Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
HABERLER>GÜNDEM
20 Aralık 2022 Salı - 13:55

İletişim Başkanı Altun: "Göç sorununda Türkiye’nin oynadığı hayati rolün farkına varılmalıdır"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye-Fransa İlişkileri: Fırsatlar ve Meydan Okumalar Paneli'nde konuştu.

İletişim Başkanı Altun:  Göç sorununda Türkiye’nin oynadığı hayati rolün farkına varılmalıdır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye-Fransa İlişkileri: Fırsatlar ve Meydan Okumalar Paneli'nde konuştu.

Altun'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Türkiye dezenformasyon gibi küresel tehditlerle mücadelede de öncü bir rol oynamaktadır. Türkiye bu temel sular üzerinde yükselttiği dış politika vizyonuyla milli menfaatlerini korurken diğer tarafta dünya barışına da hizmet etme amacı gütmektedir. Suriye ihtilafına ve bunun sebep olduğu insani krize çözüm ararken, Rusya Ukrayna savaşında yürüttüğümüz barış diplomasisi ile ya da hiçbir ayrım yapmaksızın bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz etkin mücadele ile elde ettiğimiz sonuçlar Türkiye’nin bu içinde yaşadığımız küresel belirsizlik çağında istikrarlaştırıcı bir güç olarak öne çıkmasını sağlamıştır. Ülkemizde olduğu gibi bölgemizde ve tüm dünyada istikrarın barışın ve huzurun hakim olması için üzerimize düşen sorumluluğu bugün olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz.

Suriye krizinin sonuçlarından biri olan mülteci meselesine henüz çözüm üretemeyen Avrupa’nın enerji ve gıda güvenliğinin de pamuk ipliğine bağlı olduğu Rusya Ukrayna savaşında da görülmüştür. Türkiye’nin öncülük ettiği tahıl koridorunun yanı sıra enerji koridoru gibi girişimlerle de Avrupa’nın karşı karşıya olduğu tüm meselelerin çözümü noktasında kilit bir rol oynamıştır oyamamaya da devam edecektir.

Uzun bir geçmişe sahip olan Fransa ve Türkiye ilişkilerinde de ikili ve bölgesel boyutta ortak çalışmalar yürütülmesi iş birliklerinin geliştirilmesi oldukça önem arz etmektedir.

Krizin daha da derinleşmesini önlemek için biz elimizden geleni yaptık yapmaya devam ediyoruz. Krizin bir an önce son bulması Avrupa ülkelerini de ağır maliyetlerden ağır meydan okumalardan koruyacaktır. O nedenle Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden beklentimiz var. Krizin daha da derinleşmeden yönetilmesi hususunda Türkiye’ye destek olmalarıdır. Küresel alanda kimlikçi siyaset yerine stratejik öncelikleri esas almalarıdır. Rusya Ukrayna savaşı ayrıca hava savunma sistemleri ve insansız hava araçlarının da önemini göstermiştir. Güçlü savunma sanayine altyapısına sahip olan ülkemiz insansız kara hava araçları konusunda hem yüksek teknolojiye sahip hem de maliyete etkin ürünler geliştirmektedir. Türkiye hava savunma sistemleri konusunda da yerli ve milli sistemler geliştirmekte ve bunları adım adım devreye almaktadır.

Öte yandan küresel ve bölgesel düzlemde yükselen istikrarsızlıklar bir diğer mesele olan göç ve mülteci hareketlerini de önümüze koymaktadır. Fransa ve Avrupa’da göç ve mülteci hareketlerinin yönetilmesi konusunda çetin meydan okumalarla karşı karşıyadır. Dolayısıyla düzensiz göç ve mülteci hareketlerinin neden olduğu toplumsal ve siyasal sorunlarla boğuşan Fransa da Türkiye’nin çözüm noktasında oynadığı hayati rolün farkına varmalıdır. Suriye ve Libya gibi alanlarda politikalarını Türkiye ile uyumlu bir perspektif içine almalıdır.

Bilindiği üzere Avrupa birliği de PKK’yı terör örgütü olarak tanımaktadır. Ancak üzülerek görüyoruz ki Fransa’da, PKK mensupları varlık gösterebilmektedir. Türkiye NATO müttefiklerinden olduğu gibi Fransa’dan da terör örgütü PKK’nın ve uzantılarının ülkesindeki tüm faaliyetlerine son vermesini beklemektedir. Terörden arındırılmış ve istikrar kazandırılmış bir Suriye’nin Avrupa’nın güvenliğine de büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda yine Fransız çimento şirketi la farjın Suriye’de DEAŞ dahil terör örgütlerine destek sağladığının ortaya çıkması ise küresel terörizmle mücadelede kara bir leke olarak kalacaktır.

Türkiye - Fransa ilişkileri terör örgütlerinin ya da Türkiye karşıtı lobileri memnun eden ucuz ya da kısa vadeli ideolojik hesaplara kurban edilmemelidir.

Terörün küresel bir tehdit olduğunu ve buna karşı mücadelenin küresel boyutta iş birliği içerisinde yapılması gerektiğini her platformda ifade ediyoruz. Fakat Türkiye ne yazık ki bu alanda gerekli desteği alamamaktadır. Hal böyle olsa da biz kendi milli güvenliğimizin gerekliliklerini yerine getirmeye ve terörle mücadeleyi bütün imkanlarımızla sürdürme noktasındaki kararlığımız devam ettireceğiz.

Öte yandan Türkiye Doğu Akdeniz ve Egedeki sorunlar karşısında da uluslararası hukuk çerçevesinde samimi bir diyalogla hakkaniyetli bir çözüm için çalışmakta ve çözüm odaklı tutumunu sürdürmektedir. Gayri askeri statüdeki adaların uluslararası hukuka aykırı silahlandırılmasından deniz yetki alanlarına kadar egedeki meselelerin karşılıklı mutabakat temelinde barışçı yöntemlerle çözülmesi yönündeki irademizi muhafaza ediyoruz ve gayretlerimizi sürdürüyoruz. Yunanistan’ın da dürüst samimi ve anlamlı diyaloğa teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Doğu Akdeniz’de hem Türkiye’nin egemen haklarının korunması hem de KKTC müktesep haklarının tescil edilmesi yönündeki çabalarımız da devam edecektir.

Bir diğer mesele Karabağ uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağıdır. Karabağ sorununun yeni bir sıcak çatışmaya dönüşmeden kalıcı bir şekilde çözülmesi herkesin hayrınadır. Bölge ülkeleri hayrınadır küresel barış için gereklidir. Dolayısıyla uluslararası aktörlerin Azerbaycan’ın Karabağ zaferini kabullenmesi ve politikalarını bu gerçek ekseninde şekillendirmesi önem arz etmektedir. Fransa’dan da bu konuda Türkiye’nin çabalarına destek vermesini bekliyoruz."

Hibya Haber Ajansı

 
MSB: "Yunanistan'a ait uçaklar yine NATO uçuşunu hedef aldı"
 
Aydemir: 'Mehmet Akif Ersoy bir tefekkür abidesidir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Raşidov ?ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı ...
Mersinli doktor, görevi başında hayatını kaybetti
Mersin’de görev başında kalbi durmuş olarak bulunan Doktor Hakan Palamut hayatını kaybetti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan haberlere ilişkin açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan “12 yaşında istismara uğradı, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hanuka Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hanuka Bayramı" dolayısıyla yayımladığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de gençlerle bir araya geldi.
 
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 2 milyar TL katkı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin ...
Bakanlıktan 6 yaşındaki kız çocuğunun hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Eskişehir’de işkence gören 6 yaşındaki ...
MEB'in ISO 9001 kalite yönetim seferberliği sürüyor
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri