Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>SİYASET
31 Aralık 2010 Cuma - 10:14

Gökçek milletvekili olacak mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaklaşan 2011 genel seçimleri ve hakkında çıkan, “milletvekili olacak” iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gökçek milletvekili olacak mı?

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek yaklaşan 2011 genel seçimleri ve hakkında çıkan, “milletvekili olacak” iddialarıyla ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Hem kendi partisinden hem de muhalefetten bazı kişilerin milletvekili olacağı şeklinde dedikodular çıkardığını söyleyen Gökçek, “Benim partimden burada olmamı istemeyip
Ankara’ya aday olmayı düşünenler olabilir. Muhalefet de belediye başkanlığını kazanmanın tek yolunun Melih Gökçek’in gitmesinden geçtiğini biliyor. Net söylüyorum binde 1 ne niyetim var ne gayretim var ne de olur. Benim milletvekili olup da olmamı hayal edenler varsa bunu unutsunlar” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in talimatıyla seçimler yaklaşırken kendisine yönelik bir karalama kampanyası başlatılacağı duyumları aldığını söyleyen Gökçek şöyle konuştu:

Ankara toplantısı

“Geçenlerde CHP’de bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda özellikle Gürsel Tekin, ‘Seçimlerde başarılı olmamız, iktidar olmamız için birinci şart Ankara ve İstanbulBüyükşehir belediyelerini sıkıntıya sokacak iddialarda bulunmalıyız, yolsuzluk yapıyorlar dememiz lazım’ ifadelerini kullanmış. 2011 seçimlerinde muhalefet kesinlikle stratejisiniAnkara üzerine kuracak, buna İstanbul da eklenebilir.

Yerel seçimlerde de görülmemiş bir yalan, iftira kampanyası başlatmışlardı. Kendilerine şimdiden çağrıda bulunuyorum. Benim dokunulmazlığım yok, ellerinde belge varsa gitsinler savcılığa şikayet etsinler. Eğer yine bir kampanya başlatacaklarsa, ipe sapa gelmez yolsuzluk iddialarına cevap vermem.”

Hakkında çıkan ‘Milletvekili olacak’ iddialarına yanıt veren Gökçek şöyle devam etti:

Hayallerini unutsunlar

Bu dedikoduları çıkaranlar benim partimden de muhalefetten de var. Her iki taraftan da duyuyorum. Muhalefet belediye başkanlığını kazanabilmenin tek yolunu benim buradan gitmem olarak görüyor. 

Partimin içinde de burada olmamı istemeyip, 
Ankara’ya aday olmayı düşünen çok kişi olabilir. Milletvekili olmamı istemelerinden daha doğal bir şey olamaz. Şunu net ve altını çizerek söylüyorum. Binde 1 ne niyetim var, ne gayretim var, ne de olur. Binde 1 ihtimal yok. Milletvekili olup da gitmemi hayal edenler varsa bunu unutsunlar. Devam eden bir takım projeler var ki o projeleri bitirmeden gitmeyi kendime yedirebilmem mümkün değil.”

5. dönem sinyali

“Tekrar aday olacak mısınız” sorusuna da yanıt veren Gökçek, “Önümüzdeki seçimde mevcut olan projelerin devam edeceğini görüyorum. Partim ve Genel Başkanım uygun görür, vatandaş da oy verirse belki adaylığım söz konusu olabilir. Erken bir şey, o anda değerlendirilecek. ‘Adayım demiyorum’ ama aday olabilirim” dedi.

AKP’nin oyu yüzde 43-53 arası

2011 Genel seçimleriyle ilgili tahminlerde bulunan ve “Siyasi proje mühendisleri” adını verdiği bazı organizatörlerin planları olduğunu iddia eden Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’yle BDP’nin yan yana gelmesi kuvvetle muhtemel. Siyasi proje mühendisleri olarak adlandırdığım insanlar bu iki partiyi bir araya getirecekler. 
CHP’nin yüzde 24-25 oyu olduğunu hesaplayıp, BDP’nin de yüzde 5-6 oyunu toplayıp, yüzde 30’ları hedefliyorlar. BazıCHP’lilerin kızıp, bu oranı yüzde 27’lere düşüreceğini, kızanların da MHP’ye oy vereceğini düşünüyorlar. Dil gerginliği de bu mühendislerin ürettiği bir proje. Bu sayede Kürt vatandaşlarımızın BDP’ye yöneleceğini, diğer taraftan da MHP’ye bir yönelme olacağını hesaplıyorlar. Ama oyun bozuldu. Yeni atraksiyonlarını bekliyorum bu mühendislerin. Şimdilik erken ancak şunu söyleyebilirim. Ak Parti bu seçimlerde yüzde 43-53 arasında oy alır.”

 
5 bin kişiyi evlendirdi
 
Temelden sarsan yargı kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent 6 ayda değişecek!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek tarafından ...
Bağımsız belediyeyiz
Türkiye’nin dört bir yanında belediyeler borç batağındayken, Altındağ ...
Bahçeli Siteler’e paket müjdeledi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, Türkiye’nin bütün sosyo-ekonomik ...
 
Bakan'a heykel cevabı
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
Gökçek CHP'yi Facebook'tan vurdu
Melih Gökçek, büyük dosya savaşları yaşadığı CHP liderinin kurultaydaki ...
Yenimahalle ışık saçıyor
Yenimahalle Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşan yeni yıl sebebiyle ...
 
Öğrencileri dinledi, "sözümüz söz" dedi
Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, ilçedeki yurta kalan ...
Belediye binasının önü böyleyse!..
Türkiye’nin en modern belediye binası olarak gösterilen Ankara Büyükşehir ...
Bu Seçim Gürsel Tekin'in Seçimidir, Kılıçdaroğlu'nun Değil
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Hafta Sonunda ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri