Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>SPOR
19 Eylül 2014 Cuma - 10:53

Fitili Zlatko ateşledi

ANKARA GAZETESİ / Ligin 2. haftası geride kalırken, iki teknik direktör değiştiren Gençlerbirliği’nde kriz adım adım geldi.

Fitili Zlatko ateşledi

ANKARA /  Mehmet Özdilek ile yolların ayrılacağı, sezon ortasındaki çalışmadan belliydi. Kısa süreli Kemal Özdeş macerasının ardından göreve getirilen Mustafa Kaplan ile yapılan ise ‘zoraki nikah’ gibiydi ve bu birliktelik de çabuk bitti.

 

Ligin 2 haftası geride kalırken, 2 teknik adam değiştiren Gençlerbirliği’nde, bundan sonraki sürecin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Yaklaşık 7-8 ay sonra genel kurulun yapılacağı kırmızı-siyahlılarda, bir taraftan kongre çalışmaları yürürken, bir yandan da takımın devre bitene kadar ki performansının ne olacağı tartışma konusu.

Beştepe, ligin başında neden krizin merkezi oldu. Kısa sürede neler yaşandı. Tüm bunların perde arkasındaki gelişmeleri, Ankara Hürriyet açıklıyor. İşte, Beştepe’nin soğuk koridorlarındaki detaylar:

“Sezon biter, Mehmet Özdilek, bir çok oyuncuyu gözden çıkarır. Yeni transfer listesi ve ekibinin yükselen maliyeti, iplerin gerilmesi için Cavcav penceresinde, haklı gerekçedir. 2 tur üzerinden yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayacağı baştan bellidir ve bu beraberlik, 7 ayda sona erer. O dönemde kulüpte görev yapan menajer Ferda Ramanlı’nın, teknik adam görüşmelerine devre arasında başladığı ve Kemal Özdeş ismini de listenin başına aldığı, çok sonra anlaşılacaktır.”

 

“BU RİSKE GİRMEYE DEĞER Mİ”

 

“Camia yeni teknik direktörü merakla beklerken, Cavcav sürpriz bir isimle anlaşır. Bu isim Süper Lig deneyimi olmayan Kemal Özdeş’tir. Özdeş ile dirsek temasını menajer Ramanlı yürütürken, Cavcav’ın kafasında Hacettepe’yi, 2.Lige çıkaran Mustafa Kaplan da vardır. Özdeş’i, genç isimlere önem vermesi ve Ersun Yanal’ın referansı, Kaplan’ı ise kulübü yakından tanıması ile Hacettepe’deki başarısı ön plana çıkarır. Üstelik iki ismin de maliyeti düşüktür. Başkan, takımı Kaplan’a verme düşüncesiyle, ‘Yapacak mı yapamayacak mı’ şeklindeki soru işaretini, deneyerek bir şekilde ortadan kaldırmayı planlamıştır. Ancak, camia içinden yükselen, ‘Kaplan ve ekibi, Süper Lig’de yapamaz. Bu riske girilmez’ sesleri, Cavcav’ın aklını çeler ve ibre tamamen Özdeş’e döner. Genç oyuncuların transferi sırasındaki sıkıntılar, ardından Orhan Gülle’nin Özdeş’in bilgisi dışında alınması ile başlayan tartışmalı süreç, genç hocanın sezon açılışının ertesi günü, kulüpten uzaklaştırılması ile son bulur. Beştepe’de kazan kaynamaya, sular yeniden ısınmaya başlamıştır. Bu sırada, görev bekleyen Kaplan, Özdeş, şokunu yaşarken, A.Gücü’nün, Mustafa Kaplan’ı takımın başına getirme yönündeki atağı, Beştepe’deki havayı sertleştirir. Kaplan’ın, Özdeş’in gelişine duyduğu tepkiyi, kulüp içinde dile getirmesi, başkanın kulağına gider. Cavav’ın buna tepkisi sert olur. Kaplan için, “Sağda solda ileri geri konuşmasın. Bir dakika tutmam onu da gönderirim’ şeklindeki çıkışıyla birlikte yelkenler suya iner. Cavcav formülü ile Özdeş G.Birliği’nin, Kaplan, Hacettepe’nin hocası olur.”

 

“SEN BİZİM EVLADIMIZSIN”

 

“Bir gün sonra işler karışır. Özdeş’in görevine son verilir, 200 bin TL ödeme yapılıp kendisi ile yollar ayrılır. Cavcav, bir kaç gün önce ‘Kendisini de gönderirim’ dediği Kaplan’ı 10 dakika içinde, G.Birliği’nin yeni teknik direktörü olarak açıklar. Bunun, zoraki bir nikah olduğu, Cavcav’ın, yakın çevresine “Bu kulübün başkanı benim. Kaplan’ı da takımın başına getirdim. İyi mi yaptım kötü mü yaptım, bununla ilgili bana bir şey sormayın” sözlerinin arkasında gizlidir. Cavcav, Kaplan’ın, takımdan gönderilecek ve alınacaklar konusunda ısrarcı olmayacağını, maliyeti yükseltmeyeceğini düşündüğünden, yine bildiğini okur. Yeni Teknik Direktörüne, hiç peşinat ödememesi, aylık ücretini Süper Lig’deki bir teknik direktörün aldığı rakamların altında tutması, bunun açık işaretidir. ‘Sen bizim evladımızsın’ sözü, Cavcav’ın sığındığı bir liman gibidir.

“Kamp döneminde işler yolunda gibi görünür ama fırtınanın her an kopabileceği bellidir. Bir oyuncunun, Başkan Cavcav’a, ‘Hoca beni oynatmayacak, bırakın gideyim’ sözlerine Başkanın, ‘Biraz sabret, 1-2 haftaya hocayı göndereceğim’ cevabı, kopacak kasırganın habercisidir. TSYD Kupası maçlarındaki kötü futbol ve alınan sonuçlar, süreci hızlandırır. T. Konya maçı öncesinde, Başkan Cavcav’ın, “O kadar para verdiğimiz Taylan, bu maçlarda oynamayacak da ne zaman oynayacak’ sözlerinin ardından, oyuncunun kadroya alınması, maç sonunda ise aynı futbolcunun oyunu nedeni ile teknik ekipten hesap sorulması, soğuk rüzgarlar estirir.

 

“BENİM SÖZÜM NİYE DİNLENMİYOR”

 

Başkan Cavcav’ın, eski oyuncu Zlatko Krimpotiç’i Ankara’ya çağırması, operasyon için tüm şartların hazırlandığının işaretidir ve krizi iyice derinleştirir. Fitil artık ateşlenmiştir. Futbolculuğu döneminde iki maçta yaşananlar nedeniyle, kulüpte istenmeyen adam ilan edilen Zlatko’nun gelişi, takım içindeki havayı bozar. Ç.Rize maçı bitiminde Başkana verilen, “Oyuncu değişiklikleri zamanlaması doğru değildi ve tercihler yanlıştı bu yüzden galibiyet gitti’ raporu, Cavcav’ı çileden çıkarır. Başkan, dönüş yolunda, daha havalanında iken teknik patronu görevden alma ile ilgili ilk adımı atar. Ancak konu bir süreliğine dondurulur. Bursa maçında ise film kopar. Müsabaka, Sırp oyuncu krizi ve yeni teknik adam arayışının ayyuka çıktığı ortamda başlarken, takım ilk yarıda 1-0 önde olmasına rağmen, Cavcav’ın oyun alanına müdahale girişimi, büyük tepki çeker. Devre arasında haber gönderip, ‘Mervan ve Nizamettin’i çıkarın’ diyen Cavcav, bunun yapılmadığını görünce küplere biner. İkinci yarıda dalga dalga gelen Bursa ataklarında, sol kanada önlem almak yerine, takımın hücumdaki etkili ismi Guıdo’nun çıkarılmasına isyan eden Cavcav, Deniz Naki’nin de oyuna alınması ile birlikte, düğmeye basar. Üstelik, aksayan sol kanat ile ilgili uyarısını telefonla bizzat yedek kulübesine yapmasına rağmen, sözünün dinlenmemesi duayen Başkanın tepesini attırır. Yakın kurmaylarına, “Oyuna hakim olamayan, oyuncu değiştirme konusunda zayıf kalan, dağılan takımı toparlayamayan hoca ile devam edemem’ deyip, soluğu soyunma odasında alır. ‘Benim sözüm niye dinlenmiyor’ diye lafa girip, teknik ekibi haşlayan Cavcav, hocayı görevden aldığını, tüm futbolcuların önünde açıklar.”

 

SAHA ORTASINDA TOPLU FIRÇA  

 

Kaplan’ı görevden alan ve ‘Takımı maça ben çıkaracağım’ diyen Cavcav, hızını alamaz ve antrenmana gidip oyuncuları fırçalarken, kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda sert uyarılarda bulunur.

Cavcav, antrenmanı yarıda keserken, etrafına topladığı oyuncuların bir kısmına ağır eleştiriler getirir. Bursa maçındaki oyunlarını beğenmediği Mervan ve Nizamettin’e yüklenen Cavcav, Mervan’a, “Sana o kadar parayı böyle oynayasın diye mi verdik ? diye çıkışır, Mervan’ın, “Buraya beni siz getirdiniz. Zorla getirin diyen olmadı. İstemiyorsanız gönderin. Bir de bana neden ağır para cazası verdiniz’ diye konuşmasının ardından ortam gerilir. Cavcav’ın, Sedat Bayrak’a, ‘Takıma ağabeylik yapacaksın ama ortalarda yoksun. Peşinatını da yatırdık ama almamışsın” diye söylenir, bunun üzerine Sedat’ın, “Beni göndermeyi siz istediniz. Kadroya alınmamam için de teknik ekibe talimat verdiniz. Peşinatımın da 1/3’ünü yatırmışsınız’ deyince, tansiyon iyice yükselir. Cavcav’ın, ‘Sen nerelisin’ sorusuna Sedat, ‘Trabzonluyum’ cevabı verirken, Cavcav, ‘Ben de Arnavutum ve kulübün başkanıyım. Kararları da ben verimim’ diyerek atışmayı sonlandırır. Cavcav’ın gazabından yabancı oyuncular da nasibini alır. Kaleci Dahlin’e yüklenen Cavcav, “Bu performansla seni nasıl İsveç milli takımına alıyorlar’ derken, Tosiç’e de ‘Sürekli ileri çıkıyorsun, geri gelmiyorsun. Yerin boş kalıyor, atakları bu bölgeden yiyoruz” serzenişinde bulunur. Bu şartlar altında hazırlanan takım, Eskişehir maçına çıkar.”ANKARA / 

 

 
İhtiyaç sahibine Şefkateli değdi
 
Binicilik şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demir atlar yarışacak
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı’nda bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Uluslararası ...
‘Tek sorumlu Cavcav’
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği eski yöneticilerinden Zeki Ünaldı, İlhan ...
‘Çalışana saygı duyulsun’
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Mustafa Kaplan, “Bizim ...
 
Beştepe karıştı
ANKARA GAZETESİ / Zlatko Krmpotiç adının geçmesiyle başlayan tartışmalı süreç, krize döndü.
Kurtuluş Kupası TED’in
ANKARA GAZETESİ / Basketbol Birinci Ligi’nde yeni sezon öncesi hazırlıklarını ...
Gençler ‘Timsah’ avında
ANKARA GAZETESİ / Kırmızı-siyahlılar, iç sahada oynayacağı maçta Bursaspor ...
 
Formül tutmadı
ANKARA GAZETESİ / Sırp oyuncu krizine çözüm arayan Gençlerbirliği, Zlatko ...
Cemiyet kupası heyecanı
ANKARA GAZETESİ / Gazeteciler Cemiyeti ve Ankara Atlı Spor Kulübü’nün ...
Gençler’i hırs bastı
ANKARA GAZETESİ / Süper Ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri