Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>SPOR
22 Şubat 2018 Perşembe - 11:39

Krediler tükeniyor

Ankaragücü ve Osmanlıspor, yarıştıkları kulvarda, ikinci yarıya bir türlü giriş yapamadı. Yaşanan puan kayıpları, hesapların yeniden gözden geçirilmesini kaçınılmaz hale getirdi.

Krediler tükeniyor

Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 34 puanla lider bitirirken, aranın ardından çıktığı 6 maçta, 6 puan toplayabildi. Şampiyonluk adayı bir ekip için bu süreçte uçup giden 12 puan çok fazla.
Mor-sarıların durumu daha da endişe verici. Takım, 5 maçta 2 puan aldı ve yeniden ateş hattında. Bu dönemin en rahat takımı Gençlerbirliği, korku tünelinin 3 aşamasını, 5 puanla geçmeyi bildi.

FUTBOL MASASI SORULAR

1- Gençlerbirliği zor görünen maçı kolay kazanıp, yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Sessegnon- Jailton-Manu üçlüsünün uyumu, kırmızı-siyahlıların hedef çıtasını daha yükseğe taşıyabilir mi ?
2- Osmanlıspor’un yıldızları parlamazken, gönderilenler gittikleri yerde daha başarılı görünüyor. İçerde bir huzursuzluk olduğu söylenebilir mi ? Bu haftaki Antalya maçının sonucu ne olur ? 
3- İsmail Kartal, 4-2 kaybedilen Rize maçında, oyuna müdahale konusunda çok eleştirildi. 4 gün sonra yeni bir kayıp var. Sezonun 2. yarısında A.Gücü’nün havasını kaybetmesini neye bağlarsınız ?

Özgür ŞAHİNER

ÖN PLANA ÇIKARLAR

1- Ümit Özat’ın oyun felsefesi öncelikle gol yememe üzerine kurulu. “Kalemizde gol görmeden bitirdiğimiz maç bizim için galibiyet değerinde” diyerek, bunu açıkça ortaya koyuyor. Göztepe karşısında, erken gelen gol, ardından çıkan kırmızı kart, Özat’ın maç öncesi düşündüklerinin, sahada daha kolay uygulanmasının yolunu açtı. Bu oyun tarzı, hızlı hücumları seven Jailton- Manu ikilisini ve onları paslarıyla besleyecek Sessegnon’u daha da ön plana çıkaracaktır. Alınan 3 puan, kritik eşiğin aşılması açısından da çok önemli.

KAZANACAK GÜCÜ VAR

2- Sivasspor maçında Osmanlıspor adına en büyük şanssızlık, Robinho gibi bir yıldızın, sahne almasıydı. Başkent ekibi adına, kötü başlayan müsabakada işler tam yolunda giderken, usta ayak tüm hesapları alt üst etti. Sezon başından bu yana savunmada bir zafiyet söz konusu. Bazı isimlerin kapris yapmaya başladığı bilgisi ortalarda dolaşıyor ki bu durum çok tehlikeli. Antalyaspor maçı, yeni bir başlangıç için bana göre çok iyi bir fırsat gibi duruyor. Takımın kazanacak gücü var ancak morali var mı orası tartışılır.

SAKİN KALMAK GEREKİYOR

3- Çaykur Rize maçında, Sedat-Arif-Kibong üçlüsü sahada iken, çıkacak oyuncu, gol atıp moral bulmuş Enes yerine, Kibong olmalıydı. Tisdell, Enes’in yerine girince, takım tek kanata mahkum kaldı. Bazen, kazanmak için bilinçsizce saldırmak yerine, puan stratejisini iyi yapıp; sahada daha sakin, daha soğukkanlı ve daha şuurlu kalmak gerekiyor. Liglerin 2. yarıları her zaman daha zor olur. Rakipler, transferlerle güçlenirken, Ankaragücü rotasyonu dar kadro ile mücadele etmenin ve kenardan gelenlerin randımansız olmasının 
sıkıntısını yaşıyor.

Deniz GÜREL

BAŞAKŞEHİR DÜŞÜNSÜN

1 - Gençlerbirliği’nin 4 maçlık zor süreçte, henüz üçüncü maçı oynanmışken 5 puana ulaşması çok önemli. F.Bahçe, Trabzon ve ligin flaş takımı Göztepe’den puan alabilmek büyük başarı. Şimdi sırada Başakşehir var ve eminim 4 hafta önce çantada keklik görünen bu maç, artık onlar için de çok zor. Gençlerbirliği, büyük hatalar yapmazsa, düşme korkusu yaşamayacağı haftalar yakındır. En büyük artıları, gol yememeyi öğrenmeleri. Sessegnon-Jailton-Manu üçlüsü her takıma lazım, muhakkak önümüzdeki sezon da takımda tutulmalılar.

İYİMSER OLMAK İSTİYORUM AMA

2- Osmanlıspor iyi oynasa da kötü oynasa da kazanamıyor. Altın değerinde 3 puanı elinin tersiyle itti ve 80. dakikadan sonra Sivas’tan 2 yol yeyip yenildi. 2 maçta 5 gol atıp 1 puan almaları defanstaki sorunun kanıtı. Bu kadar kolay gol yeyip puan almak zaten mümkün değil. Bu hafta final gibi. Düşme hattındaki rakibi Antalyaspor ile 6 puanlık bir maça çıkacaklar. İyimser olmak istiyorum ama Osmanlı’nın işi zor. Yenemiyorsa, yenilmemeli. Beraberlik olur diye düşünüyorum.

GAZİANTEP MAÇI ÇIKIŞ OLMALI

3- İsmail Kartal’ı sadece bu maçla ilgili eleştirmek doğru olmaz. Şampiyonluğa oynayacaksınız, en iyi taraftar sizde olacak, kamuoyu bu kadar Süper Lig’e hazır olacak, son 6 maçta 1 galibiyet alacaksınız. Bunun mazereti olamaz. Son maçta en büyük rakibinizden kendi evinizde 4 yiyeceksiniz. Üzerine Samsun deplasmanında telafisi mümkünken berabere kalıp zirveden uzaklaşacaksınız. A.Gücü maçların sonunu getiremiyor, İsmail Hoca buna çözüm bulmalı. Bu hafta havlu atmış Gaziantepspor önünde moral bulup, hava yakalamalılar.

Ceyhun ERİS

SANIRIM DİZİLİŞİ BOZMAZ

1- Maçın başındaki gol ve 30. dakikada 10 kişi kalan Göztepe’nin sonrasında reaksiyon gösterememesi, G.Birliği’nin ilk yarıyı sorunsuz geçirmesini sağladı. Ümit hoca, 2. yarı değişiklikleri il etkisiz olan rakibin üstüne daha fazla gideceği sinyalini verdi. Bu bölüm tamamen ev sahibi takımın kontrolünde geçti ve rahat bir galibiyet aldı. Ümit hocanın, artık bu diziliş ve kadro üzerinde fazla değişiklik yapacağını sanmıyorum. Taktik anlamında bu oyunun üzerine biraz daha koyduğu taktirde Gençlerbirliği rahat bir konumda ligi tamamlar. Manu-Sessegnon-Jailton üçlüsü daha uzun süre birlikte oynama şansı yakalarsa etkileri de o kadar artar.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

2- Osmanlıspor bakıldığında, hem Göztepe, hem de Sivas deplasmanında kötü bir performans sergilemedi. Ancak, mevcut kadronun yapabilecekleri maalesef sınırlı. 2-3 oyuncunun, o günkü durumu, iyi veya kötü takıma olumlu ya da olumsuz etki ediyor. İçeride bir huzursuzluk olduğu aşikar. Çünkü maç kazanamaz, puan alamazsanız, huzursuz olursunuz. Doğal olarak bu huzursuzluğu gidermek takım halinde kenetlenme ile olur. Herkesin, (Yönetim, teknik heyet, futbolcular) üstüne düşen görevin bir fazlasını yapması gerekiyor. Aksi takdirde takımı daha zor günler bekliyor. Antalyaspor maçı içinde bir şey söylemek çok zor.

BASKIYI KALDIRACAK YAPIDA

3- Ankaragücü hangi ligde olursa olsun, beklenti hep üst seviyedir. Hem teknik heyetin hem de futbolcuların bu beklenti ve baskıyı doğru yönetemediğini gözlemliyorum. Oyunun belli dakikalarından sonra İsmail hoca da futbolcular da gereksiz bir telaşa kapılıyor. İsmail hoca, özellikle 2. yarılarda oyuna müdahalelerde geç kalıyor ya da yanlış tercihler yapıyor. Bu da bahsettiğim telaş ve negatif heyecandan kaynaklı. Oysa ki oyuncu gurubu, bu baskıyı kaldırabilecek yapıda. Sezon sonu ne olacağını düşünmekten ziyade güne konsantre olunursa, taraftarın desteği ile bu takım ipi göğüsler. 2 haftada 5 puan kayıp var ancak hala kazanılacak puanlar da var.

Fatih TEKECİ

‘ERİK DALI’ HAVASI

1- Gençlerbirliği, futbol anlamında resmen evrim geçirdi. Şu anda ligde en çok korkulan takımlardan biri haline geldi. ‘9 maçtır yenilmiyor’ apoletiyle Başakşehir deplasmanına çıkacak olmalarının avantajı kadar dezavantajı da var. Takımın, ‘düşme hattından kurtulduk’ düşüncesine kapılmaması lazım. Yoksa kayıplar peş peşe gelir. Sessegnon-Jailton-Manu üçlüsü içinse söyleyebileceğim tek şey var: Erik dalı gevrektir. Bu üçlü çalar, Ankaralılar statta daha çok oynar.

YANLIŞ POLİTİKA KURBANI

2- Osmanlıspor’u bu hafta tek başına deviren isim, 34 yaşındaki dünya yıldızı Robinho’dur. Bu maç bir kez daha gösterdi ki, böylesine tecrübeli isim ve usta ayaklara lige tutunmak isteyen her takımın ihtiyacı var. Osmanlıspor ise bu sezon, yanlış transfer politikasının kurbanı. Takımın hücum hattı, 36 yaşındaki Webo’yu bile arar halde. Devre arası gönderilen Doukara, bu hafta Antalyaspor’a 3 puanı getiren golü attı. Aminu ve Serdar gününde olursa, Osmanlıspor, kendi evinde Antalyaspor’u mağlup edebilir.

TİSDELL VE KEHİNDE OYNAMALI

3- Ankaragücü, ligin ikinci yarısında 6 maçta, yalnızca 6 puan çıkarabildi. Maç başına 1 puan ortalaması, hedefi şampiyonluk olan takım için yetersiz. Bu ortalama 2 puanın üzerine çıkmalı. İsmail Kartal, uzun lig maratonunda kulübede tuttuğu oyunculardan doğru yararlanma başarısını gösteremiyor. Tisdell ve Kehinde, daha fazla şansı hak eden oyuncular. A.Gücü bir-iki hafta daha puan kaybı yaşarsa, taraftarın tepkisi büyüyecek, bu sıkıntılı süreç İsmail Kartal’ın gönderilmesini dahi gündeme getirecektir.

Gelecek hafta maçları:

24 Şubat Cumartesi: Ankaragücü-Gaziantepspor
25 Şubat Pazar: Osmanlıspor-Antalyaspor 
26 Şubat Pazartesi: M. Başakşehir-Gençlerbirliği

 
Başkentliler yazarlarla buluşuyor
 
Volkan Konak'ın sahne aldığı mekanda silahlı kavga! İşte o anlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaragücü seri hedefinde
Sarı-lacivertliler, ligin 23. haftasında, bugün Samsunspor ile deplasmanda ...
Ankaragücü’nde hesap şaştı
Spor Toto Birinci Ligde şampiyonluk hedefleyen Ankaragücü, kritik mücadelede, ...
Aykut Kocaman: 'Bugün ilk yarıda 3 gol yiyebilirdik'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Aytemiz Alanyaspor karşılaşması ...
 
Zirvede güç gösterisi
Birinci Ligin ikincisi ile üçüncüsünü karşı karşıya getirecek zorlu mücadele, ...
Mehmet Özdilek: 'Sonuç iki tarafı da mutlu etmedi'
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş ile berabere ...
Federasyondan onay çıkmadı
Ankaragücü’nün maçın saatinin ileriye çekilmesi yönündeki başvurusu reddedildi. ...
 
Trabzonspor'dan Remy açıklaması
Trabzonspor Kulübü, devre arası transfer döneminde forvet oyuncusu Loic ...
Zirveye güçlü adım
Sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısında ilk galibiyetini alırken, ikinci ...
Lider şampiyonluğa koşuyor
Yeniden Basketbol Süper Ligine dönme hedefiyle yola çıkan mavi-beyazlılar, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri