Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
6 Ağustos 2010 Cuma - 06:46

İstekleri arkanlarıyla buluşmak

Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nin Onkoloji Servisi’nde tedavi gören Türkiye’nin dört bir yanından onlarca çocuk sokaklara dönüp oyun oynayacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Hastaların büyük bir bölümü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen 5 ile 7 yaş arasındaki çocuklardan oluşuyor.

İstekleri arkanlarıyla buluşmak

KANSER tedavisi için Türkiye’nin dört bir yanından Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nin Onkoloji Servisi’ne gelen onlarca çocuk sokaklara dönüp oyun oynayacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.
Aileleri ve hastane çalışanlarının desteğiyle hayata tutunmaya çalışan hastaların büyük bir bölümü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen 5 ile 7 yaş arasındaki çocuklardan oluşuyor. Hastane koridorlarında bile serumla dolaşan ve tedavi gördükleri odalarda oyuncaklarını yanlarından ayırmayan minik kalpler, yaşama olan bağlılıklarını bir an olsun kaybetmiyor.
Kanserli çocukların savaşına 25 yıldır destek veren Onkoloji Bölümü Klinik Şefi Dr. Ulya Ertem, 1985’te açılan servisin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukların yanı sıra yurt dışından gelen çocuk hastalara da hizmet verdiğini söyledi.
Hastanede tedavi gören çocukların büyük çoğunluğunun lösemi (kan kanseri) olduğunu belirten Ertem, bugüne kadar serviste tedavi olan çok sayıda çocuğun tedavi olarak normal yaşamlarına döndüğünün altını çizdi. Ertem, 20-25 yıl önce tedavi ettiği bazı hastalarla halen görüştüğünü, bunların bir kısmının üniversite bitiren ve evlenerek çocuk sahibi olan kişiler olduğunu kaydetti.
Dernek yardım bekliyor
Çocukların tedavileri sırasında uzun süre kalacakları hastaneyi sevebilmeleri için çeşitli çalışmalar da yaptıklarını söyleyen Dr. Ulya Ertem, kurdukları “Kanserli Çocuklar Derneği” aracılığıyla servisteki odaları boyadıklarını ve oyuncaklarla süsledikleri dile getirdi.
Bazı çocukların ihtiyaçlarının da dernek tarafından karşılandığını ifade ederek, çocukların morallerini yüksek tutmak için yılbaşı ve bayramlarda kutlamalar yaptıklarını anlatan Ertem, “Yıllarca birarada olduğumuz çocukları bir an geliyor kendi çocuklarımızdan ayırt etmiyoruz. Kimi zaman savaşı kaybeden çocuklarımızın acılarıyla gözyaşlarına boğulurken, kimi zaman da onların evlenip çoluk çocuğa karıştıklarını görerek mutlu oluyoruz” dedi.
Ertem, dernek aracılığıyla çocuklara ve ailelerine yardım etmek isteyen gönüllülerin “0 312 3170055” numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

İnna bebeğini yanından ayırmıyor

ÖZEL izinle tedavi için Arnavutluk’tan Ankara’ya gelen sekiz yaşındaki İnna Kurti ise hastanenin neşe kaynağı. Kas tümörü teşhisiyle tedavi gören ve hastalığı bir türlü kontrol altına alınamayan İnna, babası Halil Kurti ile yaklaşık dört ay önce hastaneye gelmiş.
O günü hiç unutmayan hastane çalışanları, tek kelime Türkçe bilmeyen İnna’nın babasından ayrılmamak için attığı çığlıkların hala kulaklarında yankılandığını söylüyor. Bir derneğin misafirhanesinde kalan Halil Kurti’nin haftada bir gün kızını görmeye geldiğini belirten doktorlar, “Buradaki her çocuk gibi İnna’nın da hem annesi hem babası biz olduk” dedi. İnna’nın Türkçe öğrendiğini ve birbirleriyle anlaşmaya başladıklarını aktaran doktorlar, onun ailesine duyduğu özlemden söz etti.
Arnavutluk’taki annesi Yupduni ve kardeşi Claudia’yı çok özlediğini anlatan İnna ise Müslüman bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek her fırsatta sevdiklerine kavuşmak için dua ettiğini belirtiyor. Oyuncak bebeğini bir an olsun yanından ayırmayan İnna, kendisine gösterilen ilgi ve şefkatin karşılığında da tüm hemşire ve doktorlara sarılıp yanaklarına sıcacık bir öpücük konduruyor.

 
Sokak hayvanları için maskeler çıkıyor
 
Okullarda şiddet vakalarında düşüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak hayvanları için maskeler çıkıyor
Ankara Valisi Yüksel kentin en büyük sorunlarının başında gelen sahipsiz ...
Kadına yönelik şiddet
Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma ...
Mitingler eziyet olmaktan çıkacak
İvedik Organize Sanayi Sitesi’nde bir tanıtım şirketi tarafından üretilen ...
 
Çeyrek altın sıkıntısı
Yaz sezonu nedeniyle Darphane’nin üretimini düşürmesi, yoğun sünnet, nişan ...
İş kazalarının yüzde 80'i dikkatsizlik
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından yaptırılan üyelerin iş ...
Gençlik Otobüsü Avrupa yolunda
MCD Gençlik Kulübü tarafından hazırlanan “Gençlik Otobüsü” projesi kapsamında, ...
 
Büyük geçmiş olsun
Cebeci’de freni boşalan çöp kamyonu, park etmiş sekiz araca çarptıktan sonra bir iş yerine girdi.
Prim vurgunları
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Sosyal Güvenlik ...
Metroda tek ihale yapılmalı
Başkent’in yılan hikayesi haline gelen metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı’na ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri