Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
22 Kasım 2017 Çarşamba - 12:37

Gençlerbirliği kaosu seçti

Son maçlarını kaybedip, puan cetvelinin dibinde kalan Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, 2 gün sonra kritik derbide kader maçına çıkacak. Kırmızı-siyahlılar, tartışılan bir operasyonla Mesut Bakkal’ı gönderip, yerine, her çıkışı polemiğe neden olan Ümit Özat’ı takımın başına getirdi.A.Gücü, inat, ısrar

Gençlerbirliği kaosu seçti

SORULAR

1- Süper Ligde sancılı bir dönemden geçen ve dipten çıkamayan Gençlerbirliği’nde, teknik direktörlük görevine yeniden Ümit Özat’ın getirilmesini nasıl değerlendirirsiniz ?

2- A.Gücü, zirveyle arasındaki farkı bire indirdi. Rakipleri Giresunspor ile deplasmanda, Ümraniyespor ile içerde üst üste karşılaşacak. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz ?

3- Zorlu bir deplasmanda iki kez öne geçen ve 3 gol attığı maçı kaybeden Osmanlıspor, sizce neyi eksik ya da yanlış yapıyor. Başkent derbisinde sonuç ne olur ?

Özgür Şahiner: Görevden alınan Mesut Bakkal’ın, dışarıdan yönlendirmelerle, takımı sabote eden oyuncular olduğunu düşünüyorum sözleri, içten içe çürüyen yapının ayakta durmasının zor olduğunu gösteriyor. 
Eray Görgülü: TFF Birinci Ligde şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerleyen 
Ankaragücü, liderlik yolundaki rakiplerinden biri olan Giresunspor karşısında da biraz zorlanabilir.
Deniz Gürel: Derbinin favorisinin Osmanlıspor olduğunu düşünüyorum. Eğer devre arasında oyuncu kaybetmezlerse ligde kalma adına şansları, bugün için Gençler’den fazla.
Fatih Tekeci: Murat Cavcav, ligin 3. haftasında gönderdiği Ümit Özat’ı tekrar takımının başına getirerek, şimdiye kadar yaptığı acemilik ve yanlışlarını resmen ‘tescil’ ettirdi.

Milli maç arasından dönüşte, Süper Lig temsilcileri haftayı yine puansız kapadı. Gençlerbirliği, belki de sezonda yeni bir sayfa açıp, yeni hikayeler yazacağı bir maçta Kayserispor’a sahasında 2-1 kaybederken, kendini yeni tartışmaların içinde buldu. Osmanlıspor ise galip mi dönüyoruz, bir puan mı alıyoruz derken, uzatma anlarında gelen ucuz penaltı ile sahadan yenik ayrıldı. Ankaragücü cephesinde, parasal sorun bitecek gibi durmuyor. Takım ise zirveye yerleşmeye kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kritik bir maç haftasına doğru yol alırken, Başkent ekiplerinin durumuyla ilgili olarak, Hürriyet Ankara Futbol Masası ekibinin görüşlerini aldık.

CAN DERDİNDEYİZ SAVUNMASI

Gençlerbirliği Başkan Murat Cavcav, Özat’ın yeniden gelişi ile ilgili olarak, “Vakit kaybedemezdik, can derdindeyiz. Bu transferleri yapan Özat’a görev vermeyi doğru bulduk” dedi. Sezon öncesi kampı yöneten Ümit Özat’ın, takımı, yeni transferleri ve kulübü iyi tanıdığını belirten Cavcav, “Sonuçta daha birkaç hafta önce futbolcularla tesiste kalıyor, gece gündüz onlarla yaşıyordu. Kendisi de bize güvence verdi. Futbolculara inandığını, bu takımın kesinlikle iyi yerlere geleceğini, hatta üst sıralara oynayacağını ifade etti. Kendisiyle görüştük ve geçmişteki olumsuzluklardan ders çıkararak Gençlerbirliği’ni layık olduğu yere getirme konusunda fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

Özgür ŞAHİNER

TUTAR TARAFI YOK

1- Geçmişte de Gençlerbirliği’nde herkesi şok eden çok gelişme yaşandı ancak bu karar, tarihi bir skandaldır. Şu anki başarısız tablonun iki mimarı Murat Cavcav ve Ümit Özat’ın, yeniden bir araya gelmesi, sonraki sürecin daha sancılı ve tartışmalı geçeceğinin işareti. Camianın tepkisini çeken, dışarıdan takıma müdahale ettiği iddia edilen ismi, bir kez daha takımın başına getirmek, hem büyük bir risk hem de açıkça meydan okumadır. Korku ve gerilim, takımı daha hızlı uçuruma sürükler.

BASKIYI YAŞATTI

2- Ankaragücü’nün futbolcuları, saha dışı faktörleri unutup, saha içine çok iyi motive olduğunu gösterdi. Takım, artık zirvenin ortağı. Tarihi, camiası ve adının büyüklüğü ile bundan sonraki tüm maçların da favorisi. Çaykur Rize müsabakası ile başlayan seride, sabırla, hep bir tuğla ekleyerek buralara geldiler. A.Gücü baskısı, rakiplerini son maçlarında puan kaybına sürükledi. Daha önce de söyledim, 2 maçta alınacak 4 puan, A.Gücü’nün yolunu açar.

ESKİ TÜFEĞE DİKKAT

3- Ligin dibinde kalmış, kurgusunu oturtamamış, ritmini bir türlü bulamamış takımın, F.Bahçe’den sonra, Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşması kolay değil. Böylesi zor şartlarda, hakem faktörünün de büyükler lehine işlediğini unutmamak lazım. Sezon başından bu yana, takım savunmasında giderilemeyen bir arıza var. Şu da bir gerçek ki Osmanlıspor, bazı maçları kaybedecek kadar kötü oynamadı. Derbide, eski Gençler’li Serdar’ın formu belirleyici olur.

Eray GÖRGÜLÜ

TEK KELİMEYLE DELİLİK

1- Albert Einstien’ın çok ünlü bir sözü vardır: “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir.” Enkaz haldeki bu takımı, sezon başında kim kurdu? Gençlerbirliği, Süper Ligin ilk üç haftasında, hangi teknik direktör yönetiminde bir puan aldı. Öyleyse, koskoca ligde hoca kalmamış gibi, enkazın sorumlusundan, enkazı ayağa kaldırmasını beklemek delilik değil de nedir?

KOLAY KOLAY YIKILMAZ

2- Tahmin ettiğimiz gibi, Ankaragücü’nün, içerde de oynasa Denizlispor maçı çok da kolay geçmedi. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen sarı-lacivertliler, liderlik yolundaki rakiplerinden biri olan Giresunspor karşısında da biraz zorlanabilir. Giresun deplasmanından, en kötü ihtimalle beraberlikle dönecek güçte olan Ankaragücü, evinde Ümraniyesporu da geçecektir.

ÇARESİZLİK SÜRÜYOR

3- Osmanlıspor’un hücum futbolu oynayan takımlar karşısındaki çaresizliği devam ediyor. Bu kez, çetin bir deplasmanda 3 gol birden buldu ama yetmedi. 2-0 öne geçtiği Trabzonspor karşısında, ligimizin klasik bir hatasını tekrarladı ve kapanma psikolojisine girdi, son dakika golüyle de yıkıldı. Bunun yanında, Osmanlısporlu futbolcularda motivasyon ve konsantrasyon sorunu var.

Deniz GÜREL

İNŞALLAH O BAŞLIKLAR ATILMAZ

1- Çocukluğumuzda Elm Sokağı Kabusu serisi vardı. Gençlerbirliği’nin başına gelenler bu filmlerden farksız. Kabus gibi bir sezon. Bunun üzerine bir de çaresizlik eklendi ve gönderilen Ümit Özat kurtarıcı olarak geri getirildi. Bu kadroya Morinho da gelse Guardiola da gelse çok bir şey yapamaz. Baştan beri devre arasına kadar toplayabildiği puan Gençler için kâr diyorum. Umarım sezon sonunda ‘Babasının ismini taşıyan sezonda oğlu Gençler’i düşürdü’ başlıkları atılacak bir durum yaşamayız.

İKİ MAÇ EN AZ 4 PUAN

2- Süper Lig’de dibe vurduğumuz sezonda Ankaragücü yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sarı-lacivertliler için motive edici oldu. Maddi sorunlar aşılmasa da işler şimdilik yolunda gidiyor. Giresun deplasmanından en az 1 puan bekliyorum. Ümraniye önünde alınacak 3 puanla liderlik koltuğuna oturulacağını düşünüyorum. A.Gücü ilk yarıyı lider bitirebilirse o motivasyonla ligin sonunu getirecektir.

HEYECAN PUAN ETMİYOR

3- Osmanlıspor sezon başından bu yana pek çok puan alabileceği maçtan eli boş döndü. Trabzon deplasmanında yendi, puan alacak derken kaybetti. Trabzon deplasmanında 3 gol bulması, heyecan verici bir maç olması güzel ama puan tablosuna bunlar yansımıyor. Ben bu haftaki Ankara derbisinin favorisi olduklarını düşünüyorum. Eğer devre arasında oyuncu kaybetmezlerse ligde kalma adına şansları, bugün için Gençler’den fazla..

Fatih TEKECİ

ACEMİLİĞİNİ TESCİLLEDİ

1- Gençlerbirliği’nde yaşananların özeti şudur: “Şaka gibi!” Efsane Başkan İlhan Cavcav’ın vefatı sonrası göreve gelen Murat Cavcav, 3. haftada gönderdiği Ümit Özat’ı tekrar takımının başına getirerek, şimdiye kadar yaptığı acemilik ve yanlışlarını resmen ‘tescil’ ettirdi. Cavcav, bu hamlesiyle, taraftarı da karşısına aldı. İlhan Cavcav Sezonu’na şu ana kadar Gençlerbirliği’nin damga vuran tek özelliği de bu zaten: “Yapılan yanlışlar.”

ŞAMPİYONLUĞU KAFAYA KOYDU

2- Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, ateş hattında ecel terleri dökerken, A.Gücü, bir alt ligden koptu geliyor. Takım ‘şampiyon’luğu kafa’ya koymuş. Denizli maçında bunu gördük. Yenik duruma düştükleri maçı iki kafa golüyle çevirdiler. Yenilmezlik serisi de 8 maça çıktı. Giresun deplasmanı zor geçecektir. A.Gücü, sallanabilir ama yıkılmaz. Sürpriz lider Ümraniyespor ise 19 Mayıs’ta “Saldır A.Gücü” taktiğine, karşı koyamaz.

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRMASI LAZIM

3- Osmanlıspor’un bu sezonki ‘puan aldığı her maç sonrasında mağlup olma’ geleneği sürüyor. İyi bir kadrosu, göze hoş gelen futbolu, takımın dilinden anlayan bir hocası var. Ama, ters giden şeyler istikrarı yakalamasını engelliyor. Öncelikle iki hafta üst üste puan almayı başarıp, şeytanın bacağını kırması lazım. ‘Ankara Derbisi’ bu anlamda çok önemli. Beraberliğin kimseyi mutlu etmeyeceği bir maç bizi bekliyor.

 
Atatürk’ün sözlerini kulak arkası yapmayalım
 
Hindistan’a direkt uçalım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe’de bulutlar karardı
Süper Ligin 12. haftasında, kendisi adına hayati önem taşıyan maçta, sahasında ...
Galatasaray’da Tudor ile devam kararı
Galatasaray, Tudor ile devam kararı aldı.
Bu gidiş nereye
Kırmızı-siyahlılar, beraberliğin bile kazanç sayılmayacağı kritik mücadele ...
 
Tozu dumana katıyorlar
Yarış pistlerinde tozu dumana katan kadın pilotlardan Nurcan Barçın Şatır ...
Ankaragücü’nden destek çağrısı
Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, “Allah muhafaza bu kadar iyi giderken ...
Cüneyt Çakır ve yardımcıları Dünya Kupası'nda
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, 2018 yılında Rusya'da düzenlenecek olan ...
 
Ankaragücü’nde zirve hesabı
Sıralamada üçüncü basamakta duran Başkent ekibi, 19 Mayıs Stadı’nda, taraftarı ...
Süper ligde yerini alabilir
Sarı-lacivertlilerin yukarıyı zorladığını vurgulayan Erdoğan, “A.Gücü’nün ...
Türk Telekom fırtınası
Ligde oynadığı 8. maçını da kazanan ve liderliğini sürdüren mavi-beyazlılarda, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri