Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>DÜNYA
3 Temmuz 2018 Salı - 13:54

Kod adı: İntikam! ABD, İsrail ve Yunanistan tatbikatında düşman Türkiye!

Türkiye’ye karşı yapılan tatbikat gün yüzüne çıktı. Doğu Akdeniz’de 2010 yılından itibaren yapılan tatbikatın ana fikri İsrail. Her şerrin başı olan İsrail ‘Nobel Dina’ adı verilen ve Tevrat’ta intikam manasında olan bu kodla tatbikatı Türkiye üzerinde uyguluyor.

Kod adı: İntikam! ABD, İsrail ve Yunanistan tatbikatında düşman Türkiye!

Tatbikatı İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ortak düzenliyor. Tatbikatın asıl amacı Türkiye’den gelecek herhangi bir tehlikenin yok edilmesi üzerine senaryolaştırılmış. 

Doğu Akdeniz’de tehlikeli tatbikat. ‘Nobel Dina’ adı verilen tatbikatın hedefi Türkiye olarak gösteriliyor. Tatbikatın başını ise İsrail çekiyor. Sözde Tevrat’ta geçtiği ve bu sebeple tatbikat yapıldığı belirtiliyor. Tatbikatı ilk olarak İsrail ve ABD, 2010 yılında ortak olarak düzenlerken, Yunanistan’ın da katılmasıyla üç ülke kendi aralarında tatbikat yaparak gemilerin namlularını Türkiye’ye çevirmişti. Aynı tatbikat geçtiğimiz günlerdeDoğu Akdeniz’de tekrar yapıldı. Bu tatbikatta ise 4. ülke olarak Güney Kıbrıs Rum Kesimi de yer aldı. Tatbikatın ilginç yanı ise yine hedef tahtasında Türkiye’nin olması ve tatbikata katılan askerleri papazların ziyaret edip dua etmesi. Ülkemizin üzerine, Girit ve Doğu Akdeniz’in tamamının da çember daraltma harekâtı olarak hedeflenmiş. Öte yandan Noble Dina Tevrat’ta intikam olarak belirtilirken hedef ülke olarak Türkiye belirlenmiş.

İSRAİL İÇİN, TÜRKİYE POTANSİYEL TEHLİKE

Gazetemize açıklamalarda bulunan Siyaset Bilimci Ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, “Bu tür yakınlaşmayı seçim sürecinde tahmin etmiştik. ABD, Türkiye’ye Münbiç’te bir takım tavizler verdi. Şahsen bunun arkasından bir şeylerin çıkacağını tahmin etmiştim. Amerika seçim sürecinde RezaZarrab’ı öne sürebilirdi bunu yapmadı. Ayrıca İsrail gazetesi olan Heartz’ın Erdoğan’ı desteklemeye yönelik yaptığı haberleri de ortaya koyarsak. Elbette bunların bir bedeli olur. Şimdi bu desteklerinden dolayı seçimi kazandın. Biz de senin ülkenin dibine kadar gelir ve orada seni hedef tahtasına koyar tatbikat yaparız diyorlar. İşte sizden aldıkları taviz de bu olur. Esasen bunu ben bir başlangıç olarak görüyorum. Devamı çok dikkatle izlenmesi gereken bir konu. Öte yandan İsrail’in bu tatbikata öncülük etmesi, NATO’ya girmek isteyen İsrail’i engelleyen kim? Türkiye. Peki, NATO’nun içerisinde bulunan tek Müslüman ülke kim? Türkiye. Bu nedenle İsrail’in Türkiye’ye karşı plan yapması kaçınılmazdı. İlerleyen günlerde her şey daha net anlaşılacaktır” dedi.

AMAÇLARI TÜRKİYE’Yİ ÇEMBERE ALARAK 3 BÖLGEDEN KUŞATMAK

Emekli Tuğgeneral, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Erenel, “Doğu Akdeniz bölgesi stratejik olarak çok önemli bir nokta halindedir. İsrail ve ABD’nin bu bölgeyi kontrolünde tutma çabası Rusya ve Türkiye’nin hareket alanını kısıtlamak içindir. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile bir anlaşmaya oturdu. Bu anlaşma İsrail’in güney kesimine üs kurma girişimiydi. Ve bu konuda Amerika sonuna kadar destek verdi. Nedeni ise 6. Flo’nun Akdeniz’de sürekli dolaşmasını önlemek ve Türkiye’nin doğusunda bir destek olarak planlıyor. Bu sırada İsrail ile Yunanistan arasında son dönemde müthiş yükselen bir dostluk var. Bunun amacı Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı yanlarına alarak Türkiye’yi Ege’den de kuşatmak demektir. Şuan İsrail, Yunanistan’dan bazı kilit adalarda üs kurma girişimi sağladığını biliyorum. İşte bu sebeple amaçları güneyden Rum kesimi ile Doğu kısımda Amerika ve Ege’de kendi üsleriyle adeta Türkiye’yi çembere alma girişimidir. Asıl amaçları Rusya ve Türkiye güçlerini birleştirmesin diye birçok adımlar atılıyor. Bu nedenle yapılan bu tatbikatın hedefi elbette Türkiye olmuştur” şeklinde konuştu.

TATBİKATTA TÜRK HAVA KUVVETLERİ VURULUYOR! KÜRECİK FÜZE KALKANI TÜRKİYE'YE KARŞI DEVREYE GİRİYOR

İsrail’in inancı üzerine ilk olarak Amerika ile başlatılan tatbikat 2018’de iki ülkenin de dahil olmasıyla gerçekleşti. 19–29 Mart tarihleri arasında, Girit Denizi ile Doğu Akdeniz’in geniş deniz bölgesinde gerçekleştirilen “Noble Dina 2018” isimli tatbikata Yunanistan ve Güney Kıbrıs da katıldığını duyurdu. Haravgi Gazetesi’nin haberine göre tatbikatta Girit’teki NATO merkezi ile İsrail’deki limanın kullanıldığı bildiriliyor. Öte yandan bu tatbikatın NATO bilgisi dâhilinde olduğu da gözlerden kaçmıyor. “Noble Dina” Tevrat’ta intikam olarak geçiyor. Yunanistan askeri kaynaklarına göre, tatbikat senaryosu şu şekilde: Kıbrıs Rum Kesimi-İsrail ortak doğalgaz arama platformu, “düşman kuvvet” diye nitelenen Türk Hava Kuvvetleriuçaklarının saldırısına uğruyor. Bu saldırıyı def etmek için, Kürecik’teki füze kalkanı devreye sokuluyor. Radar, Türk jetlerini izliyor ve ABD gemisindeki füzeler, Türk uçaklarını vuruyor.

(Haber 7)

Etiketler:
 
Drone tehdidini 'Kapan' durduracak
 
Osmaniye Ticaret Odası'na silahlı saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump: AB ile bir araya geleceğiz
ABD Başkanı Donald Trump, "Avrupa Birliği ile oldukça yakın zamanda bir ...
Avusturya'dan göç politikası açıklaması: Güney sınırlarımızın korunması için önlemler almaya hazırız
Avusturya, "Alman koalisyonunun göç politikasında anlaşması halinde, güney ...
Rus ordusu duyurdu: Suriye ordusuna yönelik saldırı başladı
Rus ordusu, Suriye'nin güneyindeki çatışmasızlık bölgesindeki muhalif ...
 
İtalyan askerlerin PKK/YPG bölgesindeki hareketliliği sürüyor
Suriye'nin Deyrizor ilinde DEAŞ'a karşı YPG/PKK'yı destekleme gerekçesiyle ...
İlk sonuçlar dünya basınında
Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Milletvekili seçimlerinin oylamasının ...
Çipras açıkladı: Makedonya’nın adı değişti
Yunanistan ve Makedonya arasındaki isim krizi çözüldü. Makedonya’nın yeni ...
 
Mercedes 774 bin aracı geri çağıracak
Emisyon skandalının sıçradığı Mercedes, Avrupa genelinde 774 bin aracı geri çağırıyor.
NATO en büyük askeri tatbikatına hazırlanıyor
NATO, 29 müttefiki ve ortaklarıyla, ekim-kasım aylarında Norveç'te düzenleyeceği ...
2. Dünya Savaşı sonrası başlayan ABD ve Avrupa arasındaki ekonomik ortaklık bitti
Avrupa, G7 Zirvesi’nde yaşanan skandalla sarsıldı. ABD Başkanı Trump’ın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri