Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GÜNDEM
18 Ağustos 2010 Çarşamba - 03:22

Gençlik Parkı'nda ramazan etkinlikleri

Eski kültür merkezi günlerine kavuşan Gençlik Parkı Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Gençlik Parkı nda ramazan etkinlikleri

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’ndaki etkinliklerde, Hacivat ve Karagöz’den, Aşuk ve Maşuk’a, pamuk şekercilerden sohbetlere, şiir dinletilerine, eski ramazanları yaşatıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ramazan ayı etkinliklerini, eski kültür merkezi günlerine kavuşan Gençlik Parkı’nda gerçekleştiriyor.

Gençlik Parkı’nda kurulan çarşıda kitapçılar, çantacılar, ayakkabıcılar, kuru yemişçiler, giyim kuşam, tekstil, hediyelik eşya, geleneksel ve el sanatları stantları açıldı. Ankaralılar stantlarda hem el ürünlerinin nasıl yapıldığını öğreniyor hem de göz nuru ürünleri satın alabiliyor.
Ahşap yakma ustalığını 26 yıldır sürdüren 51 yaşındaki Fatih Çapanoğlu, Ankaralıların ilgisinden memnun olduğunu belirterek, “Ankara dışında, sahil kentlerinde de yaptım bu işi. İftardan sonra ilgi daha da artıyor. Esnaf açsından da çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

Atölyem yok seyyarım

Geleneksel sanatlardan olan camdan dekorlar yapan Halit Caba da bitmek üzere olan bir sanatını yaşatmaya çalıştığını belirterek, “1980’den beri yapıyorum. Bardağa her türlü motifi işleyebiliyoruz. Şu anda Ankara’da bir atölyem yok ve seyyar çalışıyorum. Ama burası sayesinde sabit bir yerim oldu ve evimi geçindiriyorum” diye konuştu.
Alışveriş stantlarının yanı sıra ramazan nostaljisini yaşatan macuncular, pamuk şekerciler, kestaneciler, mısırcılar da parkın renkli görüntüsünde yerini aldı.
Su ve ışık gösterilerinin yapıldığı parkta çocukların vazgeçemediği mekanlardan biri de Temaşa Bahçesi. Ramazanın ikinci gününde, Büyükşehir Belediyesi oyuncularının sahneye koyduğu, Hacivat ile Karagöz, Aşuk ile Maşuk, Orta Oyunu, Meddah gibi geleneksel seyirliklere Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Gençlik Parkı’nda, çocuklar oyunları izlerken anne babalar da çimenlerin üzerinde çay içerek günün yorgunluğunu atma fırsatı buldu.

360 derece astronot

BU yıl ramazan etkinliklerinde Ankaralılar bir ilk ile karşılaştı. Gençlik Parkına 360 derece açılı üç boyutlu Planetaryum Küresi kuruldu. Kürede, bir astronotun uzaydaki günlük hayatını, roketin fırlatılması sırasında hareketlerini, karşılaştığı zorlukları, kara deliklerini, çekim gücü olan girdap havuzlarını 360 derece açıyla ve özel efektlerle seyretmek mümkün.
Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklerde her gün bir sanatçı sahne alacak. Büyükşehir Belediyesinin düzenlemesiyle eski günleri yeniden kavuşan Gençlik Parkı renkli gösterilere sohbetlere şiir dinletilerine ev sahipliği yapacak.

Eski güzel tadlar Forum Ankara’da

FORUM Ankara Outlet, ramazanı nostaljik Türk eğlencelerle karşılıyor.
Forum’un düzenlediği ramazan eğlenceleri programında her gün saat 17.00’den itibaren fasıl ekibi ve ramazan davulcusu, ziyaretçileri karşılıyor.
Nostaljik ramazan eğlencesi Hacivat-Karagöz gösterileri, ortaoyunu ve kanto ile renkleniyor. Çocukları da unutmayan Forum Ankara’da sihirbaz gösterileri başkentli minikleri bekliyor.
Haftasonları ise, saat 15.00’ten itibaren semazen ve mehter gösterileri, Forum meydanında gerçekleştiriliyor.
Ziyraretçilerine şerbet ikramında da bulunan alışveriş merkezi, küçük sürprizleriyle ramazanı unutulmaz kılıyor.

Kredi kartlarında rekabet tırmanıyor

RAMAZAN ayında özellikle market alışverişlerindeki artışı değerlendirmek isteyen bankalar, müşterilerine cazip kampanyalar sunuyor.
Ramazan ayının gelişi ile birlikte özellikle market ve alışveriş merkezlerindeki gıda alımları artıyor. Bu talep artışını fırsata çevirmek isteyen bankalar, müşteri çekmek için kredi kartları aracılığı ile çeşitli kampanyalar düzenliyor. Kampanyaları takip eden kredi kartı kullanıcıları ramazan alışverişlerini cazip kampanyalarla yapabiliyor.
Bankaların kampanyalarından faydalanırken, anlaşmalı iş yeri veya marketlerden alışveriş yapılmasına, kampanyanın geçerli olması için o bankaya ait POS cihazının kullanılmasının gerekli olup olmadığına ve kazanılan hediyelerin hangi sürelerde kullanılacağına dikkat edilmesi gerekiyor.

Vakıflar geçmişten miras

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Arınç, “Eğer iktidarımız sürüyorsa, vakfın bedduasını değil duasını aldığımız içindir. Çünkü inancımız bize bunu emrediyor” dedi.
Vakıfların önemine değinen Arınç, geçmişten bugüne miras bırakılan bir çok vakfın bugün tekrar ayağa kaldırıldığını, yeniden hayata döndürüldüğünü söyledi. 3 binden fazla vakıf eserinin onarıldığını belirten Arınç, bu eserlerin geçmişten aldığı güçle yeniden ayağa kalktığını vurguladı.
Vakıfların, öğrencilere ve muhtaçlara yaptığı yardımlara değinen Arınç, Vakıflar Kanunu’nun çıkmasıyla cemaat vakıflarıyla ilgili yeni çalışmalar yapıldığını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da farklı dine mensup kişilerin kurduğu vakıflara da değer verdiklerini söyledi.
Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ise,vakıfların Türk-İslam kültüründeki önemini vurguladı.

Hamilelere oruç tavsiyeleri
UZMANLAR, hamileliğin normal sürecinde oruç tutanlarda bebeğe zarar gelmediğini, ancak orucun annenin kendinde sağlık problemlerine yol açabileceğini vurguladı.
Hamilelere beslenme açısından uyarılarda bulunan uzmanlar, “Sahurda mideden boşalımı daha yavaş olan lifli yiyecekler tercih edilmelidir. Örneğin kepekli ekmek ile beraber tostlar, az yağlı börekler, haşlanmış yumurta, yoğurt ve muz gibi uzun süre tokluk hissi verecek olan protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacını karşılayacak besinler tercih edilmelidir. İftar ve sahur arasında sık sık ve az yemek yenmelidir” önerisinde bulundu.

 
Gebelik testi yetmiyor
 
Türkiye'yi çekici kılan ekonomideki gelişim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zorlu ve tehlikeli tırmanış
Ankaralı Dağcı Tunç Fındık, Tibet’te bulunan ve 8012 metrelik yüksekliği ...
Gökçek fena kızdı, ceza kesecek!
Başkent önceki gün duvarlara CHP’li gençlerce yazıldığı iddia edilen “Tayyip ...
Raporda açıklandı
ABD’nin yeni elçilik binası arayışı, en resmi ağızdan doğrulandı. ABD ...
 
Cumartesi pazarında tartışma
Kırıkkale’de Çallıöz mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yıllardır hizmet ...
Fay hatları pay hattına dönüştü
Türkiye’de 11 yıl önce gerçekleşen deprem sonrasında, mevzuatta planlama, ...
Sürücülere sıkı takip
Başkent’te trafiğin yoğun olduğu yerlerde kurulan MOBESE sistemi ile trafik ...
 
Aile hekimliği net anlaşılmadı
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Doç. ...
Oruçluyken alışverişe çıkmayın!
Vatandaşları Ramazan ayında aç karnına alışveriş yapmaması konusunda uyaran ...
Sanayiciye ceza
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, “Türkiye GDO’lu ürün ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri