Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>SPOR
3 Şubat 2020 Pazartesi - 09:13

Hesap ortada kaldı

Antalyaspor ile Konyaspor arasındaki müsabaka da berabere bittiği için alt grubun ateşi değişmedi. Kasımpaşa, Thiam’ın golü ile ilk yarıyı önde kapatırken, sarı-lacivertliler, yeni transferi Rodrigues’in penaltısı ile eşitliği sağladı.

Hesap ortada kaldı

Stat: Eryaman

Hakemler: Halil Umut Meler (**), Bahattin Duran (**), İlker Takpak (**)

MKE Ankaragücü: Korcan (**), Kitsiou (**), Kulusic (**), Pazdan (**), Pinto (***), Lukasik (**), Sedat (*)(Dk. 63 Faty *), Rodrigues (***), Scarione (*)(Dk. 56 İlhan **), Lobjanidze (***) (Dk. 78 Michalak *), Orgill (**)

Kasımpaşa: Fatih (**), Hadergjonaj (**), Meriah (**), Brecka (**), Hadadi (***), Tarkan (**), Tirpan (***), Ndongala (**) (90+7 Ahmet), İlhan (**) (Dk. 72 Anıl *), Quaresma (**) (Dk. 90+4 Doğucan), Thiam (***)

Goller: Dk. 7 Thiam (Kasımpaşa), Dk. 50 Rodrigues (Penaltıdan) (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 22 Tarkan Serbest, Dk. 45 1 Ndongala, Dk. 83 Quaresma (Kasımpaşa ), Dk. 76 Faty, Dk. 83 Orgill, Dk. 90 2 Kulusic (MKE Ankaragücü)

Ligin dibinden kurtulmak için mücadele eden Ankaragücü ile aynı şartları taşıyan Kasımpaşa arasında Eryaman Stadı’nda oynanan kritik maçta kazanan çıkmadı: 1-1. Bu sonuçla, Ankaragücü puanını 14’e, Kasımpaşa ise 16’ya yükseltti.

Ankaragücü, kendi saha ve seyircisi önünde yeni Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve yenilenen kadrosu ile oynadığı maçta, özellikle ikinci yarıda etkili olmasına rağmen, hedeflediği 3 puana ulaşamadı.

Kasımpaşa maçın hemen başında öne geçti. 7. dakikada soldan hareketlenen Hadadi’nin, ceza alanına yaptığı ortayı Thiam, kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

10. dakikada Hadergjonaj’ın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topu, Thiam kafayla tamamladı. Top, direğin yanından auta gitti.

18. dakikada Scarione’nin kullandığı kornerde ceza alanın içinde iyi yükselen Kulusic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fatih’te kaldı.

19. dakikada Rodrigues’in çaprazdan attığı sert şutu Fatih, yumruklarıyla uzaklaştırdı.

28. dakikada Orgill’in pasında ceza alanında topla buluşan Lobjanidze’nin vuruşunda direğe çarpan top auta gitti.

İlk yarı Kasımpaşa’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİ TAKIMDA DİKKATLİ OYNADI

46. dakikada Kasımpaşa ceza alanında topla buluşan Lobjanidze’nin vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü. Ceza alanında oluşan karambolde hakem, Orgill’in düşürülmesi sonucunda VAR’a gitti ve penaltı kararı verdi. Maçta 50. dakikada penaltı atışını kullanan Rodrigues, topu ağlara göndererek 1-1 eşitliği sağladı.

59. dakikada Quaresma’nın kullandığı serbest vuruşta kaleci Korcan, topu direğin üzerinden kornere çeldi.

68. dakikada Orgill’in pasında topla buluşan İlhan’ın vuruşunda top direğin üstünden az farkla auta çıktı ve maç 1-1 bitti.

 

RODRİGUES İLK MAÇINDA GOL ATTI

 

Ankaragücü’nde hafta içinde göreve getirilen Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yasağın kalkmasının ardından Başkent ekibine transfer olan yeni oyuncular, ilk kez sarı-lacivertli taraftarın önüne çıktı. Akçay, 3 isme 11’de şans verdi. Rodrigues, çıktığı ilk maçta penaltıdan beraberlik golünü atarken, Saba’nın iki şutu direkten döndü. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Ankaragücü 1-0 kazandığı için olası ikili averajda avantajı eline geçirdi.

 

DERBİDEN SONRA GALİBİYET YOK

 

İlk devrede oynanan karşılaşmada Kasımpaşa’yı 1-0 yenen Ankaragücü, Süper Lig tarihinde rakibini aynı sezonda iki kez mağlup edemedi.

Kasımpaşa’nın Süper Lig tarihinde deplasmanda galibiyet alamadan en fazla karşılaştığı rakibi Ankaragücü’yle 6. kez berabere kaldı.

6. haftadan bu yana Süper Lig’de galibiyet alamayan Ankaragücü (6 beraberlik - 8 yenilgi) Buna rağmen son 6 karşılaşmanın 5’inden beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig’de oynadığı son 10 maçın sekizini kaybeden Kasımpaşa (1 galibiyet) bu süreçte ligin en az puan toplayan takımı konumunda (4)

 

AKÇAY DA GELENEĞİ DEĞİŞTİREMEDİ

 

Bu sezon Süper Lig’de penaltıdan en fazla gol yiyen üç takımdan biri Kasımpaşa, Ankaragücü maçında kalesinde golü yine penaltıdan gördü. Ankaragücü bu sezon ikinci kez penaltı golü sevinci yaşadı.

2019-2020 Süper Lig sezonunda kalesinde en fazla kafa golü gören takım Ankaragücü (9), Kasımpaşa karşısında da kalesinde golü bir kafa vuruşu sonrası gördü.

Kasımpaşa’nın ligde attığı son 4 golün üçünü kaydeden Ricardo Quaresma, Süper Lig kariyerinde Ankaragücü’ne karşı sahaya çıktığı 5 maçta da gol sevinci yaşayamadı.

2010-2011 sezonundan bu yana Ankaragücü’nde görev yapan teknik direktörler (geçici olarak göreve gelenler hariç) Süper Lig’de çıktıkları ilk maçları kazanamıyor. Mustafa Reşit Akçay da bu geleneği değiştiremedi.

Ankaragücü taraftarı tribünlerin büyük bölümünü doldurup, takımını desteklerken, galibiyet sevincini sonraki maçlara bırakmak zorunda kaldı.

MİCHALAK’IN LİSANSI SON ANDA ÇIKARILDI

Transfer yasağını geçici olarak kaldıran ve ara dönemde kadrosunu yeni isimlerle güçlendiren Ankaragücü, hareketli günler ve saatler geçirdi.

Sarı-lacivertliler, yerli oyunculardan Mehmet Sak ve Hasan Kaya ile yollarını ayırdı. Ankaragücü, yabancı oyuncu sayısında yaşadığı sorunu da geçen seneki formülle aştı. TFF talimatı gereği kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurması gereken Ankaragücü’nde,

Moke, Canteros ve Sadayev’in yanı sıra yeni transfer olarak görülen Nduka’yı da liste dışı bıraktı ve lisansları donduruldu.

Geçen sezon aynı durum Faty için geçerliydi.

Transfer yasağının kalkmaması ihtimalini de düşünen yönetim, sözleşmesinden doğan haklarını ödediği, transfer yasağına neden olan isimlerden olan Nduka’yı ikinci yarı için alternatif olarak kadroya katarken, transfer tahtasının açılması sonrası Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ın onayı ile kadrodan çıkardı.

Ankaragücü,son dakika transferlerinden Konrad Michalak’ın lisansını sonanda çıkardı. Polonyalı oyuncunun transferi tamamlanırken, Rus Futbol Federasyonu’ndan gelmesi gereken yazı gecikti. Ancak temasların ardından bu oyuncunun da lisansı maça yetiştirildi.

Ankaragücü’nün eski futbolcularından Enes Kubat, sezon sonuna kadar BAK Spor Kulübü’ne, diğer bir yeni transfer Suat Kaya ise Bucaspor’a kiraya verildi.

Ankaragücü yönetiminin önünde, yeni sezon öncesi transfer yasağına neden olabilecek; Thomas, Cerci ve Szukala dosyalarının bulunduğu öğrenildi.

 
Gurbetçi Genç Girişimci Taner Ay ırkçılığa sessiz kalmadı!
 
Canlar için el ele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her oyuncumuza ihtiyacımız var
Geçmiş dönem alacaklarına yönelik sorun yaşayan futbolculardan anlayış ...
Son haftalar umut aşıladı
Mert, sıralamada 17. basamakta olduklarını ve bu durumdan hem kendilerinin ...
Finali mutlu yapalım
Sarı-lacivertli ekibin, Cumartesi günü 15.00’de başlayacak maçın saatinin ...
 
ANKARA HABERLERİ Abidal’e çubuklu forma
Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Barcelona’nın efsane ismi Eric Abidal’e ...
Ruhumuzu yansıtıp manşetlere çıktık
2-2 biten Galatasaray müsabakasında ilk kez 5’li savunma ile oynadıklarını ...
Değişim rüzgarı
Kırmızı-siyahlıların Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bütün futbolcuların ...
 
Müthiş dönüşümüz fitili ateşlesin
Kulüp Başkanı Fatih Mert, “Sonuç yaşatmaya çalıştığımız kulübümüz için ...
Rekabet üst düzeyde
Ligde kolay maç olmadığının altını çizen deneyimli teknik adam, “Her takımın ...
Avrupalı Telekom
Mavi-beyazlılar, bu sonuçla birlikte gruptaki 6. galibiyetini aldı ve ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri