Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>YEREL HABERLER
26 Aralık 2017 Salı - 13:02

Halk için halka dokunan projeler

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da vatandaşların bütçelerine katkı sunan proje üreten ve uygulayan Çankaya Belediyesi, halka dokunan projeleri ile de dikkat çekiyor.

Halk için halka dokunan projeler

Belediye, 2017 Nisan ayından bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlar için nakdi destek sağlayan Halk Kart, özel sağlık kuruluşlarında yüzde 50’ye varan indirim sağlayan Sağlık Kart ve yabancı dil eğitiminde yüzde 60’a varan indirim sağlayan Yabancı Dil Protokolü projelerini hayata geçirdi.

 

Çankaya Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halka dokunan sosyal projelerle de vatandaşların bütçesine katkı sunuyor. 2017’de ilk olarak 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde imza altına aldığı Sağlık Kart indirim protokolü ile Çankayalıların 32 özel sağlık kuruluşundan yüzde 50’ye varan indirim almasını sağlayan Belediye, proje başladığından bugüne kadar 50 bin Sağlık Kart dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye, her geçen gün farklı kuruluşlarla indirim protokolü imzalıyor. Başlangıçta 17 sağlık kuruluşu ile protokol imzalayan Çankaya Belediyesi, şu an için 32 sağlık kuruluşunda indirim imkanı sunuyor.

 

Sağlık Kart’tan, Çankaya’da yaşayan veya Çankaya’da ticari faaliyette bulunan vatandaşlar, başka koşul aranmaksızın yararlanabiliyor. Çankaya Belediyesi bünyesindeki Çankaya Halk Sağlığı Merkezi, Çankaya Evleri, Baharevleri, Hoş Geldiniz Masası, Çayyolu Ek Hizmet Binası ve muhtarlıklardan edinilebilen Sağlık Kart’ın sağladığı indirimler arasında, robotik cerrahi ile obezite ameliyatından laboratuvar tahlillerine, koroner anjiyodan tüp bebek uygulamasına, ağız ve diş sağlığından göz hastalıklarına kadar geniş bir yelpaze yer alıyor.


Her yaştan vatandaş için ücretsiz yabancı dil eğitimi

 

Devlet üniversitelerinden mezun olan ya da öğrenci olan 18-30 yaş arası Çankayalıların yabancı dil eğitimi alması için dil okulları ile görüşerek yüzde 60’a varan indirim sağlayan Yabancı Dil Protokolü’nü 12 eğitim kurumuyla Temmuz ayında imzalayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sosyal belediyecilik alanında bir adım daha atmış oldu. Her yaştan vatandaş için yabancı dil öğrenimini bünyesindeki Çankaya Evlerinde ücretsiz olarak veren Çankaya Belediyesi, yabancı dili akademik düzeyde öğrenmek isteyen 18-30 yaş arası gençlerin de profesyonel dil okullarındaki eğitimden indirimli faydalanmasına destek verdi.

 

Başvuru için Çankaya’da ikamet ettiğini gösterir belge, öğrenciler ve mezun olanlar için not ortalamasını gösterir belge isteniyor. Başvurularda 4’lük sistemde 2.30 ve üzeri ile 100’lük sistemde 65 ve üzeri not ortalaması dikkate alınıyor. Başvurular, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi Mithatpaşa Caddesi No:52 Kat 4’de yapılabiliyor.


260 kişi Halk Kart’tan yararlanıyor.

 

Çankaya Belediyesi, insana dokunan bir projeyi daha hayata geçirerek, dar gelirli 2 bin aileyi kapsayacak “Çankaya Halk Kart” projesine ise Kasım ayında başladı. Çankaya Halk Kart’a ilk etapta başvuran 459 kişinin, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden ve evlerini ziyaret ederek sosyal incelemesini yapan Çankaya Belediyesi, 260 kişinin bu karttan yararlanmasını sağladı. Projeye dahil olan her aileye verilen banka kartına, iki ayda bir 300 lira nakit para yatırılıyor. Çankaya Halk Kart sahipleri böylece diledikleri yerden alışveriş yapabilme imkanına sahip oluyor. Çankaya Halk Kart sahibi alabilmek için Çankaya’da ikamet etmek, başvuru sahiplerinin üzerine kayıtlı taşınmazın bulunmaması, maddi desteğe ihtiyacı olması ve hanede kişi başına gelirin asgari ücretin üçte birini geçememesi gerekiyor.

 

Başvuruda bulunarak Çankaya Halk Kart’ı almaya hak kazan 260 vatandaşa kartlarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen verdi. Dünya görüşü gereği yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçirdiklerini ve bu hizmeti insanı ötekileştirmeden yaptıklarını belirten Taşdelen, “Sosyal yardımlar ilk olarak 1999’da Bülent Ecevit Başbakanlığındaki 57. Hükümet döneminde, sosyal demokratlar tarafından yapılmaya başladı. Sosyal yardım sosyal demokrat politikaların ürünüdür. Biz de bu modeli Çankaya’da uygulamaya başladık. Çankaya Halk Kart bizim insana bakışımızın, insanımıza saygımızın yansımasıdır. Kaynak halkındır, halk içindir. İncitmeden, bir elin verdiğini diğeri görmeden kullanılabilecek” şeklinde konuştu.

 


 

 
Yeşil Keçiören
 
Yılbaşı gecesine Winner İncek damga vuracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşil Keçiören
Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden olan ve yeşillendirme çalışmalarına ...
Pursaklar zabıtası yılbaşı denetimde
Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2018’in arifesinde “yılbaşı” ...
Büyükşehirin çözüm masası: “Mavi Masa”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’lilerle arasındaki iletişim ...
 
Yenimahalleli engelliler haklarını öğrendi
Yenimahalle Belediyesi, engelli vatandaşları kendilerine tanınan tüm yasal ...
Başkan Yaşar, Peçeneklileri yalnız bırakmadı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çamlıdere Peçenek Derneği tarafından ...
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yıl dönümü
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98.
 
TİKA’dan Oş yetimhanesine destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’ın ...
Ankara temalı ürün tasarım yarışması başlıyor
Ankara Kalkınma Ajansının organizasyonundaki; Ankara’nın geleneksel el ...
Başkente şehit ateşi düştü
Hakkari Şemdinli’de el bombasının patlaması sonucu şehit olan Sözleşmeli ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri