Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
7 Eylül 2021 Salı - 11:18

Günün gelişmeleri

Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz sene dünyanın her türlü ekonomik ve sosyal düzenin test edildiği oldukça zorlu bir dönem yaşadığını ancak Türkiye’nin salgınla mücadelede şimdiye kadar başarılı olduğunu vurguladı.

Günün gelişmeleri

TÜRKİYE:  Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz sene dünyanın her türlü ekonomik ve sosyal düzenin test edildiği oldukça zorlu bir dönem yaşadığını ancak Türkiye’nin salgınla mücadelede şimdiye kadar başarılı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoığan ekonominin bu yılın ilk çeyreğinde yıllık % 7,2 ve ikinci çeyreğinde % 21,7 oranında bir büyüme rakamına ulaştığını milli geliri bu yıl 800 milyar doların üzerine, program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşımayı hedeflediklerini söyledi.  Erdoğan brüt döviz rezervlerinin 118 milyar dolara ulaştığını ifade ederken net rezervlerin hala – 41 milyar dolara izliyoruz. Dün BİST100 endeksi haftanın ilk gününde % 0.20’lik artışla 1.471,61 puandan kapatırken sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran % 1,22 ile turizm, en çok kaybettiren % 0,23 ile ticaret oldu. Usd/try kuru satış baskısı altında olmayı sürdürürken 8.3340 seviyesinin bugün ön plana çıkan direnç seviyesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu seviyenin üzerinde tekrar alımlar hız kazanabilir.

Bugün yurtiçinde veri akışı. ABD piyasalarında yaşanacak gelişmeler yurtiçi fiyatlamalara da yansıyacaktır. BİST100’de hala 1466 seviyesi bizim için kritik. Bu seviyenin üzerinde alımlar ön plandayken bu seviyenin tekrar aşağı yönlü kırılması halinde satışlar baskın olabilir.

ABD:  Dün İşçi Bayramı nedeniyle ABD piyasalarının kapalı olduğu günde işlem hacminin küresel piyasalarda sınırlı kaldığını izledik. Dün dolar endeksinde yükseliş görülürken ABD’de tahvil piyasası da kapalıydı. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin % 1.37 seviyesini geçmesi halinde sert bir yükseliş bekliyoruz. Bu küresel bağlamda aynı zamanda doların bütün para birimleri karşısında değer kazanmasını sağlayabilir. Şu anda tahvil faizleri % 1.35 seviyesinden işlem görmekte. Geçen haftanın son işlem gününde istihdam verilerinde toparlanmanın arttığı görülürken 22 Eylül’de Fed tahvil alım programının azaltılması için düğmeye basabilir.

Bugün ABD’de veri akışı sakin olacak. Tahvil piyasasında yaşanacak hareketler bize yol gösterici olacaktır.

EURO BÖLGESİ:  Dün Euro Bölgesi’nde açıklanan Sentix Yatırımcı Güven Endeksi beklentilerin üzerinde 19,6 puan açıklanmasına rağmen, son 2 ayda Sentix Yatırımcı Güveninde düşüş görülmekte. Ayrıca güven endeksinin son 5 ayın en düşük seviyesine gerilediğini de izledik. Dün ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle işlem hacminin düşük kaldığı günde dolar endeksindeki hafif yükseliş Eur/Usd paritesinin de sınırlı gerilmesini sağladı. Paritede 1.1880-1.1910 bölgesi çok kritik bir direnç bölgesini oluştururken bu seviyenin kırılamaması halinde tekrara aşağı yönlü satışlar yaşanabilir. Eur/Try kuru ise satışını sürdürürken 10.05 seviyesi orada belirleyici olmakta. Bu seviyenin altında satış baskısı devam edebilecekken bu seviyenin üzerinde alımlar ön plana çıkabilir. Avrupa borsaları dünü yükselişle kapattı.

Bugün Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik güven endeksinin 35.3 puan gelmesi beklenirken Almanya’dan ZEW ekonomik güven endeksinin ise 30.2 puan açıklanması bekleniyor. Sıon 3 aydır Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik güven endeksinde azalış yaşanırken Delta varyantının bazı malların arzında yarattığı sıkıntının devam etmesi ekonomide belirsizliğe sebep olarak güven kaybına yol açmakta. Euro Bölgesi’nde 2021 yılının 2. çeyreğine ilişkin açıklanacak nihai  büyümenin ise % 2.00 geleceği öngörülmekte.

BİST100

Teknik olarak baktığımızda aşağıda 1466 seviyesinin altında önce 1453 ve arkasından 1444 desteğine kadar geri çekilme potansiyeli yüksek.

Yukarıda ise 1474 direncinin kırılması halinde önce 1485 ve arkasından 1500 direncine doğru hareketler hız kazanabilir.

VİOP

Teknik olarak baktığımızda VIOP endeksinde yukarıda ise 1625 seviyesinin kırılması halinde önce 1634 ve arkasından 1648 direnci test edilebilir.

Aşağıda ise 1597 desteğinin altında önce 1584 ve arkasından 1571 desteğine doğru düşüşler kaydedilebilir.

USD/TRY

Teknik olarak baktığımızda aşağıda 8.2620 seviyesinin kırılması halinde önce 8.2350 ve arkasından 8.2185 seviyesi test edilebilir.

Yukarıda ise 8.3340 direncinin üzerinde önce 8.3940 ve arkasından 8.4430 direncine doğru yükseliş görülebilir.

ALTIN

Teknik olarak baktığımızda aşağıda 1811 seviyesinin altında önce 1805 ve arkasından 1792 desteğine kadar düşüş devam edebilir.

Yukarıda 1821 direncinin kırılması halinde önce 1827 ve arkasından 1834 direnci test edilebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

#ARDYZ ARD BİLİŞİM-Şirketin Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü tarafından Ar-Ge, Tasarım ve Yazılımı kapsamında Onaylı Tedarikçi Belgesi aldığı açıklandı.

#AVGYO AVRASYA GMYO - Şirketin mevcut kiracısı olan AVTUR ile Antalya Alanya’da bir sitede bulunan D Blok 1 no’lu dairenin aynı site içerisinde bulunan R Blok 1 no’lu daire ile değiştirilerek, kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verdiği açıklandı. Antalya Alanya’da bulunan dairenin 1 yıllığına 3.000 TL’ye kiraya verildiği açıklandı.

#CEOEM CEO EVENT MENDYA  - Şirketin Red Bull tünel uçuşu rekor denemesi lojistik destek hizmeti organizasyonu işini 270.000 Euro bedel ile gerçekleştirdiği açıklandı.

#DOKTA DOKTAS DÖKÜM - Şirketin Orhangazi Demir Döküm tesislerinde katma değerli işlenmiş döküm parça kapasitesini artırmak için işleme tesisi binasına ek yeni bina yatırımı yapma kararı aldığı açıklandı.

#ENKAI ENKA İNŞAAT - Şirketin Yağlı Su Arıtma 2 Tesisi projesini %50 oranında tamamladığı medyada yer aldı.

#ETILR ETİLER GIDA - İstanbul Arnavutköy şubesi olarak faaliyete geçmek üzere yeni bir franchise sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#GEREL GERSAN ELEKTRİK - Kamerun’a şube açılmasına karar verildiği açıklandı.

#KTSKR KÜTAHYA ŞEKER - Şirket ile Şeker - İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı.

#KLKIM KALEKİM - Tescil işlemleri yapılan Visuelle markası adı altında, dekoratif boya/sıva/kaplama ve mimari-işçilik hizmeti sunulacağı açıklandı.

#OTKAR OTOKAR - 606 milyon TL ile en iyi teklifin şirket tarafından verildiği İETT Genel Müdürlüğü'nün ihalesine ilişkin ihale sözleşmesinin 10 gün içerisinde imzalanacağı, teslimatlarının 2022 yılında tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

#PEKGY PEKER GMYO - İngiltere'deki gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklar için Guildford veya Strutt & Parker şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

#RYGYO REYSAS GMYO - Şirket portföyünde yer alan depoların Yeşil Lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan solar depolara çevirmeye, yeni depolarında solar depo olarak inşa edilmeye devam edildiği açıklandı.

#SKBNK ŞEKERBANK - Şeker Gayrimenkul’ün halka arz başvurusunun SPK tarafından olumsuz karşılandığı, şirketin paylarının halka arzının en geç 31.12.2022 tarihli finansal tabloları ile gerçekleştirilmesine karar verildiği açıklandı.

#TACTR TAC TARIM ÜRÜNLERİ - Şirketin ana faaliyetinin Yatırım Holding statüsüne dönüştürülesi kapsamında, sözleşme tadili amacıyla SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#TEZL - EUROPAP TEZOL KAĞIT- Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 8 - 9 - 10 Eylül’de toplanacak.

#ENKAI ENKA İNŞAAT - Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara tarafından 10,55 - 10,62 TL fiyat aralığından 300.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,34’e yükseldi.

#PRZMA PRİZMA MATBAACILIK - Şirket sermayesinin 24 milyon TL’den %150 oranında bedelli olarak 36 milyon TL nakden artışla 60 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı. 

Kaynak:Acar Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Delta varyantı riskten fırsata dönüşüyor
 
Yeni eğitim döneminde pandemiyle mücadele için aşı şart
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delta varyantı riskten fırsata dönüşüyor
Delta varyantı ile artan vaka sayıları, Uzak Doğu Asya ve Pasifik ülkelerinde ...
Piyasalarda kısmi iyimserlik devam ediyor
BIST100 endeksi Cuma günkü %0,71'lik kaybın ardından güne tepki alımlarıyla ...
Altın istihdam verisi sonrası pozitif seyretti
Paladyum ise haftayı kırmızıda kapatan tek kıymetli maden olurken, 2400 ...
 
Türkiye: Reel efektif kur endeksinde dipten toparlanma
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayında TÜFE bazlı reel ...
Manşet enflasyon beklentilerin üzerinde
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi ...
Uluslararası piyasalar
ABD hazine tahvilleri tarım dışı istihdam verisine kadar yatay işlem gördü.
 
Ağustos ayı enflasyonu beklentilerin üstünde, gözler Merkez'de
Tüketici Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 0,60 olan beklentilerin oldukça ...
Kıymetliler istihdam verisi öncesi kayıpta
Altın 1814 dolar/onstan başladığı günde, satıcılı bir seansı geride bıraktı.
Çelik: “Hızlı toparlanma sürüyor”
Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat gerçekleştiren ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri