Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
MSB'den 19 Mayıs mesajı
MSB'den 19 Mayıs mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı
HABERLER>TÜRKİYE
22 Haziran 2010 Salı - 13:58

Medya teröre yandaşlık yapıyor!

Başbakan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada "Medya teröre yandaşlık yapıyor" tesbitinde bulundu. Ankara'da yapılan bir kamuoyu yoklamasında da, bu görüşlerin yüzde 90 oranında doğru bulunduğu ve teröristlerin saatlerce TV ekranlarında yapılan programlala cesaretlendirildiği görüşünün ağırlıkta olduğu açıklandı.

Medya teröre yandaşlık yapıyor!

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı grup konuşmasında öne çıkan satır başları:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Olağanüstü hal istemenin terörün diline teslim olmak'' anlamına geldiğini söyledi.
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör saldırısı yaşanan Gediktepe ve bölgede yaptığı incelemeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan, muhalefet partilerinin de gidip oraları görmesini, ondan sonra bir değerlendirme yapmasını önerdi.
MEDYA YANDAŞLIK YAPIYOR
Başbakan Erdoğan, son dönemde artan saldırılarının ardından partisinin grup toplantısında medyanın yaptığı yayınlardan şikayet etti. Erdoğan, terörle ilgili yapılan haberlerle terör örgütünün amaçlarına hizmet edildiğini ve teröre yandaşlık yapıldığını iddia etti.
Erdoğan, basın kuruluşlarına şu sözlerle uyarılarda bulundu:
"Medya kendini taraf olarak görmeli, sorumsuz davranışlardan kaçınmalı. Görüntülü, yazılı medya böyle bir meselede evin içine girmek suretiyle içi, canı yanık annelerin tavırlarını göstermekle kime hizmet eder. Terör örgütünün amacı kendi propagandasnı yaptırmaktır. Medya ne yazık ki; bilerek veya bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Artık burada Türkiyemizde meseleyi hükümetin üzerine yıkıp sıyrılmak kimsenin haddi değil. El ele mücadele sürdürülecek.
Terör konusunda tavır almak insan olmanın, hak hukuka önem vermenin gereğidir. Uzun yıllardır terörle mücadele veriyoruz ama nasıl muhalafet yapılıyor, nasıl yayın yapılır bilmiyoruz. Yapılanlar terörün amacına hizmet ediyor. Yapıcı olmanın yollarını öğrenmeliyiz. Toplum olarak kaybederiz, başkalarını sevindiririz."
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı konular satır başlarıyla şöyle:
-''Askerimizin, Mehmetçiğimizin morali son derece yüksek'' diyen Erdoğan, oradaki Mehmetçiğin gözlerinde Çanakkale'deki, Dumlupınar'daki kahramanların asaletini gördüğünü söyledi.
-Güvenlik güçlerinin en zor şartlar altında bile fedakarca görev yaptığını anlatan Erdoğan, terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapıldığını, ortaya çıkan ihtiyaçların karşılandığını bildirdi.
-''Terörle mücadele için gereken her şey hükümet tarafından samimiyetle ortaya konuyor'' diyen Erdoğan, kimsenin hükümetten ne talep edildiyse verildiğini kaydetti. Terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu anlatan Erdoğan, meselenin siyasallaştırılmamasını istedi.
-''Şiddetin olduğu yerde akıl yoktur. Şiddet devreye girerse mantık devreden çıkar'' diyen Erdoğan, şiddet diline teslim olmayacaklarını kaydetti.
-''Olağanüstü hal'' ilan edilmesi yönündeki öneriye de değinen Erdoğan, terör olaylarının olağanüstü hal dönemlerinde zirve yaptığını belirterek, ''Olağanüstü hal istemek terörün diline teslim olmaktır'' dedi.
-''Hiçbir şey yapılmadı'' diyenlerin ''yalan söylediğini'' ifade eden Erdoğan, olağanüstü halin kendi dönemlerinde kaldırıldığını, ana dilde öğretim ve yayınla ilgili düzenlemelerin kendilerinin yaptığını söyledi.
-Erdoğan, ''Demokratik açılımdan geri adım atılmasını isteyenlerin teslimiyet projesi içerisinde'' olduğunu ifade etti. Açılımı terör örgütü için başlatmadıklarını anlatan Erdoğan, ''Açılımdan vazgeçmenin bu ülkeye, bu ülkenin evlatlarına ihanet'' anlamına geleceğini dile getirdi. ''Her türlü engelleme girişimlerine rağmen demokrasiden taviz verilmeyeceğini'' anlatan Erdoğan, ''Eğer açılımdan vazgeçilirse terörün kazanacağını'' ifade etti. ''İstismar siyaseti kimseye kazandırmaz. Millet önünde de, tarih önünde de er ya da geç kaybedersiniz'' diyene Erdoğan, herkesin ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi''ne destek vermesini istedi.
-''Bu ülkede AK parti iktidarının erken seçim gibi bir lükse yoktur'' diyen Erdoğan, erken seçimin sözkonusu olamayacağını da bildirdi.

 
Başkentte yine eylem!
 
Kaya güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Çankaya'da Toplandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, artan terör olaylarını görüşmek üzere devletin zirvesini topladı.
Askeri birliğe hain saldırı: 8 şehit
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince askeri birliğe ...
Arap İsrail Dayanışması "Suudilerden ‘vur’ izni"
İngiliz Times Gazetesi, Suudi Arabistan’ın, İran’ın nükleer tesislerine ...
 
Komutanlığa saldırı: 6 şehit
İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi: 7 asker de yaralı.
Sınır ötesi operasyon: 50 hedef vuruldu!
Genelkurmay, TSK'ya ait savaş uçaklarının Hakurk ve Zap bölgesinde bulunan ...
10 İlde 30 Gözaltı
Konya'da geçen yıl nisan ayında 6 kişinin tutuklandığı suç örgütü operasyonu ...
 
'Eşlerine ihanet edenleri mağdur olarak görmeyiz'
Başbakan Erdoğan, internete düşen ve Deniz Baykal'la CHP Ankara Milletvekili ...
Medvedev'in ilk Ankara ziyareti
Rusya Devlet Başkanı Medvedev, 3 uçak ve 224 kişiyle bugün Ankara'ya geldi. ...
Erzurum'da yeni gelişme
Erzurum'daki Ergenekon davasının İstanbul'da görülmekte olan "İrtica İle ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri