Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
11 ilde “Bozdoğan-37' operasyonu
11 ilde “Bozdoğan-37" operasyonu
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Mayıs 2010 Cuma - 05:59

Hacettepe Sanat Sokağı Ramazan Ayı’na bitecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hamamönü bölgesinde Hacettepe Üniversitesi ile Altındağ Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların başka kentlere örnek olacak nitelikte olduğunu belirtti.

Hacettepe Sanat Sokağı Ramazan Ayı’na bitecek

Günay, Hacettepe Üniversitesi ve Altındağ Belediyesinin Hamamönü bölgesinde ortaklaşa yürüttüğü Sanat Sokağı projesinin inşaat alanında, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Uğur Erdener ile incelemelerde bulundu. Hamamönü’ndeki Sanat Sokağı projesinin inşaat alanını gezen Bakan Günay, Hacettepe Üniversitesine ait konukevi ve kermes alanını da ziyaret etti. Bakan Günay ile Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, burada hizmete konulan elektrikli faytona da bindi.

Kentsel yenilenme

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Günay, Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesinin ortak alan düzenlemesi ve sosyal dokuyla bir arada kentsel yenileme projesi uyguladığını ifade etti. Hacettepe Üniversitesinin, Ankara ile özdeşleşmiş bir üniversite olmanın gereklerini yerine getirdiğine işaret eden Günay, şöyle konuştu: “Uzun süreden bu yana bu doku, bir üniversite çevresine, bir başkent dokusuna yakışmayan durumdaydı.

Tarihsel doku

Ara sokakları gezdik ve gezerken hangi yapılardan yeni mekanlara dönüştüğümüzü gördük. Bu ara sokaklardan hocam ve belediye başkanımız, bizi biraz da bilinçli olarak geçirdi. Yenilenmiş alanları gördüğümüz zaman nasıl bir dokudan yenilenmiş olduğumuzu bazen unutabiliyoruz. O yüzden yolu uzatarak biraz neyi yenilediğimizi, hangi mekanları iyileştirdiğimizi ve hangi yapıların şimdi kullanılır, çağdaş, modern, aynı zamanda da tarihsel dokuyu ayağa kaldırarak modern bir kullanıma açıldığını bize göstermiş oldunuz.

Bu bir doku yenilenmesi

Altındağ Belediyesi, burada u-zun zamandır köklü bir Ankara’ya, Türkiye’ye, çağdaş bir devletin başkentine yakışan bir doku yenilenmesi yapıyor. Uzun zamandır hem gözlüyorum, hem de işbirliği yapmaktan büyük bir kıvanç duyuyorum. Özel idare, emlak vergisi paylarından da elimizden geldiği kadar Altındağ Belediyesini desteklemeye çalışıyoruz. Gerçekten de başka kentlere örnek olacak bir çalışma yapılıyor. Taceddin Dergahı ve etrafından başlamıştı, Hamamönü sokaklarını kapsadı, Ulucanlar’a uzadı, önümüzdeki günlerde de Ulucanlar’ın açılışını yapacağız.

AĞUSTOSTA MUTLAKA AÇILACAK

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise incelemelerde bulundukları bölgede yıkılacak ve yeniden yapılacak yerlerin protokolde yer aldığını ifade ederek, “Ama kuruldan geçmesi, izin alınması gibi konular belirli bir süreç alıyor. Şu anda inşaatına başladığımız bölgelerdeki çalışmaları Ramazan ayına bitireceğiz, söz veriyoruz buradan. Ağustosta bitireceğiz” dedi. “Bundan sonra da biraz önce o gezdiğiniz izbe sokaklara doğru çalışmalar devam edecek” diyen Tiryaki, Hacettepe Üniversitesi ile uyumlu bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti. Tiryaki, “Buradaki eserlerin kalıcı olmasını çok önemsiyoruz. Bu nedenle de bizim bu kültür değerlerimize yatırım yapmak istiyoruz. Para harcamak istiyoruz. ” diye konuştu.

Günay: Ülkem adına teşekkür ediyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, üniversitenin yakın çevresinin yanı sıra, park haline getirilen, yeni, modern bir mimariye kavuşturulan alanların önemli bir kısmının da Hacettepe Üniversitesine ait olduğunu belirtti.

Çalışmalara katkı

Üniversitenin bu alanda Altındağ Belediyesi ile işbirliği yaptığını ve belediyenin çalışmalarına katkı sağladığını anlatan Günay, üniversitenin aynı zamanda da bazı mekanları konuk evi gibi tesisler yaparak yenilediğini söyledi. Günay, “Ben hem Sayın Rektör Prof. Dr. Erdener’e, hem de Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye çok teşekkür ediyorum Ankara halkı ve ülkem adına...” dedi.

Yeniden canlandırma

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ile eski kent dokusunu yeniden canlandırma, yaratma adına önemli bir proje uyguladıklarını dile getiren Erdener, “İki ciddi, önemli kurum el ele verdiğinde, şehir adına, kent adına çok şeyin yaratılabileceği, yeniden yaratılabileceği, bu projeyle de zaten bir kez daha vurgulanmış oluyor” diye konuştu.

 
Kızılordu Korosu salı günü Dikmen’de
 
Üniversiteli gençler 'Bahar Şenlikleri'yle eğleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılordu Korosu salı günü Dikmen’de
Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu, Başkent’te konser verecek.
Vurmalı Çalgılar Şenliği'nde minikler büyüledi
Her yaştan ilk ve orta öğretim öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ...
Öğrenciler diktikleri elbiselerle podyuma çıktı
Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, ‘Bahar Şenlikleri’ ...
 
Yalancının resmi Ankara'ya geldi
İstanbul başta olmak üzere birçok ilde seyirci karşısına çıkan Yalancının ...
Lisede kariyer günleri etkinliği
Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi, öğrencileri meslek seçimlerinde yönlendirebilmek ...
Mahallelerde şenlik başlıyor
Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen “Mahallede Şenlik Var” etkinlikleri ...
 
Miniklerin açtığı sergi büyülüyor
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM), Çankaya Belediyesi ...
Caz dinleyicisi çok etkileyici
Müzik dünyasının en yetenekli besteci ve söz yazarlarından iki Grammy ...
Necip Fazıl’dan Makarios anısı
Server Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersönmez Yarbay, Necip Fazıl Kısakürek’le ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri