Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
8 Mayıs 2022 Pazar - 20:37

İletişim Başkanı Altun, gençlere Türkiye İletişim Modeli'ni anlattı

Altun, İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen forumda iletişim öğrencilerine hitap ederek, Türkiye İletişim Modeli’ni anlattı.

İletişim Başkanı Altun, gençlere Türkiye İletişim Modeli ni anlattı

İletişim Başkanı Altun,  "Büyük ve güçlü Türkiye için iletişim olmazsa olmazdır. Hakikat, barış, istikrar, güven için iletişim. Bu dört eksende iletişimin Türkiye'yi güçlendireceğini ve büyük, güçlü Türkiye'ye hizmet edeceğini düşünüyoruz. Yeni yüzyıl gençlerle Türkiye yüzyılı olacak.

Bir yandan ülkemizin dezenformasyonla uluslararası alanda mücadele etmesini temin etmeye çalıştık, diğer taraftan haklı tezlerini uluslararası kamuoyuna anlatmaya gayret ettik. İstiyoruz ki Türkiye, nasıl bölgesinde, dünyada birçok alanda model inşa ettiyse iletişim alanında da bir model inşa etsin" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'nda gençlere seslenerek, “Büyük ve güçlü Türkiye için iletişimin olmazsa olmazdır. Hakikat, barış, istikrar, güven için iletişim. Bu dört eksende iletişimin Türkiye'yi güçlendireceğini ve büyük, güçlü Türkiye'ye hizmet edeceğini düşünüyoruz. Yeni yüzyıl gençlerle Türkiye yüzyılı olacak" dedi.

Altun,  İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen forumda iletişim öğrencilerine hitap ederek,  Türkiye İletişim Modeli’ni anlattı.

Geçen sene aralık ayında Uluslararası Stratejik İletişim Forumu'nu düzenlediklerini anımsatan Altun, toplumların dünyanın farklı yerlerindeki dezenformasyonla imtihanlarını, kamuoyunu aydınlatma süreçlerini, yeni iletişim teknolojilerini masaya yatırdıklarını ve son derece verimli bir platform inşa ettiklerini söyledi.

Altun, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve pek çok bölgesel krize tanıklık ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Buralarda ortaya çıkan gerilimlerin bölgeyi istikrarsızlık dalgası ile karşı karşıya getirdiğini görüyoruz. Bölgemizde son 30 yılda giderek etkisini artıran bir radikalizm ve terör etkisinin baş gösterdiğini biliyoruz. Dünyamız pek çok meydan okumayla karşı karşıya. Bu meydan okumaların farkında olmamız gerekir. Yine dünyanın birçok bölgesinde yaşanan istikrarsızlık dalgaları, adaletsizlikler, belirsizlikler, güvenlik sıkıntıları... Elbette bütün dünyanın karşı karşıya kaldığı ve Türkiye'nin de ciddi anlamda yüzleştiği düzensiz göç meydan okuması, ırkçılık, iklim değişikliği..."

Altun, iletişimcileri ilgilendiren bir başka meydan okumanın ise "hakikatin değersizleştirilmesi" olduğunu vurguladı.

"Yalan endüstrisinin egemen olmasının, yalan ile hakikat arasındaki çizginin kaybolmaya başlamasının, hakikati değersizleştirdiğini" anlatan Altun, bunun, uğruna mücadele edecekleri değerleri de erozyona uğrattığını dile getirdi.

"Türkiye, uluslararası her meselede inisiyatif alan bir ülkedir"

Batılı sömürge düzeninin içinde esas itibarıyla Batı dışı dünyayı ilgilendiren "Batıcı bağımlılık düzeni" meselesinin olduğunu vurgulayan Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, uluslararası alandaki bağımlılık düzenine meydan okumaya dönük güçlü bir imtihan verdi, vermeye de devam ediyor. Son 20 yılda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğini yaptığı siyasi vizyonun merkezinde Türkiye'yi Batıcı bağımlılık tuzağından kurtarmak vardır. Elbette bu mücadele yürütülürken Batıcı bağımlılık düzeninden istifade eden statüko ile mücadele de söz konusu olmuştur. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu mücadelenin kurumsallaştığını gördük. Son 20 yılda Türkiye, bu bağımlılık düzeninden özgürleşti, bağımsızlaştı. En önemli kazanımlardan birisi budur. Türkiye, kendi ad ve hesabına politika yapar hale geldi."

Fahrettin Altun, bütün engellemelere rağmen son 20 yılda Türkiye'nin bağımsız ekonomi, aktif dış politika ve terörle mücadele politikalarıyla "lig atladığını" dile getirdi.

Türkiye'nin bu süreçte etkin ve itibarlı bölgesel bir güce dönüştüğünü, küresel güç, aktör olma yolunda ilerlediğini anlatan Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu an itibarıyla ülkemiz uluslararası her meselede inisiyatif alan bir ülkedir. Bölgesinde Türkiye'nin görüşü alınmaksızın herhangi bir mesele çözüme kavuşturulamaz. Türkiye, bölgesinde hem oyunu bozan hem oyunu kuran bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye, hem masada hem sahada kazanabilir hale gelmiştir. Krizlere karşı bağışıklığı olan bir ülke olmuştur Türkiye. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde daha adil bir dünya çağrısı yapan bir ülkeye dönüşmüştür. Suriye krizinin bütün olumsuzluklarını yaşayan bir ülke olarak Rusya-Ukrayna krizine müdahale etmemiz gerektiğini gördük. Bu müdahaleyi, Cumhurbaşkanımız krizin çıktığın günün başından beri yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız dışında bu müdahaleyi yapabilecek ikinci bir aktör yoktu."

Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana "millet-devlet iletişimi"ni üç dönemde değerlendirdiğini anlatan Altun, 1923 ile 2001 arası dönemi "iletişimsizlik veya zoraki iletişim dönemi" olarak ele alabileceklerini belirtti.

Altun, 2002'den 2018'e kadar olan dönemde hizmet ve millet odaklı iletişim dilinin kamuda kendisine yer bulduğunu gördüklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Demokratikleşme hamleleri, milletle kucaklaşma ve küresel temsilde bir devrim yaşanması ile bu dönemde ciddi bir iletişim atağının ortaya çıktığını görüyoruz. 2018 ile birlikte düzen kurucu aktör iletişiminin ortaya çıktığını görüyoruz. Artık Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin savunulmasının, lider diplomasisinin, uluslararası alanda çok ciddi iletişiminin yapıldığı, devlet-millet iletişiminde çok ciddi mesafe alındığı bir dönemi görüyoruz. Burada Cumhurbaşkanı'mızın stratejik iletişim perspektifinin merkezde olduğu bir süreçten bahsediyoruz. Bu dönemde iletişimin kamu yönetimi açısından olmazsa olmaz bir unsura dönüştüğünü görüyoruz. Politikanın arkasından değil, politika ile belirlenen bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreç Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurulduğu süreçtir. Bu dönem iletişimde çok büyük değişimlerin yaşandığı bir dönem oldu."

“Ülkemizin marka değerini daha da güçlendirecek modelin hayata geçmesini istiyoruz”

Altun, dijitalleşme, algoritmalar, dezenformasyonlar, içerik bombardımanları ve enformasyon savaşlarının, iletişim dönüşümünün içinde karşı karşıya kaldıkları meydan okuma ve fırsatlar olduğunu vurguladı.

Salgın sürecinde bu meydan okumaların, belirsizliklerin çok daha kendisini gösterir hale geldiğini ifade eden Altun, dezenformasyonun arttığının ve yalanın normalleştiğinin görüldüğünü belirtti.Altun, şunları dile getirdi:

"Salgın döneminde Türkiye, ciddi bir başarı hikayesi ortaya koydu. Salgın sürecini yönettiği gibi bu dönemin iletişimini de yönetti. Post-truth dönemde bu hakikat mücadelesini veriyoruz yani hakikat ötesi çağda, hakikatin önemsizleştiği çağda bu mücadeleyi veriyoruz. Ne olursa olsun hakikat kendi uğruna mücadele verilmesi gereken bir değerdir. Türkiye'nin tezlerini, haklı duruşunu bütün dünyaya anlatmak, yalanla, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla mücadele etmek, ülkemizin itibarını artırmak, hak ve menfaatlerini korumak amacıyla biz bu süreçte bir hakikat mücadelesi verdik. Bir yandan ülkemizin dezenformasyonla uluslararası alanda mücadele etmesini temin etmeye çalıştık, diğer taraftan halkı tezlerini uluslararası kamuoyuna anlatmaya gayret ettik ve bir iletişim modeli inşa etme çabasına girdik. Hala bu çabanın içindeyiz, bu çabayı kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye, nasıl bölgesinde, dünyada birçok alanda model inşa ettiyse iletişim alanında da bir model inşa etsin. Savunma sanayisinde, sağlık sisteminde, dış politikada, insani yardım alanında, yeni ekonomi modelinde olduğu gibi biz bir iletişim modeli inşa etmek istiyoruz. Ülkemizin marka değerini daha da güçlendirecek bir şekilde bu modelin hayata geçmesini diliyoruz."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin güçlü iletişim modelinin temelinde kamu diplomasisi, halkla ilişkiler, stratejik iletişim enstrümanları, dezenformasyonla mücadele, kamuoyunu aydınlatma çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), medya ilişkileri, kamuda ortak dil ve söylem birliğinin tesisi, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda etkinlikler ve uluslararası alanda kamu diplomasisi çalışmalarının yer aldığını dile getirdi.

"Yeni yüzyıl gençlerle Türkiye yüzyılı olacak"

Bütün bu alanlarda yapılan çalışmaların amacının "Türkiye" markasını güçlendirmek olduğuna dikkati çeken Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye İletişim Modeli, genç iletişimcilerin katkılarıyla güçlenecek. Türkiye'nin yeni iletişim modeli hep birlikte inşa etmemizle kalıcı olacak. Hem teorik hem pratik yetkinliklere sahip iletişimcilerle olacak bu model. O yüzden bu ülkenin hepinizin birikimine, iyi yetişmenize ihtiyacı var. Akıllı, cevval iletişimcilere ihtiyaç var. Bu günlerinizi çok iyi değerlendirin. Bilgiye erişimin doğru kanallarını elde edin. Doğru kanallar sizin elinizde olursa, buna ulaşmak için çaba sarf ederseniz dezenformasyona maruz kalmadığınız gibi çevrenizin de kalmasına izin vermezsiniz. Büyük ve güçlü Türkiye için iletişim olmazsa olmazdır. Hakikat, barış, istikrar, güven için iletişim. Bu dört eksende iletişimin Türkiye'yi güçlendireceğini ve büyük, güçlü Türkiye'ye hizmet edeceğini düşünüyoruz. Yeni yüzyıl sizlerle Türkiye yüzyılı olacak."

Altun, konuşmasının ardından foruma katılan bazı öğrencilere sertifikalarını takdim etti.


Hibya Haber Ajansı

 
Bağcılar’da Anneler Günü pikniği
 
''ABD, Yunanistan'ı Rus menşeli silahları Ukrayna'ya göndermeye zorladı''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan Anneler Günü mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Yanık’tan Anneler Günü mesajı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anneler Günü dolayısıyla video mesaj yayımladı.
Aydemir: ‘Allah analarımızdan razı olsun’
Milletvekili Aydemir, 'Yüksek medeniyet ve tarihimize yön veren Hayme ...
 
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı bin 661 oldu
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı bin 661 oldu.
Sinan Oğan'ın sosyal medyadan paylaştığı görüntüler
Van Valiliği, Sinan Oğan'ın sosyal medyadan paylaştığı görüntülere ilişkin açıklamaya yaptı.
İletişim Başkanı Altun: "Türkiye gerçekçi ve insani bir göçmen politikası izlemiştir"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından ...
 
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile trafik genelgesi
İçişleri Bakanlığı 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla 81 İl Valiliğine genelge gönderdi.
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı bin 743 oldu
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı bin 743 oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çatalca'da halka hitap etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çatalca'da halka hitap etti.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri