Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>SİYASET
19 Aralık 2016 Pazartesi - 17:27

Gölbaşı'na Değer Katıyoruz

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gölbaşı için prestij projeleri hayata geçiyoruz"

Gölbaşı na Değer Katıyoruz

ŞEHİR PARKI
Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahalleleri ortasında yapılmaya başlanan parkta, çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanlarının yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri yer alacak. Şehir Parkı’nın teknik özelliklerine gelecek olursak, 117 bin m2 park alanı, 800 adet 1m ile 5m boylarında ağaçlar, yaklaşık 1000 m2’ lik oturum alanı- 3000 m2’lik sosyal tesis, Eymir ve Mogan Gölü’nü gören 42 m’lik dönme dolap, minimum 250- 300 m2’lik hizmet binası ve konserler için çim amfi yapılıyor. Projenin en önemli özelliği ise dönme dolap dahil olmak üzere parkın bütün enerji ihtiyacının otoparklarüzerindeki güneş panellerinden sağlanarak sürdürülebilirliğe katkı sağlaması olacak.

EYMİR SOSYAL TESİSLERİ
Eymir Sosyal Tesis Projesi, Gölbaşı'ndaki ailelere sosyal imkanları ile gerçek bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. Tesis üç bölümden oluşmaktadır. 1. Blok’ta kapalı havuz ve fitness merkezi, 2. Blok’ta düğün salonu, 3. Blok’ta ise derslikler, ofisler, sergi alanı, restoran ve kafeterya bulunacak. Yapımına başlanan Eymir Sosyal Tesis binası, Gölbaşı'ndaki vatandaşların neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Burada ise 113134 ada- 4305 m2’lik alan, 110 kişilik konferans salonu, 530 m2’lik havuz alanı, 420 m2’lik fitness merkezi, 580 m2’lik 336 kişi kapasiteli düğün salonu, 300 m2’lik alana sahip derslikler, 114 m2’lik idari ofisler, 170 m2’lik sergi alanı, 345 m2’lik restoran bulunuyor.

SEĞMENLER PAZAR YERİ
Seğmenler Mahallesi Pazar Yeri, her yaştan semt sakinin farklı nedenlerle ziyaret etmek isteyeceği ve sosyal iletişimi güçlendirecek bir merkez olarak tasarlanmış ve yapımına başlanmıştır. Projenin zemin katında açık pazar yeri ve Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra, kadın ve erkek mescitleri bulunacak. Pazar yerinin üst katında ise sahnesi, akustik duvar ve tavanlarına ek olarak teknik donanımlarıyla son derece modern, çok amaçlı bir salon yer alacak. Pazar yerine ek olarak bir Belediye Hizmet binası yapılıyor. Bu hizmet binasının birinci katında yedi adet dijital ekranlı, tam donanımlı derslik bulunacak.

MOGAN GÖLÜ
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle hayata geçirilen bu proje kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Mogan Gölü temizlenecek. Temizlik gemilerini göle indirecek ray sistemi yapıldı ve tarama gemimiz İmbat’ın kurulumuna başlandı. Proje, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük iç su temizlik projesi olma özelliği taşıyor. İlk adımını gerçekleştirdiğimiz projemizde temizlik gemilerimizi de çok kısa süre içerisinde indirerek Mogan Gölü’nü yeniden eski temizliğine ve berraklığına kavuşturacağız.

İNCEK PARK
İncek Parkı Projesi, Kızılcaşar Mahallesi sınırları içerisinde İncek Bulvarı ile Bağlar Caddesi kesişiminde ki alana yapılmaya başlanmıştır. Projenin amacı, yemyeşil alanı, 4m yüksekliğindeki anıtı, 90 m2lik pergolesi, süs havuzu ve açık hava spor alanlarıyla bölge sakinlerinin huzurlu vakit geçirmelerini ve sakinliğin tadını çıkarabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Bu projemizi de kısa süre içerisinde bitireceğiz.

KÜLTÜR MERKEZLERİ
Kültür merkezi olmayan mahallelere yapımına başlanan proje, yaklaşık 700 m2lik alana sahip olacak. Kültür merkezlerimiz Ayrıca kültür merkezlerimizin bir özelliği de Ankara’nın yöresel ve geleneksel mimarisini yaşatmak adına Ankara Evi şeklinde yapılıyor olmasıdır. Bu proje kapsamında her bir kültür merkezinde mahallelilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kültür merkezlerimiz Ankara’nın geleneksel mimarisini yaşatmak adına Ankara Evi şeklinde yapılıyor. Tesislerde çok amaçlı salon, kurs odası, muhtar odası, gelin odası ve açık teraslar bulunacak.

SEMT SAHALARI
Bu proje kapsamında, semt sahaları ilk etapta Mahmatlı, Subaşı, Örencik, İncek ve Şafak Mahalleleri'ne yapılacak. Önümüzdeki süreçte ise sahası olmayan diğer mahallere de proje kapsamında spor sahaları inşa edilecek. Saha 22x45m ebatlarında suni çim zemine sahip yapıda olacak. Bu projeyi tasarlarken gençlerimize gönüllerince maç yapma imkanı yaratmak istedik.

CEPHE YENİLEME
Bu proje ile Gölbaşı yeni bir görüntüye kavuşuyor. 2015 ve 2016 yıllarında 5 etapta toplam 318 binanın cephesini yeniledik. Proje sayesinde Gölbaşı yeni ve modern bir görünüme sahip olacak. Proje kapsamına giren binalara mantolama da yapılıyor. Bu yönüyle yüksek oranda doğalgaz ve enerji tasarrufu da projenin amaçları arasında yer alıyor.

MEVLANA SPOR MERKEZİ
Mevlana Spor Kompleksi, Mevlana Parkı içerisinde yapılmak üzere tasarlandı. Spor kompleksi içinde Yüzme Havuzu, Fitness Merkezi, Sauna ve Hamam, Derslikler ile Çocuk Oyun ve Bakım birimleri bulunuyor. Uluslararası standartlarda hazırlanan yüzme havuzunda, yüzme antrenmanları ve eğitimler yapılabilecek. İki kattan oluşan fitness bölümünde, özel ve grup egzersiz salonları ile aletli spor birimleri bulunuyor. Sauna, hamam ve buhar odaları, yine fitness birimi ile bağlantılı biçimde bir kullanım alanı da proje kapsamında hayata geçirilecek. Proje aşamaları tamamlanmış olan, bu özgün yapı, gelecek nesillere sağlık ve spor etkinlikleri açısından önemli ölçüde fayda sağlayacak.

 
Festival maratonu başlıyor
 
Su sayaçlarınızı soğuktan koruyun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'dan İstanbul'a hareketinden ...
Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ...
Bahçeli’den sağduyu çağrısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ne kadar ...
 
İçişleri Bakanlığı o iddiaları yalanladı
İçişleri Bakanlığı, bir siyasi partinin binalarına gerçekleştirilen saldırılara ...
Erdoğan talimatı vermişti! Artık yüzde 100 yerli...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mobil iletişimde 4.5G'ye geçilirken ...
Başkent'e 7 yeni yol
Ankara trafiğini rahatlatmak için 27.5 kilometrelik 7 yeni yol projesi ...
 
Bahçeli: 'Pusuda bekleyenlere milletin azameti gösterilmelidir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle alt ...
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri'deki terör saldırısında okların ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki hain terör saldırısına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri