimi, sanat eğitimi, spor ve turizm eğitimi vereceğiz. Kale’de sosyal bir dönüşüm için gerekli adımları da atmak gerekiyor.”

BARAN: ŞEHRİ UYANDIRMAMIZ LAZIM

 

ATO olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Baran, şunları söyledi: “Yaklaşık 25 yıldır Ankara’nın nasıl olduğunu biliyoruz. Ankara uzun yıllar ihmal edilmiş bir kent. Üstü örtülü, kıymeti bilinememiş bir hazine. Çok uzun yıllar Ankara da sadece imar, rant, betonlaşma konuştuk. Hiçbir zaman tarihimizi, Kalemizi, Roma Hamamı’nı, Hacıbayram’ı, Anıtkabir’i, Ankara’nın müzelerini, eserlerini konuşmadık. Ankara’nın şimdi çok önemli bir şans yakaladığını düşünüyorum. Bugün konuşuldu, sonra konuşulacak, ATO’da da konuşulmaya başlandı. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız yanımızda ve hiçbir çatlak ses yok. Buradan bir tarih yazılacağını düşünüyorum. Bizim şehri uyandırmamız lazım. Şehre turistin, turizmin nasıl bir geliri olduğunu, turiste nasıl davranılması gerektiğini anlatmamız lazım. Tarihi tüm şehirlerde araç yoktur, yaya olarak gezersiniz. Burada da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki araç olmak zorunda ama bu haliyle buraya istediğiniz yerden turist de gelmez, turizm de olmaz. ATO olarak değil elimizi, gövdemizi bu işin altına koyarız. Bu şehir için yapılacak her şeye ATO imkânları feda olsun. Kale için de Ankara için de çok farklı bir dönem.”

YILMAZ: DİREKT UÇUŞ OLMADAN KALE’YE TURİST GELMEZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın farklı partilerden olmalarına rağmen Kale’ye bakış açılarının aynı olduğu kaydeden Yılmaz ise direkt uçuşların önemini vurgulayarak, şunları söyledi: “Gürsel Bey büyük bir adanmışlık ruhuyla, direkt uçuşlardan Ankara’nın turizme açılmasına kadar iki yıldır olağanüstü bir performans gösteriyor. Direkt uçuş olmadan Kale’ye turist gelmez. ATO’nun son iki yıllık performansı, Ankara Kalesi’ni direkt ilgilendiriyor. Buradaki esnaf güçlenmeden Kale olmaz. Asım Başkan’ın adanmışlığını, dürüstlüğünü biliyoruz. Partiler farklı olabilir ama Büyükşehir Belediye Başkanımızın hayata bakışıyla, Asım Başkan’ın hayata, Kale’ye bakışı aynı. Bazen bir yere bakmak için aynı partiden olmak gerekmiyor, adanmışlık gerekiyor.”

ÇOKAKOĞLU: BÜYÜKŞEHİR’E DÜŞEN GÖREVLERDE ALTINDAĞ İLE İŞBİRLİĞİ

 

Öte yandan hayata geçirilecek projeler için öncelikle sorunlara denk gelen reel bir bütçe oluşturulması ve bu bütçenin, harcama kalemlerinin hesap verilebilir şekilde kullanıldığından emin olunması gerektiğini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu da, şöyle konuştu: “İmar, güvenlik, temizlik hususlarında belediyemize (Büyükşehir) düşen her türlü görevin, sorumluluğun Altındağ Belediye Başkanlığımızla işbirliği halinde yerine getirileceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sürdürülebilir bir kentte yaşamak, o kentin tüm imkânlarından adil bir şekilde faydalanmaktan geçiyor. Kale’nin önemli bir kısmının bundan uzak olması, tam da bu konuya işaret ediyor. Yerel yönetim ve merkez yönetim buna kesinlikle el atmak zorunda. Tüm imkânlardan tamamıyla faydalanabileceği bir hale getirmek gerekiyor.”

 
Koru!
 
Yaşam değil tehlike merkezi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12’nci yıl partisi
Joker Ajans 12’inci yılını İncek’te bir villada gerçekleştirilen özel bir partiyle kutladı.
Kavaklara polen kesiği
Sıhhiye Cumhuriyet Parkı’ndaki yaklaşık 15 kavak ağacı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kesildi.
2 bin 239 kuş halkalandı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ...
 
Sünnet şöleni için kıyafetler dağıtıldı
Yenimahalle Belediyesi’nin her yıl ihtiyaç sahibi aileler için geleneksel ...
Çöplüğe dönen saksılar kaldırıldı
Başkent’te kentin farklı noktalarında yer alan ve vatandaşlar tarafından ...
Can dostlara ücretsiz aşı
Mamak Belediyesi, sahipli sahipsiz kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenledi.
 
Engelliler için 3 noktaya 3 istasyon
Altındağ Belediyesi, engelli vatandaşların kullandığı akülü araçlar için ...
Hedef israftan uzak çevreci bir başkent
Ankara Kent Konseyi, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Sıfır Atık Projesi’nin ...
Can dostlara ücretsiz aşı
Mamak Belediyesi, sahipli sahipsiz kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenledi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri