Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>YEREL HABERLER
14 Şubat 2021 Pazar - 16:01

Kayseri Büyükşehir’den “Akıllı Kavşak” uygulaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 2021 yılı projelerinden olan ve şehrin trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla projelendiren Akıllı Kavşaklar Projesi hayata geçmeye başladı.

Kayseri Büyükşehir’den “Akıllı Kavşak” uygulaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 2021 yılı projelerinden olan ve şehrin trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla projelendiren Akıllı Kavşaklar Projesi hayata geçmeye başladı. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve bilgi almak amacıyla Ulaşım A.Ş.’de toplantı düzenleyen Başkan Büyükkılıç, Akıllı Kavşaklar’ın geliştirme ve test çalışmalarının tamamlandığını, Kayseri genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş.'nin yaptığı hizmetleri ve bundan sonra yapılacak çalışmaları gözden geçirmek amacıyla toplantı düzenledi. Ulaşım yatırımlarının değerlendirmesini yaptıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, toplantıda “Akıllı Kavşaklar” ile ilgili çalışmaların uygulanmaya başladığına dikkat çekerek, Organize Sanayi güzergâhında önemli bir kavşak olan Altınoluk kavşağında akıllı kavşağın devreye alındığını ve buna bağlı olarak 3 kavşakta da çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Akıllı Kavşaklar ile birlikte kentin trafiğinin rahatlayacağını dile getiren Büyükkılıç, “Akıllı kavşaklarla ilgili çalışmalarda kendi imkânlarımız ve kaynaklarımızla hayata geçirme noktasında son noktaya geldik.  Şu anda yapılan çalışmalar ürününü verdi. Kavşaklarımızın bir kısmında uygulanıyor. Sonuç verimli olunca bunu inşallah Kayseri merkezinde genele yayılacak çalışmaları da hızlandırma yönünde talimatımızı verdik. O yönde sıkıntılarımızı da inşallah aşacağız. Amacımız vatandaşımızın konforunu sağlamaktır” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Pandemi süresi boyunca ulaşım hizmetlerine devam ettiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pandemi sıkıntılarının altına sığınarak, hizmetlerimizi durdurmadık. Daha çok çalıştık ve bu sıkıntılı süreci fırsata çevirdik. Şehrimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz. İnsanımıza hizmet etmeyi seviyoruz. Sürdürülebilirliği de çok çok önemsiyoruz. Bu konuda da gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Onu da buradan paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce gerek tramvay ulaşımı ile ilgili, gerekse özel halk otobüsü ve kendi otobüslerimizle ilgili çalışmalar ile aynı sefer sayılarını sürdüren ve hatta artıran yaklaşım içerisindeyiz. Fedakârlığın zirvesinde bulunduğumuzun da Kayseri kamuoyu farkında ve bizler de farkındayız. Sağ olsunlar, var olsunlar diyoruz. Şehrimizin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde ulaşımdaki konforu artırma yönündeki çalışmaları da fedakârca sürdürüyoruz. Pandemi mazeretine sığınmıyoruz. Hem bu süreci yönetiyoruz, hem de her türlü yatırımımızı devam ettiriyoruz.”

Kayseri’de ulaşım altyapısını daha güçlendirmek için yapılan çalışmalardan da söz eden Büyükkılıç, konuşmasında, “Talas’ımızdaki tramvay hattıyla ilgili ihalemizi yapmış ve protokolü imzalamış durumdayız. Yer teslimi de yapıldı. İnşallah orada çalışmalarımız sürüyor. Yine hatırlanacağı üzere Ulaştırma Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmayla Belsin’imizden, KUMSMALL’a kadar olan Nuh Naci Üniversitemiz ve Şehir Hastanemizin önünden geçen hattın çalışmaları da sürüyor. Katlı kavşak çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

AKILLI KAVŞAK PROJESİ HAKKINDA

Ülkemizin öncü ulaşım şirketlerinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sinyalizasyon Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü Akıllı Kavşak Projesi’nin ilk etabı hayata geçirildi.

Araç trafiği gün geçtikçe artan Kayseri’de, yenilikçi ve sürdürülebilir bir çözüm yaklaşımı geliştiren Kayseri Ulaşım A.Ş., bu sistem ile kavşaklardaki araç bekleme sürelerinin azaltarak trafik akışını hızlandırmış ve karbon salınımının azaltılmasını sağlandı.

Kayseri Büyükşehir belediyesi Ulaşım A.Ş bünyesinde geliştirdiği TSE belgeli Kaniş Kavşak Kontrol Cihazını da kullanılarak sistem maliyetlerinin düşürülmesi sağladı.

Trafik sıkışıklığına çözüm olacak Akıllı Kavşak Projesinin ilk etabı için Organize bölgesine ulaşımda önemli bir nokta olan Altınoluk Kavşağı ve bağlı kavşaklar pilot bölge olarak seçildi. 2020 Eylül ayında Ar-Ge çalışmaları başlamış olup, Ocak 2021’de pilot kavşakta akıllı sistem devreye alınmıştır. Projenin gerçekleştirilmesi için pilot kavşak üzerindeki her bir yola sensörler yerleştirilmiştir. Geliştirilen Akıllı Sistem, sensörlerden gelen araç sayım verileri işleyerek, kavşağın yeşil sürelerini optimize etmektedir. Bu kapsamda, sürücülerin gündüz vaktinde kavşaktaki bekleme süreleri %21, akşam vaktinde ise %18 oranında iyileştirme sağlanmış olup bu iyileştirme sonucunda trafiğin yoğun olduğu zamanlarda kavşakta oluşan kuyruk uzunluğu gözle görülebilir bir şekilde azaltılmıştır.

Ayrıca, geliştirilen Trafik Kontrol Merkezi yazılımı ile kavşaklar uzaktan yönetilebilir ve izlenebilir hale getirilmiştir.

İlk etabı tamamlanan projenin devamı olarak koordineli kavşaklar için de çözüm geliştirilme süreci devam etmektedir.

Akıllı kavşak uygulaması hızlı bir şekilde kent genelindeki kavşaklarda  yaygınlaştırılacaktır.


Hibya Haber Ajansı

 
Altun: Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır
 
Paramotorla kaçmaya çalışan 3 teröristi SİHA'lar etkisiz hale getirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kastamonu’da deprem
Kastamonu’da 4.5 büyüklüğünde deprem.
Çandarlı körfezinde deprem
Çandarlı körfezinde 4.0 deprem.
Konya sallanmaya devam ediyor
Konya'da 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından şiddetli artçılar sürüyor.
 
Konya'da deprem
Konya'da 4.5 şiddetinde deprem oldu.
Ege Denizi'nde 4.4 şiddetinde deprem
Ege Denizi'nde 4.4 şiddetinde deprem oldu.
Şile'de evde bırakılan kediye kurtarma operasyonu
Şile'de 4 gün aç susuz kalan kediye itfaiye ekipleri tarafından kurtarma operasyonu düzenlendi.
 
Yeni Kongre ve Fuar Merkezi’nde sona gelindi
Yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla Malatya’ya birçok proje kazandıran ...
Ege Denizi'nde 4.0 şiddetinde deprem
Ege Denizi'nde 4.0 şiddetinde deprem oldu.
Ege Denizi'nde 4.1 şiddetinde deprem
Ege Denizi'nde 4.1 şiddetinde deprem oldu.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri