Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>GÜNDEM
26 Ekim 2010 Salı - 09:34

Keçiören'de 3 açılış

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük ikinci akvaryumu ile Emir Timur Parkı ve Belören Sokağı’nın açılışı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenle açıldı.

Keçiören de 3 açılış

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük ikinci akvaryumu ile Emir Timur Parkı ve Belören Sokağı’nın açılışı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. Sanatçılar Tual Sezi ve Mustafa Ceceli de verdikleri konserlerle açılışları şölene dönüştürdü.

Çevre sorunlarının hat safhaya ulaştığı günümüzde Keçiören Belediyesi çevreye duyarlılığının güzel bir örneğini sergileyerek, ilçenin çehresini değiştirecek üç projeyi hizmete sundu. Kamil Ocak Mahallesi’nde Çevre Çiçekleri Hareketi gönüllüsü çocukların istekleri doğrultusunda yeniden inşa edilen Emir Timur Parkı’nın yanı sıra Türkiye’nin en büyük ikinci akvaryumu olma özelliğini taşıyan akvaryum ve Keçiören’de bir ilk olarak trafikten arındırılan Belören Sokak, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenlerle hizmete açıldı. Açılışlara Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar’ın yanı sıra Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı da katıldı.

Bir şölen havasında geçen açılışların ilk durağı Emir Timur Parkı’ydı. Parka gelişinde Keçiörenlilerin ve çevre gönüllüsü çocukların alkış ve tezahüratlarıyla karşılanan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak burada çevre çiçekleri üyesi çocukların konuşmalarını dinleyip, Seğmen gösterisini izledi. Özbekistan Büyükelçisi Ülfat Kadirov’un da katıldığı parkın açılışında kısa bir konuşma yapan Bakan Veysel Eroğlu, parkın yapılışında çocukların görüşlerinin de alınmasının güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza değer verdiği için, onların görüşleri istikametinde park yaptığı için Sayın Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

Parkın açılışının ardından Bakan Eroğlu ve Başkan Ak Türkiye’nin ikinci büyük akvaryumu olan “Deniz Dünyası”na geldi. Burada da Çevre Çiçekleri Hareketi gönüllüsü çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Eroğlu ve Başkan Ak açılış öncesinde, Keçiören Belediyesi’nin bir yıldır yürüttüğü Çevre Çiçekleri Hareketi’nde yer alan Çevre Müfettişi çocuklarla birlikte çöp topladı. Deniz Dünyası adıyla hizmete açılan akvaryumun dünyadaki sayılı örneklerden biri olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Bu akvaryumu herkesin, bilhassa yavrularımızın görmesini istiyorum. Eğitici öğretici bu akvaryumda, ta Hint Okyanusu’ndan Kızıldeniz’e, Amazon nehrindeki balıklardan Türkiye’deki bütün balıklara, timsaha kadar deniz hayvanlarını görmek mümkün” şeklinde konuştu. Çalışmalarında dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı kutlayan Bakan Eroğlu, Keçiören’in gerek altyapısı, gerek üst yapısıyla sürekli gelişen örnek bir ilçe olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından Deniz Dünyası’nın açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu ve beraberindekiler akvaryumu gezdi. Akvaryumdaki dalgıçlarla işaretleşen Bakan Eroğlu ve Başkan Ak balıklara yem vererek beslediler ve akvaryumda bulunan tüpün içine girerek basın mensuplarına poz verdiler. Bakan Eroğlu ayrıca eğitim çalışmaları için ayrılan salonda çocuklara “Çevre” konulu ders verdi.

Kent Ormanı Müjdesi

Akvaryumun ardından Belören Sokağın açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu ve beraberindekiler vatandaşlarla birlikte yürüyerek konserin yapılacağı alana geçtiler. Konser alanında toplananlara hitap eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığına bağlı en eski genel müdürlüklerinden biri olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nü de bünyesinde barındırması dolayısıyla Keçiören’le ayrı bir gönül bağları olduğunu belirterek, Keçiörenlilere Kent Ormanı oluşturulacağı müjdesini verdi. Keçiören Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Gümüşdere’nin yeniden kente kazındırılması projesine de destek verdiklerini sözlerine ekleyen Bakan Eroğlu, vatandaşlardan çevreyi kirleten sıvı atık yağların ve pillerin toplanması konusunda vatandaşlardan destek istedi.

Başkan Ak: “Keçiörenlilerden Çevreye Duyarlılık Bekliyoruz

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada, çevrenin korunmasının önemine vurgu yaparak, Keçiören Belediyesi olarak gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunu hissederek yaklaşık bir yıldır ilçenin küçük sakinleriyle bir çevre projesi yürüttüklerini söyledi. Çocukların kentle ilgili fikirlerini önemsediklerini ifade eden Başkan Ak, “Onların çocuk akılları ile büyük meselelerde nasıl da olgunlaştıklarını gördük. Çevre çiçekleri bizden daha güzel bir Keçiören istedi, bugün ilk adımı attık. Şimdi biz de onlardan kentlerine ve çevrelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Biz, bütün Keçiörenlilerden çevrelerine ve ilçelerine, dolayısıyla kentlerine ve ülkelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bugün açılışlarını gerçekleştirdiğimiz tesisleri, hayalini kurduğumuz Keçiören için model olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra da Belediye Başkanlığı’na geçerek başta Gümüşdere Projesi olmak üzere Keçiören Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeler hakkında Başkan Mustafa Ak’tan bilgi aldı.

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Tual Sezi ve Mustafa Ceceli seslendirdikleri şarkılarla, alanı dolduran binlerce kişiye coşkulu bir gün yaşattılar.

 
Emniyet müdürü rüşvetten gözaltına alındı
 
Ankara'da sürek avı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelevin yeri muamma
Ankara genelevinde 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi' kapsamında başlatılan ...
Suyumuz artık Kurtboğazından
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, 30 yılı aşkın süredir Başkent için su alınan ...
Online patente ilgi büyük
Türk Patent Enstitüsü’nün bürokrasiyi azaltmak adına 2008 yılından beri ...
 
MOBESE ceza kesecek
Başkentte MOBESE sistemi bugünden itibaren trafik cezası kesmmeye başlıyor. ...
TOKİ'den Romanlar’a müjde
Beypazarı İlçesi’nde Kaymakamlık, Belediye ve Toplu Konut İdaresi’nce ...
Vali'nin çocuk hedefi
Ankara’da yapılacak her işin, çocukların onayına sunulmasını isteyen Ankara ...
 
Bir başarı öyküsü
Butik sinemacılık fikriyle yola çıkan Büyülü Fener Sinemaları’nın sahibi ...
Sincan ve Keçiören'e müjde var!
ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım’ın, metroyla ilgili, “Metro inşaatlarına ...
Sakın bu yola girmeyin
Beypazarı-Kıbrısçık-Karaşar beldesi karayolu sağanak sonrası heyelan nedeniyle ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri