Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2020 Salı - 11:37

Işık hızı ötesi operasyonu

ABD Başkanı Trump, yaklaşan seçimler için tekrar Çin kartını açarken, ABD – Çin ekonomik ilişkilerini geriye çekebileceğini açıkladı. (GCM Yatırım)

Işık hızı ötesi operasyonu

 

“PİYASANIN ROTASI”

Işık Hızı Ötesi Operasyonu…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 27,227,955 – tedaviye pozitif cevap veren 18,265,977 – ölü sayısı 891,285 kişiye ulaşmıştır.

ABD Başkanı Trump, yaklaşan seçimler için tekrar Çin kartını açarken, ABD – Çin ekonomik ilişkilerini geriye çekebileceğini açıkladı. Ayrıca aşıya ilişkin “Işık Hızı Ötesi Operasyon ile pandemiyi bitireceğiz. Her açıdan lider konumdayız. Yakında büyük bir sürpriz olabilir.’’ – Ben aşının yıl sonunda çıkacağını söyledim. Belki ondan daha erken de çıkabilir dedim. Burada önemli olan hayat kurtarmak” açıklamasında bulundu.

Piyasa dinamiklerinden virüse ilişkin aşı gelişmeleri pozitif algılanırken, ABD-Çin ticaret gerilimi şimdilik risk algısını bozmamaktadır. Güçlü Euro – zayıf Dolar temasında, Dolar endekslerinde toparlanma ve dip arayışını tamamlama algısı öne çıkmaktadır.

Haftanın genelinde ECB faiz kararını takip edeceğiz.

ECB; Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını 10 Eylül Perşembe günü saat 14.45’te açıklayacaktır. GCM Yatırım Araştırma olarak ECB’nin faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmesini beklemiyoruz. ECB bu toplantısında büyüme ve enflasyon için yeni tahminlerini açıklayacaktır. Bu verilerin olası pozitif yöne evrilmesi Euro varlıkları için pozitif olarak fiyatlanabilir. ECB faiz kararı sonrasında Başkan Lagarde 15.30’te basın toplantısına başlayacaktır. Konuşmasında zayıf Dolar – güçlü Euro fiyatlamasının ECB’nin para politikasını şekillendirmede etkili olup olmadığına ilişkin vereceği sinyaller kritik olacaktır. Ayrıca EURUSD paritesinin seviyesi ECB’nin para politikasında etkili mi değil mi konusunda gelecek sorular ve açıklamalar kritik olacaktır. Lagarde Güçlü Euro’ya Karşı Ne Yapacak Ne Yapmayacak? merak edilmektedir.

ABD Başkanlık seçimlerinde anketler Biden’in (%49,9) lehine olmaya devam ederken Trump %42,8 seviyesinde bulunmaktadır. Bu hafta iki başkan adayı 11 Eylül anma töreninde bir araya gelecektir.

 

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3000 seviyesi üzerinde 3429 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak 3400 üzerinde kalıcılık referans olabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,7066 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde kalıcılık etkin olmaktadır. Bu noktadan sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 ve üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Altın $2000 altında $1926 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 7,4678 seviyesi ile 7.340 üzerinde fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS (beyaz) 512.930 seviyesi ile 500 seviyesi üzerinde hareketine devam etmektedir. Dolar temasında  (klasik ve bloomberg Dolar endeksleri) toparlanma öne çıkmaktadır.

Türk Lirası, %1,25 değer kaybı göstermektedir.

 

Altın %2,28 değer kaybı – Gümüş %4,78 değer kaybı göstermektedir.

 

Türkiye tarafında corona virüsü vaka sayısı 281,509 kişiye çıkarken, ölü sayısı 6,730 kişiye ulaşmıştır. Testlerin devreye alınması ile vaka sayısında artış devam ederken, toplam test sayısı 7,883,464 kişiye ulaşmıştır. Günlük vaka sayısı (1702) 1700 kişi üzerinde sürmektedir.

 

Bakan Koca: Günlük en çok hasta görülen ilimiz Ankara. Türkiye genelinde son bir haftada zatürre oranı artan ilimiz olmadı. Ağır hasta sayısı ise halen yükselmeye devam ediyor. Birlikte tedbirlere uyarsak sonunda yenilen virüs olacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu;

  • Ancak mevcut durum da bizim için kabul edilebilir değildir. Vaka ve vefat sayılarındaki kısmi yükselişten derin üzüntü duyuyoruz. Vatandaşlarımızdan ‘tamam’ diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini bekliyoruz. Ayrıca her ilimizde ihtiyaçlara göre ilave tedbirler alıyoruz. Bu çerçevede kafe ve restoranlar kurallara uygunluk bakımından çok daha sıkı şekilde denetlenecektir. Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Riskli illerde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kapasite sınırlamasına da gidilebilecektir. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır.”
  • Yılın ikinci çeyreğinde, beklendiği gibi bir küçülme yaşamış olsak da, gelişmiş ülkeler dahil dünyadaki pek çok devletten daha iyi durumda olduğumuz bir gerçektir. Tüm veriler üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanma yaşayacağımıza işaret ediyor.
  • Böylece devletimizin hastalıkta ve sağlıkta her zaman vatandaşının yanında olduğunu gösterdiğimize inanıyoruz. Yılın ikinci çeyreğinde beklendiği gibi bir küçülme yaşamış olsak da gelişmiş ülkeler dahil dünyadaki pek çok devletten daha iyi bir durumda olduğumuz bir gerçektir. Tüm veriler üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanma yaşayacağımıza işaret ediyor. Yılın 8 ayında sanayi siciline kayıt yaptıran firma sayısının geçen yıla göre yüzde 8 artarak 9 bin 352’yi bulması bu alandaki canlılığın işaretlerinden biridir. Aynı şekilde yılın 8 ayında 7 yeni organize sanayi bölgesi faaliyete geçti. Tüm organize sanayi bölgelerimizde 50 bin istihdamla 761 yeni fabrika üretime başladı. Yatırım teşvik belgeleri özel sektörün yatırım talebinde yüzde 30’luk bir artış olduğunu ifade ediyor.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Dezenfekte sonrası ellerin bakımı önemli
 
Uzaktan eğitimde beslenme kahvaltıyı ihmal etmeyin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel piyasalar
Dün Avrupa piyasaları, Perşembe günü gerçekleşecek olan AMB faiz kararı ...
Kovid-19 aşılaması aralıkta başlayacak
Fransa’nın Sanofi ilaç şirketi, İngiltere merkezli GlaxoSmithKline ile ...
Piyasalarda bugün
SK ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca 6-10 Eylül'de ...
 
USDTRY analizi
Şu saatlerde 7,4591 seviyelerinde hareket eden USDTRY kuru güne 7,4461 ...
Borsa haftayı pozitif açtı
BIST100 endeksi haftanın ilk işlem gününde tırmandı.(İnvestaz Yatırım)
ECB faiz kararını takip edeceğiz
Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını 10 Eylül Perşembe günü saat ...
 
26 Ülkedeki ticaret ihracatçıları dijital ortamda buluşturdu
EİB, pandemi döneminde 26 ülkedeki ticaret müşavirleriyle ihracatçıları dijital ortamda buluşturdu.
Haftalık Piyasa Takvimi 7 -11 Eylül 2020
7-11 Eylül 2020 haftası yurt içinde Hazine Nakit Dengesi, İşsizlik Oranı ...
Gram altın (GAUTRY) analizi
456,00 seviyesi üzerinde hareket ettiği sürece, pozitif yönlü beklenti ön planda olabilir.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri