Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
27 Ocak 2022 Perşembe - 13:02

Fed küresel pay piyasalarını zorlu bir sürece hazırlıyor

Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmelerinin dağa sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

Fed küresel pay piyasalarını zorlu bir sürece hazırlıyor

Küresel çapta enflasyon ve parasal sıkılaştırma endişelerine büyümeye yönelik risklerin de eklenmesiyle risk alma iştahı ciddi yara almış durumdayken dün risk iştahına bir darbe de Fed’den geldi. FED özetle bilançonun çok büyük, ekonominin çok daha güçlü, enflasyonun çok daha yüksek olduğunu belirtirken. Bunun kendilerini daha hızlı hareket etmeye yönlendirdiğini belirtti. Sonuç olarak hisse senedi piyasaları için zorlu bir döneme giriyoruz.

Volatilitenin yüksek kalmaya devam ettiği BIST cephesinde 1960 direncinin üzerinde tutunmakta zorlanan endekste kısa vadeli aşağı yönlü baskı sürebilir. Bu aşamada endeksin 50g HO(1910) etrafında tutunma gücünün önem kazandığını düşünüyoruz.

Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmelerinin dağa sağlıklı olacağını düşünürken yaklaşan bilanço dönemini dikkate alarak hisse bazlı hareketlere yönelmelerinin bu süreçte riskleri yönetmek adına daha makul olduğu kanısındayız.

1-Öne çıkan haberler

 

Fed, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık varlık alımlarının mart ayı başında sona ereceğini bildirdi.

Fed Başkanı Jerome Powell ise düzenlediği basın toplantısında, iş gücü piyasasını tehdit etmeden faiz oranlarını artırmak için epeyce alan olduğunu ve bankanın mart ayındaki toplantısında faiz oranlarını artırma niyetinde olduklarını belirtti. Fed'in bilanço azaltımının faiz artışının ardından geleceğini aktaran Powell, bilançonun küçültülmesine ilişkin zamanlama, hız ve diğer ayrıntılar konusunda karar alınmadığını, bunun gelecek toplantılarda görüşüleceğini ifade etti.

Powell'ın açıklamalarının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,87 seviyelerine yükselirken ABD borsaları da %2 ye varan yükselişlerini geri vererek günü negatif bölgede tamamladı. Bu sabah da küresel pay piyasalarında satıcılı seyir devam ediyor.

 

ED özetle bilançonun çok büyük, ekonominin çok daha güçlü, enflasyonun çok daha yüksek olduğunu belirtirken. Bunun kendilerini daha hızlı hareket etmeye yönlendirdiğini belirtti. Sonuç olarak hisse senedi piyasaları için zorlu bir döneme giriyoruz.

 

2022 için büyüme beklentileri aşağı, enflasyon beklentileri yukarı yönlü revizyonlara uğramaya devam ediyor. Alman hükümeti  de ekonmiye ilşkin beklentilerini bu doğrultuda güncelledi.

 

Çin'in sanayi karları geçtiğimiz Aralık ayında Nisan 2020'den sonraki en yavaş hızda büyüdü. Karlar, Kasım ayındaki %9'luk artışa kıyasla, yıllık %4,2 artarak 734,2 milyar yuan'a (115,89 milyar USD) yükseldi. Aralık ayındaki artış, Nisan 2020'den bu yana en yavaş oran olarak kayda geçti.

 

ECB, artan gerginliklerle ilgili olarak bankaların Rusya'ya ilişkin risklerini araştırıyor. Kaynaklar, euro bölgesindeki en büyük bankaları doğrudan denetleyen ECB'nin, bankalara Rusya'ya karşı yaptırımlar da dahil farklı senaryoları nasıl yöneteceklerini sorduğunu bildirdi.

ABD’den bugün 4Ç21 büyüme rakamları gelecek. Beklenti büyümenin %5,5 düzeyinde gerçekleştiği yönünde.

Yurtiçine döndüğümüzde TCMB yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, bankanın Ankara'daki idare merkezinde gerçekleştirilecek toplantı, saat 10.30'da Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun sunumuyla başlayacak.

4Ç21 Bilanço Dönemi de dün Arçelik ile başladı. Şirketin karı beklentileri düzeyinde gelirken artan maliyetler nedeniyle marjlarda gerçekleşen bozulma dikkat çekti.

2-XU100 TEKNİK GÖRÜNÜM

 

Dirençleri aşmakta zorlanan endekste 50g HO(1910) etrafında tutunma çabası önem kazanmış durumda

Volatilitenin yüksek kalmaya devam ettiği günde endeks en yüksek 1975 puanı gördükten sonra gelen satışlarla  günü %0,31 değer kazancıyla 1951 puan seviyesinden tamamladı. Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 0,45, hizmetler endeksi yüzde 0,73 ve teknoloji endeksi yüzde 1,60 değer kazanırken. sanayi endeksi yüzde 0,05 değer kaybetti. Trend takip modelimiz bu aşamada SAT konumunda kalmaya devam ediyor.

1960 direncinin üzerinde tutunmakta zorlanan endekste kısa vadeli aşağı yönlü baskı sürebilir. Bu aşamada endeksin 50g HO(1910) etrafında tutunma gücünün önem kazandığını düşünüyoruz. 1960 ve 2000 seviyeleri kısa vadeli direnç konumunda. Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmelerinin dağa sağlıklı olacağını düşünürken yaklaşan bilanço dönemini dikkate alarak hisse bazlı hareketlere yönelmelerinin bu süreçte riskleri yönetmek adına daha makul olduğunu düşünüyoruz.

Kaynak:Işık Yatırım - Volkan Dükkancık
Hibya Haber Ajansı

 
Çin’de büyük sanayi şirketlerinin karı yüzde 34 artış gösterdi
 
Vücuttaki enfeksiyonlar çoklu organ yetmezliğine yol açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, Ocak ayı FOMC toplantısında Fed Başkanı Powell’ın ...
Fed: Powell “enflasyonda ilerleme, daha sık ve büyük faiz artışları” vurgusu yaptı
Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı olağan Fed toplantısı ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, Ocak ayı FOMC toplantısında Mart ayında faiz artırımına ...
 
Fed faiz kararı
BIST100 endeksinin güne alıcılı bir görüntüyle başlayabileceğine işaret ediyor. (Ziraat Yatırım)
Piyasaların gergin Fed bekleyişi sürüyor
Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte yatırımcıların kısa vadeli ...
Fed toplantısı öncesinde oynaklık yüksek
BIST100 endeksi dün kapanışa doğru %5 düştükten sonra devre kesici ile ...
 
Kıymetli madenlere ilgi artacak
Troy Kıymetli Maden Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanan “Kıymetli Madenler ...
Küresel çapta riski algısı ve oynaklık artmış durumda
Küresel çaptaki bu satış dalgasından BIST de nasibini alırken, doğalgaz ...
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri