Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Eylül 2014 Cuma - 09:38

Gökçek Kızılırmak suyu iddialarını yanıtladı

ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da yaklaşık bir aydır dillendirilen, “Kızılırmak suyu, şehir şebekesine veriliyor” iddialarına, dün yanıt verdi. Gökçek, bu iddiayı doğrularken ishal salgını iddialarını ise yalanladı.

Gökçek Kızılırmak suyu iddialarını yanıtladı

ANKARA / Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyu kaynaklı ishal vakalarında artış olduğu iddiaları üzerine dün kameralar karşısına geçti.

Gökçek, yaptığı bir deneyle şebeke suyunun, şişe sulardan daha kaliteli olduğunu savunarak, su arıtma cihazı, damacana ve pet şişe su satıcılarının yanısıra CHP’li milletvekillerini kara propaganda yapmakla suçladı.

Gökçek, “CHP’lilerin cesareti varsa benimle canlı yayına gelsinler. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’ye iftira atan herkese dava açılacaktır” derken, ilerleyen günlerde su sıkıntısı yaşanmaması için üç, dört aydır şehir şebekesine Kızılırmak’tan 30 milyon metreküp su aktardıklarını söyledi. Gökçek, şöyle devam etti:

“Bu söylentiler pet şişe satıcılarının da işine geliyor. Bu tamamen ideolojik bir davranış. İnsanları korkutma amaçlı. Normal pet şişe ve damacanalardan korkulabilir, burada rahatlıkla mikrop alınması mümkün ama Ankara suyundan mikrop alınması mümkün değil. CHP’li vekillere çağrıda bulunuyorum. Gelsinler İvedik’te diledikleri yerde numune alalım. Akredite olmuş kurumlara numuneleri götürelim. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun bir raporu var raporda ‘Şebeke suyu dışında, kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi önemlidir’ ifadesi yer alıyor.

 

İZMİR’DEKİ ARTIŞ DAHA FAZLA

 

İddiaların tam tersine şebeke suyunun tüketilmesi tavsiye ediliyor. Şebeke suyuyla ilgili olarak ayda bin 250 tane analiz yaptırıyoruz. Bu raporları günlük olarak ASKİ’nin internet sitesinde yayınlıyoruz. Bin 250 analizin hiçbiri Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarının dışına kesinlikle çıkmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bağırsak enfeksiyonlarında Ankara’da yüzde 2 artış var. Geçen sene ocak ayında 21 bin iken, 26 bine çıkmış. Fakat Ankara Tabipler Odası hiç sesini çıkartmamış. Son üç aydaki rakamlara bakınca ise Ankara Tabipler Odası ve CHP rakamsal olarak takip etmedikleri için tuş olmuşlar. 2013’ün ilk aylarında 210 bin bu senenin ilk aylarında 215 bin vaka var. Yani yüzde 2 artış. Bu da Ankara’da herhangi bir salgının olmadığını gösteriyor. 2013 ve 2014 yıllarında İzmir’in bağırsak enfeksiyonları rakamlarına bakınca orada artış yüzde 33. Ankara’nın nüfusu daha fazla üstelik. Başta Aylin hanım ve CHP milletvekillerine görev veriyorum. İzmir’de şu anda sizin iddianıza göre neler var neler.”

 

Yalnızca Mogan ve Bala denmişti

 

Ankara’da Kızılırmak suyunun şehir şebekesine verildiği iddiaları yaklaşık bir aydır dillendirilirken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri pazar günü Ankara Hürriyet’e yaptıkları açıklamada, “Kızılırmak suyu yalnızca Bala’daki tarım alanlarına ve Mogan Gölü’ne pompalanıyor” diyerek, bu iddiaları yalanlamıştı. Ancak, Gökçek dün düzenlediği basın toplantısında Kızılırmak suyunun şehir şebekesine verildiği iddialarını kabul etti.

 

BİR BARDAK İÇSİN BEN HEPSİNİ İÇERİM

 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in suların temiz olduğuna yönelik açıklamalarına TBMM’de cevap verdi. Şehrin değişik yerlerinden aldığı suları basın mensuplarına gösteren Gök, Gökçek’i bu sulardan içmeye davet etti ve ‘hodri meydan’ dedi. Musluk sularından ağır kokuların geldiği yönünde şikayetler olduğunu hatırlatan Gök, “Bu ağır kokular nereden gelmektedir?” diye sordu. Gökçek’in ishal vakalarına yönelik açıkladığı raporların temmuz ayına kadar olduğunu ancak, ağustos ayıyla ilgili bir veri ortaya koymadığını kaydeden Gök, “Melih Gökçek bir bardak içsin ben burdaki suların hepsini içerim. Bir bardaktan bir şey olmaz diyorsa yine içsin. Beni hastalığa mahkum etmek istiyorsa da ben buna razıyım” dedi.

 

Müezzinoğlu: Çeşme suyu tüketmiyorum

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara’da şebeke suyuna atık suların karıştığı iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu “Daha önce de Gökçek ‘suyu içebilirsiniz’ diyordu. Ama bu sürede kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ne yazık ki ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum” dedi.ANKARA / 

 
57. yıla renkli resepsiyon
 
Keçiören metrosu uzuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozuk gıdaya ALO 174 baskını
ANKARA GAZETESİ / Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 174 ...
Seyir halindeki LPG’li otomobil yandı
ANKARA GAZETESİ / Seyir halindeki LPG’li otomobil, AŞTİ yakınlarında alev ...
2,5 ton gıdaya el konuldu
ANKARA GAZETESİ / Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü uygunsuz satıldığı ...
 
Saraycık’ın çamuru Malazgirt’i vurdu
ANKARA GAZETESİ / Sincan’da birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığı ...
Sincan sele teslim
ANKARA GAZETESİ / Şiddetli sağanak yağış bir hafta içinde Sincan’ı ikinci kez vurdu.
İki haftada 404 kök hücre bağışı yapıldı
ANKARA GAZETESİ / Kızılay ile Sağlık Bakanlığı’nın ilik nakli bekleyen ...
 
Milliler ishal oldu su kavgası büyüdü
ANKARA GAZETESİ / Meslek odalarının “Kızılırmak suyu şehir şebekesine ...
Sincan'ın 'Saray'ı
ANKARA GAZETESİ / Sincan Saraycık Mahallesi’nde şiddetli yağış sonrası ...
Gebelik Haftası’na kokteylli kutlama
ANKARA GAZETESİ / Gebelik Haftası TOBB ETÜ Hastanesi’nde gerçekleştirilen kokteyl ile kutlandı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri