Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir
Son 20 yılda tersane sayısı 37'den 85'e yükseldi
Son 20 yılda tersane sayısı 37'den 85'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tarıma uygun olan her karış toprağımızı değerlendirmektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tarıma uygun olan her karış toprağımızı değerlendirmektir
Erdoğan: Ani çıkışların gerisinde piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır
Erdoğan: Ani çıkışların gerisinde piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır
Bakan Uraloğlu: Hizmetlerimiz uzayda ses bulacak
Bakan Uraloğlu: Hizmetlerimiz uzayda ses bulacak
HABERLER>SPOR
6 Haziran 2014 Cuma - 11:30

Leopardan örnek model

ANKARA GAZETESİ / Ankaraspor’un, üniversite eğitimi alan spor yöneticisi Ahmet Gökçek, antrenörü Nuri Yakupoğlu ve alt yapı ekibi ile birlikte yürüttüğü sistem, bir çok kulüp ve antrenör tarafından yakından takip ediliyor.

Leopardan örnek model

ANKARA / Ankaraspor A.Ş’nin futboldaki 99 grubu, 6 yıldır hep beraber oynayan oyunculardan kurulu. Takımın başında, çocukları küçük yaşta keşfedip onların gelişimine büyük katkı sağlayan antrenör Nuri Yakupoğlu bulunuyor. Çalışmaları yakından takip eden ve her zaman destekleyen, spor yöneticiliğinde yüksek lisans sahibi Ahmet Gökçek var. 
6 yıl önce Ankaraspor alt yapı sorumlusu olarak görev yapan antrenör Sedat Karübük, özel seçilmiş bir grupta, teknik-taktik ve çocuk psikolojisini bilen yetenekli antrenör ile sonuna kadar gitmeyi planlayan bir model önerdi. Bunun için de yetiştirdiği antrenörlerden biri olan TMOK fair-play ödülüne layık görünen Nuri Yakupoğlu’nu, bu çocukların başına getirdi. Bu, daha önce Türkiye ve Avrupa’da büyük başarılara imza atan Efes Pilsen Basketbol Takımı’nda, Aydın Örs ile birlikte başarıdan başarıya koşan modelin futbola uygulanmasıydı.

TEMEL İLKE İŞ ÜZERİNDE EĞİTİM

Oyuncu yetiştirirken önceliklerinin OJT (On the job traning) iş üzerinde eğitim olduğunu ve alt yapıda, KUVVETTEN OYUNA DEĞİL, OYUNDAN KUVVETE GİTMENİZ GEREKTİĞİNİN altını çizen Yakupoğlu, şunları söyledi:
“Bu çocuklarla 6 yıldır beraberiz. Alt yapıda futbolun felsefesini ve futbolu bilen öğreticiler olursa gelişim olur. Çünkü futbol bir oyundur. Biz, sürekli gelişim gösteriyor ve Türkiye’de alt yapı ekiplerindeki bakış açısını değiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sahaya hiç bir zaman sonuç hedefli çıkmıyoruz. Ülkemizde alt yapıdaki en büyük sorun, sürekliliğin olmaması. KÖTÜ ANTRENÖR YOKTUR, YETERSİZ ANTRENÖR VARDIR. Diğer kulüplerdeki antrenör arkadaşlarımız, 31 Mayıs geldiğinde, kulüpte kalıp kalamayacağı düşüncesi ve baskısı ile skora oynuyor. Bu da alt yapının felsefesine ters gelip, oyuncu gelişimini engelliyor. Ankaraspor olarak biz, sayın Ahmet Gökçek ve idarecilerimizin bilinçli olması ile 31 Mayıs baskısı olmadan, önümüzü görüp, mikro-makro ve olimpik planlar yapabiliyoruz. BENLER İLE BİZ OLMAYI BAŞARAN BİR ALTYAPIYIZ. Futbolda, kulüpler alt yapıdan oyuncu çıkarırsa para kazanır. Profesyonel ligde ise maç kazandığında federasyondan para alır. Şimdi kulüplerin birçoğu bunun tersini yapıyor. Futbolu iyi yorumlayan, bilen, Ahmet Gökçek’in, farkındalık yaratmak isteyen herkesin önünü açması ve destek olması bizim en büyük avantajımız. İlk bayan antrenörün Ankaraspor’da çalışması, 8 yıl önce Almanya’da bir pilot takımın alınması ve şimdiki çalışmaların hepsinin altında Ahmet Gökçek’in düşünceleri var. Alt yapıda, deneyimsiz insanları, deneyimsiz insanların başına getirmeyen kulüpler, başarılı oluyor.”

AKADEMİSYENLERLE İŞBİRLİĞİ YÜRÜTÜLÜYOR

Futbol Federasyonu eski Tudor eğitimcisi Taner Öcal, Ankara Üniversitesi’nden Sürhat Müniroğlu ve Hacettepe Üniversitesi’nden Çınar Yazıcı, hazırlanan 6 yıllık eğitim belgelesini izleyen, 99 grubunun maç ve idmanlarını takip eden, bu ekibin yaptıklarının derslerde örnek olarak gösterilmesi gerektiğini düşünen akademisyenler, Nuri Yakupoğlu’nun, teknik-taktik, felsefe ve antrenman biliminde çok donanımlı olduğunu belirtirken, Yakupoğlu’nun kendileri ile de çok iyi bir işbirliği yürüttüğünü dile getirdiler.
Birçok kulübün alt yapı sorumlusu ve antrenörünün kendisi ile temasa geçerek, bu modelin işleyişi hakkında görüş alış verişinde bulunduğunu vurgulayan Yakupoğlu, başarının sırrını, Michael Kalaşnikof’un, “Karmaşık yapılan her şey kaybettirir, basit yapılan her şey kazandırır’ sözleri ile özetledi. ‘Futbol bir bilim değildir. Dün doğru olan bugün yanlış, bugün yanlış olan yarın doğru olarak karşımıza çıkabilir. Kant felsefesini herkes incelemeli. Çünkü, mutlak bir doğru yoktur”  diyen Yakupoğlu, “EĞER, EGONUZ YÜKSEK, KOMPLEKSLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYORSANIZ, ALT YAPILARDA ÇALIŞMAYIN” diyerek mesaj verdi.ANKARA /

 
Romantik gece
 
Dostluk köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mamak’ta yıldızlar geçidi
ANKARA GAZETESİ / İlçede yapılan spor ve müzik şenliklerinde dereceye girenler ödüllerine kavuştu.
Halkbank çıtayı yükseltti
ANKARA GAZETESİ / Halkbank Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, voleybolda ...
İpler Mart’ta koptu
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği ile Mehmet Özdilek ayrılığının perde ...
 
Kardeş dayanışması
ANKARA GAZETESİ / Emre ve Kadir Çapraz, önce Ankara Adliyespor, sonra ...
Beştepe’nin gündemi yoğun
ANKARA GAZETESİ / Teknik Direktör konusunu çözen Gençlerbirliği, ağırlığı ...
“Seneye bedava mı gitsin”
ANKARA GAZETESİ / Emre Taşdemir’in Bursaspor ile anlaşması taraftarın ...
 
Beştepe’de işlem tamam
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği, daha önce anlaşma sağladığı Teknik Direktör ...
Yenimahalle zirvede
ANKARA GAZETESİ / Başkent’te son dönemde hentbola yaptığı yatırım ile ...
‘Örnek mücadele verdik’
ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, yılların tahribatı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri