Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Mercek-18 operasyonunda 4 şüpheli yakalandı
Mercek-18 operasyonunda 4 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 10 şahıs yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 10 şahıs yakalandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 7. İstanbul Buluşması’na katıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 7. İstanbul Buluşması’na katıldı
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
HABERLER>GÜNDEM
14 Şubat 2012 Salı - 09:55

İşte Ankara'nın yeni EGO otobüsleri

Başkent Ankara'nın toplu ulaşım sorunu Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından alınacak 250 yeni körüklü otobüsle büyük ölçüde çözülecek. Otobüslerin alımı ile ilgili sözleşme Başkan Melih Gökçek tarafından imzalandı..

İşte Ankara nın yeni EGO otobüsleri

Başkent Ankara'nın toplu ulaşım sorunu Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından alınacak 250 yeni körüklü otobüsle büyük ölçüde çözülecek. Otobüslerin alımı ile ilgili sözleşme Başkan Melih Gökçek tarafından imzalandı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi ,başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesi için   filosuna katacağı 250 körüklü otobüsü satın alma sözleşmesini, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı bir  törenle kesinlik kazandırdı.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Başkan Gökçek’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tuncay Bekiroğlu, firma yetkilileri ve bürokratlar katıldı.

Sözleşme imza töreni öncesi bir konuşma yapan Kazım Tuncay Bekiroğlu, kendisinin de Ankara’da yaşayan ve burada büyüyen bir kişi olduğunu belirterek, “Bir Ankaralı olarak, Türkiye’nin başkentinin son 15 yıldaki gelişmesine ve atılımına şahitlik eden biriyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e bir Ankaralı olarak, Ankara’yı dünyanın en güzel başkentlerinden biri haline getirdiği için teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

MAN firmasının, üretimini Ankara’da yaptığını ifade eden Bekiroğlu, daha önce de otobüslerini Ankaralıların hizmetine sunma ayrıcalığını elde ettiklerini kaydederek, “Şimdi de 250 adet otobüsümüzü Ankara’daki tesislerimizde ve Ankaralıların el emeği ile üretip Ankaralıların hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise yine en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını belirterek, “Ankara trafiği, inanılmaz bir şekilde gün geçtikçe yoğunlaşıyor. Ben belediye başkanı olduğumda, başkent trafiğinde 350 bin araç vardı. Bugün bu sayı 1 milyon 400 binlere ulaştı.” diye ifade etti. Her açıdan, toplu taşım araçlarının öneminin arttığını, metro ve otobüslerle toplu taşımın güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Vatandaşlarımızı, bu toplu taşım araçlarına yönlendirmeliyiz. Bu yüzden filomuzu geliştirmeli ve daha modern hale getirmemiz gerekiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dünyanın en yeşil filosu, özellikle hava kirliliğini direkt ilgilendirdiği için en temiz filosu şu anda Ankara’da.” şeklinde konuştu.

Başkent’te bin 90 adet doğalgazlı otobüs bulunduğunu, yeni alınacak otobüslerle bu sayının bin 340’a yükseleceğini belirten Başkan Gökçek, “Bu, çok ama çok önemli bir rakam. Bu kadar araçla dünyadaki kentler içerisinde en büyük doğalgaz filosuna sahip olan kent Ankara oluyor.” dedi. 
Mevcut otobüslere ilave olarak alınan yeni körüklü otobüslerin, eski otobüslerin neredeyse iki katı yolcu taşıma kapasitesine sahip olacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Normal standartlarda 152 kişi alıyor. Ama Ankara’da böyle kalmaz ve 200’ü rahatlıkla bulur. Onun için yetkililerin, bunu düşünerek bu otobüsü imal edeceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

Yeni alınacak 250 adet son teknoloji otobüsün Başkent’e iki büyük avatantaj kazandıracağının da altını çizen Başkan Gökçek, “Birincisi, iki yıl boyunca tüm sarf malzemeleri dahil, bakım ve onarım firma tarafından gerçekleştirecek ve ayrı bir ücret ödemeyeceğiz. İkincisi de önemli bazı parçaların da garantisi 3 yıl olacak. Bu da belediye için ciddi bir avantaj olarak ortaya çıkacak” diye ifade etti. 
Yeni otobüslerin, başkentlilere hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gökçek, daha sonra Tuncay Bekiroğlu ve EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ile birlikte 250 yeni otobüsün alım sözleşmesini imzaladı.

 
Partide cinayet oyunu
 
Ankara'da kaçak akaryakıta büyük darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teknokent’te kuruldu dünyayla yarışacak
Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te çalışmalara başlayan İlko İlaç firması, ...
Telereferikten inip metrobüse bineceğiz
EGO Genel Müdürlüğü’nün araç filosuna yeni 250 körüklü otobüsü dahil edecek ...
Sabiha Gökçen’e kum gösterisi
THK Başkanı Osman Yıldırım, THK’nın 16 Şubatta kutlanacak olan 87. yıl ...
 
Hırsızlığa karşı uyarı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
Çocukların mutluluğu THK’da uçuşa geçti
Büyükşehir Belediyesi Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri, Türk Hava Kurumu ...
Nostaljik tren aşkı
Rahmi Koç Sanayi Müzesi’nde küçük bir atölyede çalışan Ersan Doğan, 1800-1900’lü ...
 
Sigara silah gibi öldürüyor
Sigaranın yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten uzmanlar, gelişmiş ülkelerde ...
Ankara’da facianın eşiğinden dönüldü
Ankara Keçiören ilçesi Fatih Köprüsü meydana gelen kazada 11 kişi yaralandı.
Yaptığı bilgisayar oyunu üç milyon dolar
Bilkent mezunu Bilgisayar Mühendisi Armağan Yavuz’un çocukluk hayalinden ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Hayırdır; neler oluyor Ankara'da?
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri