Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>SPOR
23 Ocak 2017 Pazartesi - 11:41

Futbol duayenini kaybetti

40 yıla yakın süredir Gençlerbirliği başkanlığını yürüten Cavcav, Maltepe’deki Koç Öğrenci Yurdu’nun altındaki küçük bir mekanda aldığı kulübü; borçsuz, harçsız, dev tesislere ve her zaman gıpta edilen alt yapıya sahip, önemli bir marka haline getirdi.

Futbol duayenini kaybetti

Türk futbolunun efsane isimlerinden İlhan Cavcav’ın hayatını kaybedişi, bir devrin kapanışı gibi sanki. Dile kolay... Tam 39 yıldır Gençlerbirliği’nin kulüp başkanlığını yürüten Cavcav, dün son nefesini verirken, adını unutulmaz arasına yazdırdı. Dünya ve Avrupa’da bu kadar uzun süre başkanlık yapan isim var mı bilinmiyor ama Türkiye’de bu bir rekor. Kulüp, Maltepe’de küçük bir mekandan yönetilirken, futbolcular sadece 2 kabini bulunan duşlarda yıkanabilmek için sıra bekleyip, sıcak su için tüp gazlar kullanılırken, takım idman yapabilmek için toprak zeminli Anıttepe Sahası’na kimi zaman yürüyerek, kimi zaman da koşarak giderken, futbolcuların kendi arasında topladığı paralarla arabalar kiralanıp, deplasmana çıkılırken, şimdi 3 çim, bir sentetik sahası, herkesin imrenerek baktığı modern tesisleri ile çok farklı bir yerde Gençlerbirliği... Bu büyük değişimin mimarıydı İlhan Cavcav... Üstelik tüm bunların yanı sıra Türkiye’de hiç bir kurum ve kuruluşa borcu bulunmayan, bankalarda da yüklü miktarda yatırımı olan bir kulüp yaptı Gençlerbirliği’ni. 

AFRİKA PAZARINI AÇAN İSİM OLDU

Geçmişten bugüne yaşananları anlatırken, zaman tüneli yolculuğunda gözleri dolardı İlhan Cavcav’ın. Özellikle alt yapıdaki çocukların gözlerindeki ışıltıyı görünce mutluluğunu gizleyemezdi. Elbette, yüzlerce anısı var İlhan Cavcav’ın, Gençlerbirliği ile ilgili. Ancak, özellikle tesislerin bugünkü hale gelmesini ve Gençlerbirliği’nin kimseye muhtaç olmadan ayakta kalmasını sağlayan bir transfer hikayesi, Cavcav’ın aklından hiç çıkmazdı. Nijitap Geremi’nin, yıldızlar topluluğu Real Madrid’e transferi, Cavcav’ın hep ilk günkü gibi hafızasındaydı. 
Türkiye’ye, futbolda Afrika pazarını açan isimdi Cavcav. Deneyimli başkan, hem Geremi, hem de daha önce Ankara’ya getirdiği Mosheou, Kona ve Khuse’nin transfer hikayelerini anlatırken, hala o günleri bire bir yaşardı. İşte onun anlatımıyla, bu transfer öyküleri:
“Afrika, bizim için farklı bir deneyimdi. Daha önce eski Yugoslavya’dan, oralara yakın yerlerden oyuncu gelirdi ama Afrika başkaydı. Sağlığım el vermediği için son zamanlarda yapamadım ama eskiden transfer edilecek oyuncuyu mutlaka gidip kendim izlerdim. Afrika’ya oyuncu izlemeye gittiğimde ilk yaşadığım şey korkuydu. Stattaki herkes siyah bir tek ben beyazdım. Tribünlerdekiler de bana tuhaf tuhaf bakıyordu. Bana, bir kaç oyuncu isim söylediler. Bunları iyi takip et dediler. Ama ben başka isimleri beğendim. Sonuçta Kona, Mosheou ve Khuse’yi getirdim. Ne kadar iyi tespit yaptığımı herkes gördü. Mosheou, daha sonra Fenerbahçe’ye gitti. Kona, hem bizde hem diğer kulüplerde çok başarılı maçlar oynadı. Khuse, çok iyi oyuncuydu, ailevi sebepler nedeniyle erkenden ülkesine döndü. 

KAĞIDA 5 YAZIP HEPSİNE GÖSTERDİM

Bu isimler iyi çıkınca ve Gençlerbirliği’ne ilgi artınca, Afrika’ya gitmeye devam ettim. Sonrasında, Kamerunlu Nijitap Geremi’yi getirdim. Çok genç yaşta bize geldi. Çok da iyi maçlar çıkardı. 3 büyükler kapımızı çalarken, yurt dışından bir teklif geldi. İspanyolların Dünyaca ünlü kulübü, yıldızlar topluluğu Real Madrid, Geremi’yi istiyordu. Çok da ciddilerdi. Görüşmek için geldiler. Yemekte buluştuk. Hoş beşden sonra iş bonservis bedeline gelince, ben ‘5 milyon dolar isterim’ dedim. Tercüman, bunu onların diline dönüştürünce, adamların gözü yerinden fırlayacak gibi oldu. Yanlış tercüme olabileceğini düşündüler herhalde. Garsondan bir kağıt kalem istedim. Kocaman bir 5 rakamı yazıp, hepsinin görmesi için ellerimle kaldırdım ve masanın etrafındakilere gösterdim. Homurtular falan yükselmeye başladı. Baktım, mırın kırın ediyorlar... Ben İlhan Cavcav’ım. Beni bilen bilir iyi pazarlık yaparım. Bizimkilere, ‘Kalkın gidiyoruz, bu transfer bitmiştir’ dedim. Bizim hareketlendiğimizi görünce, şaşırdılar. Kolumuzdan tutup, tekrar masaya oturttular. Tamam dediler, Böylece Geremi’yi 5 milyon dolara sattık. Gelen para ile çok güzel işler yaptık. Bu harika tesislerin gelişmesinde, bankada paramazın olmasına, borçsuz kulüp haline gelmemizde Geremi’nin transfer parasının büyük yeri vardır.”

 
ATM’nin parasını güvenlik çalmış
 
Beyin felcinden ilk adımlara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe: 1 Başakşehir: 0 maçın geniş özeti ve golleri izle (FB Başakşehir)
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe sahasında Başakşehir ...
Kasımpaşa: 0 - Trabzonspor: 1 maçın geniş özeti ve golleri izle (Kasımpaşa TS)
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa sahasında Trabzonspor ...
Rövanşı vermedi zirvede çıktı
Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, son maçı beklemeye ...
 
Son dakika haberleri! Aziz Yıldırım hakkında karar verildi
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ...
Fatih Terim’in R. Ozan Kütahyalı’ya açtığı davada karar
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’ya ...
A Milli Erkek Basketbol Takımı’nı Ufuk Sarıca çalıştıracak
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başına Ufuk Sarıca getirildi.
 
Tekvandoda milli seçme
Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde ...
Kayakta özel yarışma
Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası, Erzurum’da yapıldı. Organizasyon, ...
Afider’e yeni yönetim
Ankara Fenerbahçeli İş Adamları ve Yöneticiler Derneği Olağan genel kurulu ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri