Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
11 ilde “Bozdoğan-37' operasyonu
11 ilde “Bozdoğan-37" operasyonu
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
HABERLER>GÜNDEM
14 Aralık 2021 Salı - 17:20

Karaismailoğlu: Mogan Gölünde 6 milyon metreküp çamur taranacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi kapsamında toplam 6 milyon metreküplük çamurun taranacağını belirterek, “Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022’de tamamlayarak başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü bırakacağız” dedi.

Karaismailoğlu: Mogan Gölünde 6 milyon metreküp çamur taranacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi kapsamında toplam 6 milyon metreküplük çamurun taranacağını belirterek, “Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022’de tamamlayarak başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü bırakacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mogan Gölü’nde incelemelerde bulundu, Dip Çamuru Temizleme Projesi II. Etap ile ilgili açıklaması yaptı. Bakanlık olarak, çevre ve sürdürülebilirlik konularına büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Karaismailoğlu, “Gelişim için çevre hassasiyeti, gelecek için sürdürülebilir altyapılar bizim için çok değerli. Her iki konuyu da ekonomiye kazandırarak, geleceği de garanti altına alacağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile imzalanan protokolle, Mogan Gölü’nde kirliliğe neden olan çamur, bitki kökü ve yosunların temizleme çalışmalarına yoğun şekilde devam edildiğini aktaran Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu güzel çevre projesi ile, Mogan Gölü’nün tabanında 3,3 milyon metreküplük sulu çamur taraması yapıyoruz. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan, Mogan Gölü’nün Dip Çamuru Temizleme Projesi 2. Etap çalışmalarının önemli bir bölümünü geride bıraktık. Çabalarımız sayesinde çamur taramasında yüzde 91’lik bir ilerleme kaydettik. Aynı şekilde toplanan çamurların sudan arındırılması da yüzde 88 oranında gerçekleşti. 9 Ekim 2020’de başladığımız çalışmalarda bugüne kadar 3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur taradık. Gölden alınan sulu çamuru filtrelerle süzerek temiz suyu tekrar göle bırakıyoruz. Böylece, 580 bin metreküplük sudan arındırılmış atığı da dönüşüm sahasına seriyoruz. Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022’de tamamlayarak başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü bırakacağız.”

 

TOPLAMDA 6 MİLYON METREKÜPLÜK ÇAMURU TARAYACAĞIZ

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, göl üzerindeki ekosistemin tekrar canlanmasını sağlayacaklarını kaydeden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu şekilde göldeki metan gazı patlamaları ile birlikte koku ve balık ölümlerinin önüne geçileceğini söyledi. “Çalışmalarımız sonrasında canlanacak göl su canlıları ve kuşların da yaşam alanı olmaya devam edecek” diyen Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu, Mogan Gölü üzerinde yaptığımız 2. projemiz. İlk projemizi, 2017-2019 yılları arasında gerçekleştirdik. İlk etap temizleme projemizde de 3 milyon metreküplük sulu çamuru tarayıp süzmüştük. Bu şekilde oluşan 125 bin metreküplük bitki kökü ve yosunu da yine aynı şekilde değerlendirmiştik. İkinci projemiz de tamamlandığında, Mogan Gölü’nde toplamda 6 milyon metreküplük çamuru taramış olacağız.”

 

BİRİLERİ GİBİ LAFTA DEĞİL GERÇEKTEN ÇEVRECİYİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, deniz ve kapalı su havzalarının dip taramalarında çok büyük başarılara imza attıklarını anlatan Karaismailoğlu, “Gördüğünüz gibi birileri gibi lafta değil gerçekten de çevreciyiz. Ülkemizin geleceği için çevre odaklı çalışmaları sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi dünyanın küresel ısınma ve ilkim değişikliğinin neden olduğu felaketlerle başa çıkmaya çalıştığı bu dönemde; doğaya, çevreye, insana ve sürdürülebilir bir yaşama hizmet edecek adımları atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.  

 

2053 HEDEFİMİZ; EMİSYON ORANINI SIFIRA İNDİRMEK.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra, 7 Ekim 2021’de Cumhurbaşkanlığı kararı ile Paris İklim Anlaşması’nın Resmi Gazete’de yayımlandığını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli en önemli projeksiyonunun, “Yeşil Kalkınma Devrimi” olduğunu vurguladı. 2053 hedefinin emisyon oranını sıfıra indirmek olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeşil Kalkınma Devrimi 2053 vizyonumuzun ilk ve en iddialı hedefidir. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, tüm Bakanlıklarımızla beraber ‘Yeşil kalkınma Modeli’ni hayata geçirmek için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Çevresel fayda oluşturmak hem Bakanlığımızın hem de hükümetlerimizin her zaman öncelikli hedeflerinden olmuştur. Bu amaçla yaptığımız yatırımlarla yıllık toplam; 975 milyon ton değerinde karbon emisyon tasarrufu, 20 milyon dolar değerinde kağıt tasarrufu, toplam 780 bin ağaca eşdeğer karbon emisyon tasarrufu sağladık. Projelerimizle, yıllık bazda, zamandan,?yakıttan,?emisyon?salımından?edilen ve edilecek tasarruf Kuzey Marmara Otoyolu 3,2 milyar lira, Avrasya Tüneli 2 milyar lira, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu 2,9 milyar lira, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu 2,3 milyar lira, Aydın-Denizli Otoyolu 733 milyon lira. Bu tasarruflar, Türkiye’mizin bugününe olduğu kadar geleceğine ve gençlerine hizmet olarak dönecek. Dünyaya bu konuda da örnek olacak ve gençlerimize ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakacağız.”

 

13,4 MİLYAR DOLAR TASARRUF ELDE ETTİK

Ulaşım yatırımlarıyla karayolunda 6,6 milyar dolar, demiryolunda 700 milyon dolar, havayolunda 2,6 milyar dolar, denizcilikte 600 milyon dolar, haberleşmede 3,3 milyar dolar olmak üzere Türkiye’nin hem beşeri hem de maddi kaynaklarının verimli kullanılması sonucu, sadece 2020 yılında 13,4 milyar dolar tasarruf elde edildiğine vurgu yapan Karaismailoğlu, “Biz yaptığımız her proje ile gurur duyduk ama asla bununla yetinmedik. 10 yıllar sonrasını planladık. Halkımıza hep daha iyisini, daha faydalısı sunmak için çalıştık. Sizlerle paylaştığım bu rakamlarda sağladığımız faydanın ete kemiğe bürünmüş halidir” dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN PAZAR GÜNÜ ÇOK ÖNEMLİ

Ankara ve Türkiye için Pazar gününün çok önemli bir gün olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türksat’ın Gölbaşı yerleşkesinde, Türksat 5B uydumuzu Pazar sabahı saat 6.58’de Space X Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıyoruz. Türk uzay tarihi için dönüm noktalarından bir tanesi. Artık uzayda 8’inci uydumuzla yer alacağız. Yolculuğuna hep birlikte şahit olacağız.”


Hibya Haber Ajansı

 
Kamuya 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması
 
Bakan Dönmez: "Karadeniz gazı 2023'te evlerde"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamuya 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yarın 517 kadroya şehit yakını, ...
'Sıfır Atık' ve 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projeleri bu kütüphanede hayat buldu
Ağrı’da “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Erol Parlak ...
Varyant taramaları referans laboratuvarlarda devam ediyor
Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans ...
 
Bakan Yanık: "ADEM ile 2,6 milyon kadınımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduk”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, terörle mücadele edilen bölgelerdeki ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre artış yaşandı.
20 bin sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM’ye gönderildi
Sağlık Bakanı Koca, taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere KPSS ...
 
Merkez Bankası'ndan dövize müdahale
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dövize müdahale etti.
Aydemir’den Erkal ve Reyhani’ye vefa
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği ...
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'arpa fiyatlarına' ilişkin açıklama
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bekir Pakdemirli’nin TBMM Genel Kurulu'nda bütçe ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri